Last news in Fakti

2 Декември, 2011 16:02 1 119 0

Димитров: КНСБ е юмрук, може да удряме тежко

  • кнсб-
  • синдикати-
  • пенсии
Димитров: КНСБ е юмрук, може да удряме тежко - 1
Снимка: БГНЕС

 

„КНСБ е силна не само с експертен потенциал. КНСБ е юмрук, който може да удря тежко, когато експертността и разумът не се зачитат, когато изстраданите права на труда се погазват“. Това твърди синдикалният лидер Пламен Димитров в обръщението до членовете на профсъюза.

В писмо, пратено до медиите, той изказва благодарност към участниците в големия протест в сряда, тъй като   „пренебрегнахте заплахи и натиск, надмогнахте лични интереси и  се изправихте  на 30 ноември“.

Димитров допълва, че в митигна са се включили  над  30 хиляди души. Освен КТ „Подкрепа“, пред парламента дойдоха пенсионери, железничари, учители и млади хора, за да изкажат несъгласието си с пенсионната реформа.

„Грандиозният протест смаза безпардонността на министъра на финансите и  разби  високомерието и митовете за непоколебимостта на  управляващите да ни наложат шоково повишаване на пенсионната възраст“, обобщава Пламен Димитров.

Тогава управляващите заявиха, че ще оттеглят предвиденото вдигане на възрастта за пенсия с една година от 2012 г., а след тричасови преговори стана ясно, че ще има плавно увеличение.  На следвания ден обаче преговорите пропаднаха.

„Да, не всички наши искания се реализираха, за  пореден път управляващите си послужиха с манипулации. Вероятно те няма да се откажат и ще продължат да ни притискат, да омаловажават силата и решимостта ни. Но ние знаем -  те постъпват така, тъкмо защото са респектирани от нашата сила и солидарност, защото си дават сметка, че лесно не могат да ни излъжат“, пише Димитров.
Все пак се реши възрастта да се вдигне с по 4 месеца на година.

„Вместо с 12 месеца, увеличението е три пъти по-малко – с 4 месеца. Това никога нямаше да се случи, ако не беше нашата решителност, вашата активност, общата ни протестна акция“, категоричен е лидерът на КНСБ.

„От името на ръководството на КНСБ и на националния стачен комитет на КНСБ ви засвидетелствам огромния респект и уважение към вашата решителност и солидарност, вашата борбеност, себеуважение и чувство за справедливост“, пише синдикалистът до членовете на КНСБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА