Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 16:59 845 1

Цветанов обеща да не говори за Яна

  • цветанов-
  • яна кръстева

Вътрешният министър отново критикува решението на съда да пусне обвиняемия

Цветанов обеща да не говори за Яна - 1
Снимка: БГНЕС

Днес разговарях с бащата на Яна и поех ангажимент да не коментираме разследването, защото той съпреживява всичко това. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод разследването на убийството на Яна в Борисовата градина. Цветанов обясни, че е поел ангажимент да се срещне с бащата на убитото момиче в рамките на седмицата.

Вчера вътрешният министър даде да се разбере, че определението на Софийския апелативен съд (САС), с което бе пуснат единственият обвиняем за убийството на Яна Кръстева, е странно и абсурдно. МВР-шефът сравни това съдебно решение с пускането на Килърите от ареста.

Миналата седмица САС пусна Пламен Трифонов, след като се оказа, че срещу него няма нови доказателства, освен трите косъма по тялото на Яна, които имат само морфологично сходство с неговите и тепърва експертиза ще установява дали има съвпадение.

Заключението на съдебно-медицинската експертиза обаче показа, че смъртта на момичето е настъпила в периода 00.00 – 04,00 ч на 8-и срещу 9-и юли, а свидетелят по делото Николай Русинов, който първоначално бе заподозрян, сам признава, че до зазоряване е бил с Яна на заведение, след което са правили и секс.
Това се потвърждава и от разпечатки на телефона му, които показват, че по това време е бил в Борисовата градина, но такова съвпадение при Трифонов няма.

„Знаете, че Апелативният съд в по-голямата си част някой път е излизал с много странни и абсурдни решения, все пак говорим за процес, който тече“, заяви той. „Ще ви върна в делото на „Килърите”, защото знаете, че точно Апелативният съд в София освободи тези, които днес са подсъдими за извършването на поредица убийства в България и самият факт, че неглижираха началния етап на едно разследване по една изключително добре функционираща престъпна група за правене на поръчкови убийства“, посочи Цветанов.

„Не бих искал да давам оценка на този съд, но мога да ви кажа, че доста са озадачаващи някой път решенията, които се вземат там“, каза министърът.

Днес Цветанов заяви, че „колегите успяха да свършат най-важното – неотложните процесуални действия, които бяха направени на място след получаването на сигнала за това убийство. От там бяха разкрити и двете лица, които в последствие бяха задържани. Имаме биологичния и морфологичния състав на космите, които бяха иззети.“

„От събраните доказателства и от цялостния анализ – прокуратурата е направила това, което е счела в настоящия момент. Космите с морфологичния състав са между пръстите на Яна. Няма как биологичният състав, който беше до Яна от опаковката от презерватива, от мобилния телефон и от бутилката от алкохол, да не е на убиеца“, заяви Цветанов. Според него няма как да се гарантира на 100% точният час, когато е настъпила смъртта.

„Това, което колегите в момента правят – разпитът, който беше направен с таксиметровия шофьор и последващите съвпадения с казаното от него – мисля, че колегите полагат максимални усилия, за да достигнем до извършителя на това престъпление и да има адекватно правораздаване, което да съответства на тежестта на престъплението“, посочи министър Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жони

    0 0 Отговор
    kakto vinagi pak $te izliji