Last news in Fakti

6 Декември, 2011 14:46 927 0

СДС: Найденов бъди джентълмен, подай оставка

  • сдс-
  • христов-
  • зеленогорски-
  • оставка-
  • найденов
СДС: Найденов бъди джентълмен, подай оставка - 1
Снимка: БГНЕС

СДС призова земеделския министър Мирослав Найденов да подаде оставка. Това заяви зам.-председателят на сините Румен Христов. Той уточни, че за да не политизират ситуацията, самите СДС не искат оставката, а призовават министъра да направи джентълменски жест.

 
Ако Найденов направи стъпка назад, ще освободи от напрежение и кабинета, и министър-председателя на този етап, смятат от СДС. Румен Христов посочи, че именно ресорният министър носи по-голямата вина, отколкото вицепремиерът за неспазените обещания. 
 
Румен Христов съобщи, че СДС предлагат компромисен вариант за увеличение в държавния бюджет на средствата за национални доплащания с 80 млн. лв. Предложението им е внесено преди второто четене на Закона за държавния бюджет за 2012 г. Според Христов с тези пари реално ще се запази субсидията отпускана за единица площ от миналата година - 28,50 лв.
 
Найден Зеленогорски, другият зам.-председател на СДС обяви друго предложение на сините. Той посочи, че има пълна абдикация на държавата и правителството по отношение на общинската инфраструктура. Зеленогорски определи като унизително малко парите в бюджета за капиталови разходи на общините – 70 млн. на година, което е по-малко от 10 лв. за жител в България. СДС са внесли предложение те да се увеличат двойно на 140 млн. лв.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА