Last news in Fakti

30 Май, 2017 17:08 5 758 11

19-годишен шофьор причинил катастрофата с тримата убити край Малиново

  • катастрофа-
  • жертви-
  • малиново
19-годишен шофьор причинил катастрофата с тримата убити край Малиново - 1

Синът на убитата при зверската катастрофа край ловешкото село Малиново Галя Илева от Горна Оряховица не можа да се върне от Америка за погребението на майка си заради липсата на пари.

23-годишният Любомир, който в момента е в Бостън, обяснил на роднините си, че не може да се прибере заради липса на средства, а и не иска вижда майка си мъртва.

Младежът, който учи висше образование „Туризъм” във Варна, замина за САЩ в неделя рано сутринта. Той бе докаран до летището в София от родителите си Галя и Ивелин. Само два часа по-късно, около 8,30 ч. сутринта, на връщане от София, на път за Горна Оряховица, „Опелът”, в който пътуват майката и бащата е пометен и помлян от „БМВ” на главния път София – Варна край ловешкото село Малиново, пише "Монитор".

При жестокия удар майката Галя загива на място, а бащата Ивелин бере душа в реанимацията на габровската болница със съчетана травма на крака, ребрата и перфорация на червата. На пътя загиват и още двама души от „бавареца”, а други трима са по-леко ранени и лежат в болница.

Шофьорът на „БМВ”-то, младеж на 19 години на име Калоян е в отделението по хирургия на болницата в Севлиево, с комоцио и травми по тялото. Вторият – Тихомир е с луксация на лява тазобедрена става и е откаран за операция в „Пирогов”. Третият – Христофор е със счупен лакът и лумбален прешлен и е откаран за лечение в УМБАЛ – Плевен, съобщи шефът на отделението по ортопедия в севлиевската болница д-р Валентин Василев.

Причините за катастрофата все още се разследват от ловешката полиция. Предполага се обаче, че неправилно изпреварване с висока скорост от страна на водача на „бавареца” на мокрия и хлъзгав път е довела до челния сблъсък с „опела” в насрещното платно.

Двамата водачи в последния момент са опитали да избегнат удара, но неуспешно. Ударът е бил страшен и е превърнал двата немски автомобила в купчина ламарини, разказват очевидци на катастрофата. Наложило се колите да бъдат рязани за да бъдат извадени отвътре мъртвите и ранените.

Загиналата Галя Илева работела във военния завод „Аркус” в град Лясковец и едновременно с това в заведение в Горна Оряховица. Преди това пък била няколко години на гурбет в Гърция. Вчера тя беше погребана в родното си село Обединение, община Полски Тръмбеш.

Брат и Петър през сълзи сподели, че за последно е видял сестра си жива по Гергьовден, когато се събирали заедно да празнуват. За смъртта и научил от интернет. Петър ходил на свиждане на посещение на пострадали си шурей в болницата в Габрово.

„Ивелин е в съзнание, но все още не знае, че съпругата му е мъртва. За случилото се само повтаря: Голям удар, голям удар беше”, разказва Петър.

На погребението в село Обединение вчера бяха дошли и група колежки на убитата Галя от военния завод в град Лясковец. Една от тях, Мария Хайгърова разказа, че младата жена била изключително весела, общителна и обичаща семейството си.

„Постоянно обичаше да се майтапи. С нея не можеше да се скучае. За сина си казваше, че и на край света да е, тя е щастлива с него. Миналата година двете ходихме на море, а сега я изпращаме в ковчег. Какво да се прави, съдба”, вдига ръце жената.

Тя съобщи още, че от ръководството на предприятието ще изплатят 300 лв. на близките на загиналата за покриване разходите по погребението и.

В почернения дом на Галя Илева в село Обединение бяха дошли и много хора от селото. Те разказаха, че младата жена отдавна била излязла от селото, но със съпруга и сина си често идвали на гости на майка и и брат и.

Галя беше погребана в гроба на баща си Иван.

Паметливи хора от селото пък си спомниха, че бащата починал преди 10 години на същата дата, на която си отиде от този свят и дъщеря му.

Трагедията в неделя сутринта е четвъртата тежка катастрофа в този пътен участък край село Малиново. На 15 юни 2014 г. отново при неправилно изпреварване и навлизане в насрещната лента за движение, последва челен сблъсък между два леки автомобила. При инцидента тогава загинаха четирима души: млад баща и 4-месечното му бебе и друго възрастно семейство. През юни 2015 г. отново при навлизане в насрещната лента шофьор се блъска в друг лек автомобил и загина на място. На 10 септември 2016 г. пък, 25-годишен мъж от самото село Малиново самокатастрофира с лек автомобил „БМВ” и часове по-късно почина в болницата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НОРМАЛЕН

    18 2 Отговор
    Към ПОЛИЦИЯ И СЪДЕБНА СИСТЕМА: стига с това нехайство и корупция, изтрепаха хората щото няма наказания. С вашия мързел и корумпираност господа карате хората да ви вършат работата като снимат нарушители, а вие все добрите хора ,ей
    превърнахте България в гробище бе. Ами като не ви се работи излезте от системата и се пробвайте навън.
  • 2 Гост

    11 5 Отговор
    Бмв убива.
  • 3 гост

    11 5 Отговор
    И колко още хора да умрат за да се вземат мерки ? Колко човешки живота струва един новоположен асвалт с маркировка и осветителни елементи ?

    Коментиран от #4

  • 4 Охлю бохлю

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    такъв ни е манталитета , ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ НА ЛИКЕТА ДА ШОФИРАТ БМВета
  • 5 onq s konq

    17 7 Отговор
    НИЩО ОБЩО няма марката БМВ с катастрофата.И какъвто и суперасфалт и маркировка да има,макс скорост да е дори 80км/ч и да се контролира с камери на всеки километър,въпросната ситуация ПАК ЩЕ СЕ ПОВТОРИ.А причината за катастрофата е повече от очевидна-НИКАКВА КВАЛИФИКАЦИЯ И ОПИТ НА ВОДАЧА ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА МОКЪР ПЪТ И АБСОЛЮТНА ЛИПСА НА РЕАЛНА ПРЕДСТАВА ЗА СКОРОСТТА НА НАСРЕЩНОИДВАЩИЯ!

    Коментиран от #6

  • 6 Ооо

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Кола с предно предаване прощава много по-лесно грешки при високоскоростни маневри, отколкото кола със задно. Особено при неопритни шофьори

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ооо":

    В случая няма никакво значение предното или задното предаване защото говорим не за заснежен,а за МОКЪР ПЪТ,което значи че при изпреварването пръски от гумите на изпреварваното МПС намаляват видимостта на водача в някаква степен независимо от чистачките,които може и да са сдали багажа.Основното обаче е лоша преценка на скоростта на идващата насреща кола и НАДЦЕНЯВАНЕ НА РЕСУРСА НА УСКОРЕНИЕ НА БМВ-ТО,без значение дали е със 116,200,300 или 400 коня.
  • 8 Гост

    9 1 Отговор
    Никакви мерки не помагат когато шофьорът на бавареца е тъпо теле. Не марката е виновна наистина а това че масово неопитни комплексари карат такива коли. С какъв акъл родителите им ги купуват... Подарили им ковчег.
  • 9 Жалко

    10 0 Отговор
    Пореден тъпанар с БМВ убива хора.На снимката се вижда дърта Е36 която едва ли е имала свестни гуми.В съчетание с комплексирано,неопитно келешче изходът е фатален.
  • 10 Гостът

    6 0 Отговор
    Законът трябва да бъде променен и при смъртен случай нарушилите на ЗЗДП да бъдат съдени за предумишлено убийство. А когато няма смъртен случай за нанасяне на съответната телесна повреда. Също така полицаите трябва да носят отговорност при системни ПТП в районите за които отговарят.

    Коментиран от #11

  • 11 МАК

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гостът":

    Направо смъртна присъда за това малоумно л..но да се прави на майстор с кола,която се иска опит и умения в лошо време да се кара! Оня с коня е прав в случая не марката е виновна а безотговорните действия и лоша преценка на този келеш!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове