20 Декември, 2011 13:04 1 221 0

СДС обяви програма 2013

  • сдс-
  • програма-
  • приоритети
СДС обяви програма 2013 - 1
Снимка: БГНЕС

СДС обяви приоритетите си за работа през следващата година. Запазването на финансовата стабилност на държавата е първа задача на сините, обяви говорителят на партията Ваньо Шарков. В челната тройка влизат още подкрепата за малкия и дребен бизнес, както и здравеопазването.

Още днес сините ще внесат законови поправки, според които касовите апарати на търговците над 50 000 лв. да бъдат свързани с ДДС. До 31 март всички търговци трябва да свържа касовите си апарати с приходната агенция.

В програмата им за работа влиза и приемането на правила за фискална стабилност, които управляващите от ГЕРБ лансираха под формата на пакт, известен като „Пакта Дянков“.

Сините са против предложените от тандема Меркел – Саркози промени в финансовите правила и създаването на нов съюз в рамките на ЕС с по-затегната икономическа координация.

Електронното гласуване, парите от депутатските глоби да отиват във фонда за лечение на деца са само част от промените.

Образованието синините поставят като приоритет №4, следван от екологията и земеделието. Те ще работят още за административна реформа, енергийната независимост и изборните правила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА