Last news in Fakti

25 Юни, 2017 19:08 2 543 30

Цветанов: Имаме съмнения, че Радев е защитил решението за купуване на "Грипен"

  • изтребители-
  • грипен-
  • цветан цветанов
Цветанов: Имаме съмнения, че Радев е защитил решението за купуване на "Грипен" - 1

Имаме вече достатъчно съмнения от изводите, които сме направили от открити източници, че президентът Румен Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов на извънредна пресконференция на партията.

По думите на Цветанов това е станало в период, в който още е нямало окончателно решение на служебното правителство.

ГЕРБ ще предложи в парламента да се създаде временна комисия, която да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет.

„Искаме да проверим с парламентарните механизми как се стигна до този извод, как се стигна до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно, а по критериите на прозрачността, която трябва да има“, коментира Цветанов.

Всички парламентарни групи трябва да са наясно за какво ще се харчат парите и по какъв начин се е стигнало до това решение, заяви председателят на парламентарната комисия по отбрана ген. Константин Попов.

По думите му не трябва да се губи време за отговор на въпроси, когато този парламент ще ратифицира конкретният договор.

Не споделяме твърдението на президента Румен Радев и на лидера на БСП Корнелия Нинова за липса на политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта, каза Данаил Кирилов от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Али Риза

    25 5 Отговор
    Цецо, стига глупости! Ще си разваля мнението за теб ако това продължи.
  • 2 мъка

    42 5 Отговор
    Дори и да е така Президента е летец .Ако купуваме пожарни тогава ще питаме Тиквата.А ако купуваме гимнастически принадлежности и уреди ще се консултираме с Гимнастика.

    Коментиран от #4, #5, #20

  • 3 До Цецо

    21 2 Отговор
    Срещу кого се биха руските воини и българските опълченци на Шипка?
  • 4 ГЕРБаха ни майката

    30 3 Отговор

    До коментар #2 от "мъка":

    Много точно казано !
    Но най-добре, каквото и да се купува "специалистите" от герб изобщо да не ги питат, последен пример патрулките с камери за КАТ !
  • 5 onq s konq

    7 30 Отговор

    До коментар #2 от "мъка":

    Малката ми забележка -пояснение е,че летците преди всичко са хора,А ХОРАТА СА ПОДКУПНИ!И тъй като става въпрос за милиарди,то комисиона ще се изразява в МНОГО МИЛИОНИ...ДОЛАРИ.И тъй като едва ли Радев ще има и втори мандат,то той просто няма време и точно сега е звездния му миг.А ЗА ДА НЯМА СЪМНЕНИЕ В ПОЧТЕНОСТТА МУ,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ИМА ДЕБАТ ПО ВЪПРОСА В ПАРЛАМЕНТА и дори и да се потвърди решението за "Грипен",то НЯМА ДА ИМА СЪМНЕНИЯ ОКОЛО ПОЧТЕНОСТТА НА ПРЕЗИДЕНТА.А колкото до думите ти "ние" ще питаме точно тоя за това,пък оня -за друго,...СМЕШНО Е,защото просто едни форумни мишки и дори ви няма в списъка за кандидат-резерви за последна дупка на кавала!

    Коментиран от #7, #8, #22

  • 6 681 БЪЛГАРИЯ

    27 6 Отговор
    Цецо Мишката ! А ние имаме съмнения ,че ти много пари си дал да не влезнеш в затвора !Най-големия мошенник Цветан Цветанов е на свобода А??? Да ти Е.а и държавата !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 мъка

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Мъка мъка
  • 9 Пазарен Либерализатор

    10 3 Отговор
    Толкова шум за нищо, все едно ще купим 500 изтребителя.

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    7 8 Отговор

    До коментар #9 от "Пазарен Либерализатор":

    Вярно е че ще купим1,НО РАДОСТТА ЩЕ БЪДЕ ЗА КАТО ЧЕ СА 500!
  • 11 Скорпион29

    27 3 Отговор
    Тоя пък точно ще говори за прозрачност нагъл търговец на ,,бакплувер" по добре Грипен от колкото вехтите F-16
  • 12 БУЛДОЗЕРА

    4 13 Отговор
    Защо грипен? Има учебни с турбовитлови двигатели пилатус самолети,хем евтини, хем отговарят на нашите условия. Бедна държава с луксозни изисквания, това ми звучи: цървули нямаш, а гайда искаш.
  • 13 БУЛДОЗЕРА

    3 17 Отговор
    Защо грипен? Има учебни с турбовитлови двигатели пилатус самолети,хем евтини, хем отговарят на нашите условия. Бедна държава с луксозни изисквания, това ми звучи: цървули нямаш, а гайда искаш.
  • 14 Браво

    23 5 Отговор
    Поздравявам Президента Генерал Румен Радев, че е защитил покупката на Грипен!
  • 15 Т.Живков

    15 5 Отговор
    Едно време ни подаряваха по 100 самолета съветско производство с цялата техника за подръжката и обучението на пилотите .Да ви е честито в новия съюз Другарки и Другари.
  • 16 Сандо

    23 3 Отговор
    Да живее президента!
    Онзи покемон Цветанов да не е летял някога та знае. Човека летец и то от най-добрите, защо да не е последна неговата дума. Или пък Цецко е искал да намаже със старите ф-ки за сметка на народа. Само и само да се подмажат на американците, да купят старите самолети и после вземи това супер скъпо обслужване, а ние да си плащаме и да духаме супата. Ей крадец и измамник, махай се от сцената!
  • 17 Валери Борисов

    19 3 Отговор
    Американските интереси не са по-важни от българските, г-н Цветанов ! Аз вярвам на Президента, не на корумпираните политици !
  • 18 ЛАЛУГЕР

    7 2 Отговор
    Той не копай, не сее, а прибира без наказано от сътвореното и принадлежащо на други. Огън ще ви гори, тъй леко не ще се размине всечко. ГОСПОД ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ ! И НАРОДА СЪЩО !
  • 19 Янко

    7 2 Отговор
    Цв. Цв ТИ НЕ БЕШЕ ЛИ ПОДСЪДИМ!?
    Май трябва да влезеш в затвора да попаднеш на хора и да станеш "човек"!
    Пропусна една възможност! Сигурен съм, че имаш още много !
  • 20 Физрук

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "мъка":

    Когато купуваме топки и други спортни съоръжения за училищата тогава ще питаме Цецко.
  • 21 аааааааа

    9 2 Отговор
    Ти по-добре върни 6-те апартамента... и милионите дето окрадохте с Бочко.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 696

    7 2 Отговор
    ей голям б....к излезе тоя физкултурник
  • 24 PST

    1 9 Отговор
    Все повече ми се издига в очите ! Компетентен по много теми..толерантен...уважаван в ЕС и САЩ. Б.Б си има достоен заместник. Цветанов ще е следващият мин.председател !!!

    Коментиран от #25

  • 25 Монго

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "PST":

    Ама ти сериозно ли?
  • 26 Шефьор

    6 1 Отговор
    Eй тоя Цецо, ей тоя авиатор. От физкултурник, завършил полицейски курсове, вече и от авиация разбира!!! Направо не е за вярване, що не викнеш и Боко и двамата като баш специалисти да решите проблема?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ооооооо

    7 0 Отговор
    Цветанов, Цвъчко - представяш ли си как звучи в ушите на обикновените хора думата корупция,изплюта от твоите уста.Не знам колко можеш да асимилираш това обстоятелство при тези високи температури, които поголовно размекват мозъци,но запомни: Българинът забавя,но не забравя. Много внимавай с думите!
  • 29 prost

    6 0 Отговор
    Сега сержантът с куфарчето Цвъчков е специалист по всичко, закопа медиците от Г.Оряховица, тъй-като е специалист в тази област, специалист е в съдебната система и къде ли не.. Като му гледам антропологията , този човек покрива всички стандарти за неандерталец или викинг. Отвратително човече. Сега вече е и специалист по военнните въпроси, ще "Учи" генерала /летец първи клас/, с две академии и три западни езици какъв самолет да купуваме. Боже пази България от такива, откъде се пръкна бе!
  • 30 цъвти

    2 0 Отговор
    Цецко!Цецко!Не ми срами името!Вземи та се гръмни с две гърнета боб в главата и върви на......знаеш къде!Отличен за ПРЕЗИДЕНТА!Знае кое е добро и кое лошо!Я ми кажете има ли по здрави и читави коли от "Сааб" и "Волво"!НЯМА!НЯМА И ДА ИМА!Защото са правени от шведска стомана а не от хамерикански боклук!На всичкото отгоре пък и втора употреба!Ако си толкова оперен защо не се кандидатира вместо "гламатарката"Ц.Ц.хем инициалите са ви еднакви хем и резултатите щяха да покажат-колко ЧИНИШ и колко те цени народа!ама на "шубето е голям страх"!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове