Last news in Fakti

2 Декември, 2011 08:29 1 455 0

Тренчев: Каквото каже Дянков, това става

  • тренчев-
  • синдикати-
  • пенсии

Синдикатите станали разногледи от предложенията на правителството

Тренчев: Каквото каже Дянков, това става - 1
Снимка: БГНЕС

Всички министри са стиснати за гушата и каквото каже Дянков, това става, заяви пред БНТ президентът на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев. По думите на синдикалния лидер няма как да водят преговори, при положение че управляващите „днес казват едно, утре друго“. Синдикатите няма как да се върнат на масата на преговорите, когато са подписали документ, който се нарушава, допълни той.

Тези хора на какъв свят са били, за да не виждат, че на НОИ дефицитът се задълбочава, попита Константин Тренчев и поясни, че в бюджета няма нищо предвидено по този въпрос. По думите му, проблемът в НОИ е финансов, там наистина парите са по-малко.

Лидерът на „Подкрепа“ е на мнение, че има още куп начини, по които дефицит в осигурителния институт може да намалее, освен чрез вдигане на възрастта. „И това синдикатите са им го казали“, заяви Тренчев и добави, че синдикатите вече са станали разногледи от различните предложения на правителството по пенсионната реформа.

Константин Тренчев заяви още, че никой от кабинета не е искал да говори по бюджета и проблемите заради изборите. Всички министри са стиснати за гушата и каквото каже Симеон Дянков това става.

На това, на което ще кажем „да“, ние сме го предложили, например да се обяви за престъпление укриването на осигурителни вноски, заяви лидерът на КТ "Подкрепа", попитан с кои от предложенията за реформа ще се съгласят.

Що се отнася до протестите Тренчев коментира, че няма никаква политика в тях. Българинът излиза на протест само по икономически причини, категоричен е синдикалният лидер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА