Last news in Fakti

12 Юли, 2017 22:58 5 549 7

ЧСУ "Юрий Гагарин" в Камчия издава българска и руска диплома

  • чсу "юрий гагарин"-
  • камчия-
  • диплома

Двойните дипломи за деца от 1 до 4 клас са новост за България и за Европа

ЧСУ "Юрий Гагарин" в Камчия издава българска и руска диплома - 1
Снимка: ЧСУ "Юрий Гагарин"/Камчия

Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ е лицензирано от българското Министерство на образованието за прием на ученици от 1 до 12 клас с усилено изучаване на руски и английски език, и информационни технологии.

Тази година Училището на бъдещето в „Камчия“ получи и руска държавна акредитация за началното ниво на общообразователна дейност. С това «Юрий Гагарин» стана първото учебно заведение в страната, което може да издава едновременно българска и руска диплома за началната степен на образование – до 4 клас. Предстои акредитиране и за следващите степени на обучение. Пилотният проект за създаване на елитно училище на Русия зад граница, уникален както за България, така и за Европа, утвърди „Камчия“ като водещ иновативен образователен център с гаранция за качествено образование, отговарящо на българските и руските образователни стандарти.

В ход е формирането на групи в началните класове – от 1 до 4 – в които рускоезични преподаватели ще работят допълнително с децата за обогатяване на езиковите знания - по руски език и литература и по околен свят. В края на 4 клас учениците, които са участвали в интензивните класове, ще получат удостоверения за завършен начален етап на образование и по двата държавни стандарта. Интензивната форма на езиково обучение е подходяща както за деца, които са с майчин руски език, така и за ученици, които изучават руския като чуждестранен.

ЧСУ „Юрий Гагарин“ разшири палитрата на профилираното обучение и след осми клас, като учениците могат да избират интензивното изучаване на езици – руски и английски или да се насочат към информационните технологии. IT-технологиите навлизат и в началната степен на образование – от 1 до 4 клас. В началния, както и в горния курс, обучението е целодневно.

В училището вече е разкрита и предучилищна група, в която се приемат деца на 6-годишна възраст.

За тригодишната си история Училището на бъдещето в „Камчия“ е най-голямото учебно заведение на територията на Община Аврен и едно от най-големите частни училища в страната. През новата учебна година в него ще учат над 300 деца – както от Варна и областта, а така и от други градове на страната. „Юрий Гагарин“ е предпочетено и от много чуждестранни граждани за образование на техните деца – от Русия, Беларус, Казахстан, Армения, Германия, Швейцария, Италия, Македония, САЩ и др.

Възпитаниците на Училището на бъдещето в „Камчия“ показаха отлични резултати в престижни международни и национални конкурси и олимпиади, сред които:

- I място на Националната олимпиада по руски език,

- І място на Международния конкурс „Заедно в 21 век“,

- Сребърен медал от Международната олимпиада по руски език в Москва,

- Национален шампион по информационни технологии „IT Знайко“,

- Ученици от 4 клас участваха в детска кръгла маса на Организацията на обединените нации в Женева през юни, на която бяха поканени като финалисти в международния проект „Тетрадка на приятелството“,

- Възпитаниците на Училището на бъдещето са с много постижения в областта на спорта и изкуствата.

Учителите в ЧСУ „Юрий Гагарин“ обучават децата с много любов и с най-съвременните образователни технологии, а в 14-те извънкласните форми откриват и развиват талантите им.

Частно средно училище „Юрий Гагарин“ е разположено в една от най-модерните учебни бази в Европа, в среда, уникално съчетаваща най-съвременните постижения на строителството и архитектурата с чистата природа. „Камчия“ въплъщава хармоничното единство между човека, Земята и Космоса.

Учебната база се намира в прекрасен парк, сред вековна дъбова гора. В непосредствена близост са плажа, устието на река Камчия и едноименният природният резерват, който е под защитата на ЮНЕСКО.

Училището предлага и пансион, осигурени са 24-часово медицинско обслужване и охрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    6 6 Отговор
    Руския език е почти мъртъв, защо занимават децата с глупости, английски да учат, освен ако родителите им не планират бъдеще в някой колхоз.

    Коментиран от #3

  • 2 юрист

    5 5 Отговор
    Това е гавра с България! Учат малките руски граждани на ИТ от 1ви клас, за да могат да действат като руски кибервойници срещу България след завършване на 12 клас, а нашите 240 държавни льольовци не се усещат и им дават карт бланш за тези антибългарски действия, и после реват срещу поредната руска кибератака срещу сайтове на бг. държавни институции...
  • 3 Прекрасна новина

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    Предполагам, че някой от "тежките" руснаци-собственици на хотели, фабрики и т.н., които живеят в и около СОК"Камчия" е направил стъпките, за да могат децата на руснаците да живеят и да се учат в България. Аз съм родител на дете с двойно гражданство и догодина ще съм принуден да живея само в Москва, за да бъда с него, а в България му е най-весело и приятно, заради климата и морето. Явно ще купувам пак апартамент, този път в Камчия, за да облекча детството на детето си. Бизнесът ми е в Германия и там ИМА такива училища, не знам за каква "новост" в Европа намеква автора...

    Коментиран от #4

  • 4 Пазарен Либерализатор

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Прекрасна новина":

    Тежките руснаци си пращат малчиките в частни училища, където им набиват английски по цял ден в главата, за да могат малките ушанки да бъдат приети като хора по белия свят. Сега на руски може да си говориш само с конете. Водим фирмена кореспонденция с руснаци, украинци и латвийци...на английски.

    Коментиран от #5

  • 5 Прекрасна новина

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пазарен Либерализатор":

    Съгласен съм, че английският е приоритетен като ВТОРИ език. Децата(2-5г.) на "тежките" руснаци получават "ОТЕЧЕСТВЕНО" образование, защото детските градини и училища с предучилищна паралелка изискват ниво на владеене на РУСКИ език! Тази година минахме през всички лекари, които бяха нужни за прием в детска градина, за да го подготвя за 1 клас. Досега за детето ми се грижеше гувернантка, но му трябва повече социализация преди училище. Коментарите ми нямат политическа принадлежност, споделям облекчението си, че вече мога да оставя детето си в България, а не да го карам да учи И немски, заради работата ми! Детската му градина е към Руската Академия на Науките - тук са обикновено децата на "интелигенцията", но някои хитри "тежки" също си оставят децата, както и посланици, и служители на посолства работещи в Москва. Ще е направо чудесно ако това училище в Камчия дава диплома, която е призната и в РФ!
  • 6 ждяш

    2 3 Отговор
    какво училище на тези руски мошеници...вън цялата им пасмина....да си отиват при путлер и час по-скоро да се махат....пиТал ли ги е някой с какви пари са си купили имотите тук, а колко плати русия за този имот на черноморието или им е подарък от обслужващите ги тук продажни българи
  • 7 Бети

    0 0 Отговор
    Вие изобщо чувате ли се всеки има право Кадето иска да учи детето му аз съм в туризама и мога да ви кажа повечето туристи са руснаци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове