Last news in Fakti

11 Декември, 2011 13:34 745 0

19 % ръст на потреблението отчита ЧЕЗ

  • чез

По-студеното време и по-широкото приложение на климатиците са причина за увеличението

С 19% повече ток са потребили живеещите в Западна България, в сравнение със същия период на миналата година, отчитат от ЧЕЗ. През миналия месец клиентите на компанията са потребили 870 млн. киловатчаса, което е повече  със  138 млн. киловатчаса, в сравнение с потреблението през м. ноември 2010 г.

Само в София скокът на потреблението е от 601 мегавата през ноември 2010 на 745 мегавата през същия месец на тази година.

Причините за повишението са както по-студените метеорологични условия, така и все по-честото използване на климатици и други електроуреди за отопление през зимата.

„Въпреки че отбелязаният ръст в потреблението не е малък, той не е изненадващ. Тази година ноември бе доста по-студен в сравнение с миналата, когато бе необичайно топъл. Друг важен фактор за повишаване на консумацията на електроенергия е все по-широкото приложение на климатиците за отопление – за много хора този вариант е икономически по-изгоден в сравнение с централното топлоснабдяване”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

От оператора на електропреносната мрежа в тази част на страната ЧЕЗ гарантират, че системата е готова за посрещането на зимния сезон. В рамките на подготовката на съоръженията през есента служителите на компанията извършиха обходи на 16 174 км въздушни линии средно напрежение, 110 км въздушни електропроводи и кабелни линии 110 kV в Западна България. Профилактика бе извършена в подстанциите и трафопостовете на компанията, а повредените съоръжения бяха ремонтирани или подменени.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА