Last news in Fakti

6 Юли, 2017 17:33 14 581 41

Войници и техника от НАТО блокират пътищата на България

  • нато-
  • учения-
  • българия
Войници и техника от НАТО блокират пътищата на България - 1
Снимка:БТА/АР

Огромен брой чужди военни със стотици единици бойна техника може да блокират движението и по без това натоварените български пътища след 18 юли. Това може да се предположи от писмен отговор на военния министър Красимир Каракачанов на въпрос на депутата Пенчо Милков.

От отговора на Каракачанов става ясно, че 6000 чуждестранни военнослужещи с 1200 единици бойна техника ще преминат през източната част на България във времето след 18 юли. Чуждото военно присъствие било разрешено с Решение №340 на Министерския съвет от 23 юни 2017 г. За момента българските власти не са предоставили информация по какъв начин военната техника ще се придвижва през територията на една трета от България и ще се стигне ли до затваряне на пътища.

Преминаването на 1200 бойни машини, част от които едрогабаритни, ще е между Русе и Бургас, но маршрутът не е ясен, пише "Сега". От отговора на военния министър се разбира още, че правителството е дало разрешение за периода 23 юни - 28 юли 2017 г. на територията на България да се проведат мероприятия по мащабното военно учение "Saber Guardian 17", в което участват военнослужещи и бойна техника на Българската армия, както и на армиите на САЩ, Украйна, Словения, Сърбия, Румъния, Унгария, Литва, Полша, Гърция, Македония, Канада, Италия и Португалия.

Учението, което се провежда в няколко източноевропейски държави и в което участват между 25 000 и 40 000 военнослужещи, вече стана повод за размяна на остри реплики между руски и американски официални представители. В него участва почти една пета от българската армия. "Основната концепция на "Saber Guardian 17" е придвижването на 2-ри кавалерийски полк от състава на командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа с колесна техника и въоръжение, които ще се придвижват от Германия през Чехия, Словакия, Унгария и Румъния, като е планирано на 18 юли 2017 г. да преминат на територията на България през ГКПП "Русе-Дунав мост" 1 и да достигнат до пристанище Бургас през полигон Ново село", разяснява военният министър.

След като преминат на българска територия, чуждестранните военнослужещи ще се разположат на полигон "Николово" край Русе. За целта от Сухопътните сили вече са информирали общинската администрация. На военния полигон ще се изгради временен Център за логистична поддръжка. След напускането на чуждестранните военнослужещи българските им колеги ще имат грижата да почистят полигон "Николово", става ясно още от отговора на вицепремиера. В периода на военното учение правителството е разрешило навлизането на българска територия и на 80 военни въздухоплавателни средства, пише Красимир Каракачанов, без да уточнява техния вид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    27 42 Отговор
    Я да съм на Путин пращам сатаните и стартирам широкомащабна война на унищожение на населението в цяла европа саш израил свинска арабия англосаксонци канада австралия

    Коментиран от #3

  • 2 юрист

    18 40 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: правителството е дало разрешение за периода 23 юни - 28 юли 2017 г. на територията на България да се проведат мероприятия по мащабното военно учение "Saber Guardian 17", в което участват военнослужещи и бойна техника на Българската армия, както и на армиите на САЩ, Украйна, Словения, Сърбия, Румъния, Унгария, Литва, Полша, Гърция, Македония, Канада, Италия и Португалия....“ Ей сега ще писнат русофилите- “Оооо, ааа- чужди армии окупират България“- ахахахахахаха:D:D:D

    Коментиран от #12, #35

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 onq s konq

    28 71 Отговор
    Добре е най-после феновете на Русия да видят с очите си макар и бегло ЩО Е ТОВА НАТО и да престанат да се притесняват че някой ще ни нападне,пък другите нямало да си мръднат пръста да ни защитят.

    Коментиран от #13, #25, #34

  • 5 на гол тумбак

    35 11 Отговор
    Шъ съ зъбим нещо май
  • 6 Дедо Грую

    29 9 Отговор
    А бе тоя тумбестийот войвода мноо деен и кръвожаден зел да става. Вай вай, джананъм....
  • 7 Ulavia

    19 16 Отговор
    Окупираха ни! Да се сезира ООН! :)
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Колю

    23 6 Отговор
    Всички улични работнички от района на Побити камъни и Варна да се орентират със сотеньорите си от Девня към новия таен маршрут . Молят се да познаят ,че ще е през Синдел и там нещо махалата да понамаже направо пред дома.
  • 10 боркур

    16 38 Отговор
    рашистите ще ядат ку-авия
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сретан

    43 19 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    На това НАТО му трябват 2 до 3 залпови установки СМЕРЧ и имаше НАТО нямаше НАТО....Тези военни вместо да отидат в производството взели да си играят на войници и то с кого ....Едно време китайците се мислиха така за силни на полуостров дамаскин и се превърнаха в ,,...Китайски порцелан"...тези новите на какво ли ще се превърнат...може би на,, Черни Дупки"

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Русофил

    29 13 Отговор

    До коментар #13 от "Сретан":

    Е.аф ги патриотите. Китайците не успяха, а са на доста по-викото ниво от НАТО.
    Тия могат да станат само на кръв, л..на и сополи. Май май ще си ходят с дървени костюми при една грешна крачка. Онези в Крим не спят.
    От НАТО освен демонстративност не може друго да се чака. Вече един кораб от мощната и непобедима американска армия се по.ра преди да е почнала размяната на каршуми. Ами ако се стигне до там? Това е са приматите от арабските свят. Това е Русия.

    В крайна сметка не разбрах къде ще се провежда учението?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 onq s konq

    12 41 Отговор

    До коментар #13 от "Сретан":

    Тия залпове от установките СМЕРЧ И БОРШ сигурно са много опасни,но най-добре да оставим НАТО да си върши работата за да не се притеснявам от руска инвазия и да си харча спокойно парите:)

    Коментиран от #21, #26

  • 17 Бесен Язовец

    39 12 Отговор
    НАТО са за смях отдавна никой не ги уважава да си играят на войници и да впечатляват етиопчетата и сомалйчетата
  • 18 БАЙ ГАН4О

    33 9 Отговор
    Само да не стане тръгнаха като аслани върнаха се като на.рани,че натам отиват нещата,а между другото русофобите ги чака белене две

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Русофоб

    12 18 Отговор

    До коментар #18 от "БАЙ ГАН4О":

    Марш към Сибир
  • 20 Гост

    11 22 Отговор

    До коментар #18 от "БАЙ ГАН4О":

    Дали си бай иван , бай хой или бай ганчо все тая , бай си и си лай колкото си искаш. Живота си върви България е в ЕС и НАТО, а вие русофилистици може само да злобеете.
  • 21 гост

    20 10 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Можеш да се притесняваш само от умственото си състояние .
    Който е тръгнал срещу руснаците , хубаво не е видял . Руснаците са сразили най мощните империи и държави с лекота .
    Шибаните САЩ им стиска да нападат слаби , малки и беззащитни държави и пак го ядоха във Виетнам . Измамиха Садам Хюсеин да се разоражи и тогава го нападнаха . Сега да видим какво ще направят на малка Северна Корея .Или нищо няма да направят че страх , страх и аку .

    Коментиран от #36

  • 22 Чакръкчийски

    2 20 Отговор
    Русия винаги е била велика най изостанала сила.2896
  • 23 Мафани Закура

    17 2 Отговор
    Заглавието е подвеждащо,защото Украйна,Сърбия и Македония не са членове на НАТО. А пропо къде са турците-или те вече не са в НАТО.
  • 24 Mimoza

    11 26 Отговор
    Радвам се, че сме част от НАТО и ЕС! Няма нужда да хвалите Русия, тъй като децата ви са избягали в САЩ или в Западна Европа, не са избягали в Москва. Много здраве на руските тролове, мога да ги разбера само ако са с руски корени и са си оставили и българското гражданство, защото така им е по-изгодно.

    Коментиран от #27

  • 25 Фриман

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Кво се радваш бе, кравар! Не ни трябват войски на наша земя, ако ще реши ВАТО да атакува, това ще стане оттук, насам и отговора ще дойде! Няма значения колко е многобройна групировка на НАТО, щом всичко се решава с военни технологии, които ги има Русия, но няма НАТО дори и да оперират с доста по-голям бюджет нищо не им се получава да създадат!

    Коментиран от #28

  • 26 Смях

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Кон, какви пари? Ти нямаш за нафта :D
  • 27 999

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Mimoza":

    Ако имаше поне малко умствен багаж щеше да се замислиш защо са избягали?
  • 28 onq s konq

    5 17 Отговор

    До коментар #25 от "Фриман":

    Е как така изведнъж "не ни трябва войска на наша територия",след като непрекъснато плачете че нямаме армия,нямаме кораби и самолети,искате да въвеждате отново задължителната военна служба че даже и "строителни войски"...А цялата "тайна" идея е ТВЪРДО НЕДОВОЛСТВО ОТ ГЕРБ-КАКВОТО И ДА НАПРАВИ...ДОКАТО ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ...щото "ИСКАМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ПУТИН И КАДИРОВ",КАКТО СЕ ИЗТЪРВА ВЕДНЪЖ ЕДИН ОТ "ВАШИТЕ"!Няма стане ваща брачет-посмъртно:)

    Коментиран от #31

  • 29 Баш Грую

    8 2 Отговор
    Дано поне да изчакат да ожънем, че ако тръгнат през нивята пускам насреща всичките си пъдари със сопи, че за въоръжена охрана не разрешиха!
  • 30 Гост12134

    11 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: След напускането на чуждестранните военнослужещи българските им колеги ще имат грижата да почистят полигон "Николово", става ясно още от отговора на вицепремиера.
    Да почистим след господарите, много яко!!
  • 31 Смях

    14 5 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    За разлика от теб хората не искат да са наведени и хванати за палците... Не искат сащ, не ги е.е за Русия. Трябва ни управление, което да извлича полза от тези сблъсъци между големите. А на гроб не им се получава, ама никак.... :D Най-смешното управление... Кажи бе кон, кефи ли те, че ще проверяват всички пътници на каруцата ти (за новата простотия на твоите хора питам)? Абе пародия... Ако си мислиш, че са тук да ти пазят конския задник, бъркаш... Ама ти толкова можеш да мислиш, не съм очаквал повече от теб... :D
  • 32 Реалист

    19 7 Отговор
    Българи, да блокираме пътищата. Вън чуждите войски от България. Предателите на разстрел.
  • 33 автомобилист

    4 2 Отговор
    И по второстепенни и по главни пътища да карат, докато стигнат до местоназначението и ще си изпочупят техниката с тия дупки.
  • 34 Оня на балконя

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Колкото пъти те видя - " тоя с коня " и ти цъкам минус оти си пустиняк !
  • 35 ЧЕСТНО

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    СТИГА СИ РЕЦИТИРАЛ КУХИ ЦИТАТИ.СИЧКИ ВИЖДАТ КО СТАА НАДЯВАМ СА ДА СИ ЗАЧИСЛЕН ОЩЕ В ЗАПАСА ТА ДА ТА ОПУХАТ НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ РАМО ДО РАМО С ПАСИТО .
  • 36 filo

    7 9 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    САЩ вече победиха СССР, след като спечелиха студената война или си забравил и затова сега се живее по американски а не по руски стереотип.
  • 37 кики

    3 6 Отговор
    В коневръза смут настана,защо бре ,та това са наши съюзници,разбирам да цвилите ако блокират пътя до коневръза ама сега...айде наздраве
  • 38 агент08

    9 3 Отговор
    Честито идиоти! НАТО ще ни пази от туристите!
  • 39 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    2 3 Отговор
    Бг е окупирана и ще ни пази от тези дето ботев и революционерите се молеха на бога да ни избавят от турците каква ирония само
  • 40 1234

    1 1 Отговор
    Защо тия учения не се правят на територията на САЩ ,а когато хората излизат отпуск ще ги правят на българското черноморие.Що за глупости,и защо нашето правителство е разрешило това да се случва?Тия войнолюбци американците да си провеждат на тяхна територия ученията.Да се преразгледа договора на България с НАТО и да се махаме от тоя войнолюбив пакт.Не виждате ли,че колкото по вече се бъркат във вътрешните работи на другите държави толкова по вече атентати правят в Европа,защото САЩ им идва доста далече,иначе те отдавна си плачат за едни масирани самоубийствени атентати,но...и това ще започне да се случва дай боже.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове