Last news in Fakti

7 Декември, 2011 09:28 836 0

Танов: Очаквам до края на годината „Лукойл” да изпълнят изискванията

  • ваньо танов-
  • митници-
  • контрабанда

Няма сага, делото е в съда. Това заяви директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов в интервю за сутрешния блок на БНТ относно взаимоотношенията на агенцията с "Лукойл".

"Това, което аз мисля, и което многократно заявих, че това дело ще приключи тогава, когато „Лукойл” изпълни изискванията съгласно закона и Наредба № 3. Това, което мога да кажа, наистина в рамките на последните пет месеца, една година и половина беше проспана, се направиха доста неща.  Графикът беше до март месец, сега е свит до края на декември месец. Така че, аз очаквам декември месец „Лукойл” да поиска инспекция от Агенция „Митници”, и ако са изпълнени всички изисквания на закона, те ще бъдат сертифицирани и техния лиценз ще бъде издаден отново", посочи Танов.

В Европа 2012 година ще бъде годината на борба с контрабандата на цигари, тъй като това не е български проблем, посочи още ген. Танов. той цитира проучване от което се вижда, че тези, "които са на границите на Европейския съюз – Литва, Латвия, България, Румъния, те са в изключително тежка ситуация, предприемат се съвсем други мерки. Вече се сменя политиката в това отношение, защото тези страни малките, наистина не могат да се справят с този голям натиск, тъй като те граничат със страни извън ЕС" посочи директорът на Агенция "Митници".

Ваньо Танов препотвърди обещанието на премиера Борисов, че от февруари догодина няма да влизат контрабандни цигари у нас. До месец май догодина ще разполагаме с осем скенера и през гръцката граница няма да могат да се внасят конрабандни цигари, посочи Танов. по думите му обаче, слабото място е през Македония и Албания, а трафикантите търсят такива места за да пробият.

"Агенция „Митници” ще завърши годината, по мое мнение, доста достойно. Защото, все пак в условия на криза, ние осигурихме над 800 милиона, сигурно ще достигнат 900 милиона в повече, в сравнение с предходната година. Отново искам да кажа, че това са средства, които са от затваряне на всички възможни кранчета, откъдето досега са изтичали. Защото не е благодарение на ръст в икономиката, защото всички знаем, че ням такъв ръст. Въпросът е, че на базата на тези добри резултати, може би е гласувано по-голямо доверие за следващата година на Агенция „Митници”, защото в приходите трябва да бъдат увеличени с един милиард, и този един милиард за следващата година трябва да го осигури Агенция „Митници”", заяви още ген. Ваньо Танов.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА