Last news in Fakti

2 Декември, 2011 09:16 1 221 0

Тристранката стана Двустранка

  • тристранка-
  • пенсии-
  • протест

Синдикатите няма да участват в заседанието, обмислят продължаване на протестите

Тристранката стана Двустранка - 1
Снимка: БГНЕС

Промените в пенсионната система, предложени от управляващите, ще бъдат обсъдени днес на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Заседанието, което започва днес в 15 часа, обаче няма да бъде уважено от една от страните - синдикатите.

Вчера, след като парламентарната група на ГЕРБ внесе нови текстове, предвиждащи поетапно повишаване на възрастта за пенсиониране за всички работещи от 2012 г., КНСБ и КТ „Подкрепа“ заявиха, че не приемат и това решение, и ще бойкотират заседанието на Тристранката.

Синдикатите обмислят продължаване на протестите срещу повишаването на пенсионната възраст от догодина. Решението им за по-нататъшни действия ще стане ясно до началото на следващата седмица, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА