Last news in Fakti

17 Декември, 2021 12:14 4 282 69

Асен Христов: ЕРП-тата няма да издържат

  • мораториум-
  • асен христов-
  • чез

Трябва да ни компенсират заради мораториума, иска председателят на Надзорния съвет на ЧЕЗ

Асен Христов: ЕРП-тата няма да издържат - 1
Снимка: бТВ

„Няма да има намаляване на подаването на тока заради наложения мораториум върху цените на електричеството, но качеството на услугата ще се влоши, тъй като започваме да ограничаваме разходи и ще намаляваме инвестициите си в системата, а това означава повече аварии. Утре ако трябва да платим на някоя фирма за смяна на стълбове, ние ще ѝ забавим плащането“.

Това каза в "Тази сутрин" по бТВ председателят на Надзорния съвет на ЧЕЗ Асен Христов.

„Ако в рамките на следващата седмица държавата не намери начин да компенсира енергоразпределителните дружества, те няма да издържат при наложени мораториум върху цената на тока“, категоричен е Христов.

Той обясни и какво представлява електроенергийната система в България.

"Производители, потребители, а по средата на системата са доставчиците. По веригата е прието, че губим 7,5% от купения ток, в момента го купуваме между 500 и 600 лв. на мегаватчас, а ни го плащат 130 лв. Такъв е законът. Веднъж годишно КЕВР, обикновено на 1 юли, вдига леко цените и ние компенсираме загубите от миналата година“, поясни Христов.

„В ситуация на голям скок на цените, както е сега, законът е предвидил КЕВР да променя цените на шест месеца. В момента загубите на ЕРП-тата и ЕСО са 250 млн. лв., от които 70 млн. лв. са само за ЧЕЗ. Чакахме, защото КЕВР се готвеше от 1 януари да направи цени, които поне да спрат загубите. Ние плащаме около 1,5 млн. повече, отколкото получаваме“, допълни Христов.

„Сега идва този мораториум и ни казват, че ще трупаме още загуби. Използвали сме всичките си резерви, за да покрием тези загуби. Откъде да дойдат пари за покриване на нови загуби?“, попита председателят на Надзорния съвет на ЧЕЗ, допълвайки, че дружеството ще е принудено да бави разплащанията към своите подизпълнители.

Заради липсата на ликвидност ЧЕЗ пък ще почне да изисква в по-къс срок плащанията от бизнеса, което пък ще го затрудни, коментира Христов.

По думите му увеличението на цената трябва да е 25%, но „регулаторът казва съвсем правилно, че с 11% поскъпване ще се справим със загубите“. Според него така може след мораториума да трябва увеличение на цената на тока с 30%.

На срещата с министъра на енергетиката са обсъждани четири варианта за компенсиране на енергоразпределителните дружества.

„Фондът за енергийна сигурност може да предостави парите. Енергетиката печели огромни средства. АЕЦ има 1 млрд. печалба“, каза Христов.

Според него това няма да бъде непозволена държавна помощ по правилата на ЕС, тъй като ще бъдат компенсирани всички ЕРП-та. Основният проблемът е във времето и това трябва да стане следващата седмица, каза председателят на Надзорния съвет на ЧЕЗ.

„Срещали сме се някъде някога с Кирил Петков. Няма значение дали се познаваме, ще се запознаем. Важното е да можем да работим заедно“, коментира Христов.

Той е оптимист и за разбирателство с вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, тъй като „тя идва от бизнеса“.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карло

    63 1 Отговор
    Дай боже това е ще е най-добрия подарък за клетата ни държава..и затворете вратата ако може.. ааай сехтир
  • 2 антидържавата

    10 38 Отговор
    А дали това не е целта, г-н Христов!?
    И трите ЕРП-та да се поставят на колене и да се злоупотреби с частна собственост...
    По всичко мирише или на недомислие, или на целенасочена атака.

    Коментиран от #46

  • 3 И. Иванов

    78 1 Отговор
    Прекупвач на загуба! Това не звучи сериозно.
  • 4 Бл. 134 в Зап. парк

    40 1 Отговор
    А бе , направо безплатен ток за всички... не ни баламосвайте с глупости
  • 5 pbdan

    67 0 Отговор
    Еленергията у нас не се произвежда от газ и няма причини за поскъпяването ѝ. Ceбecтoйнocттa нa тoкa в AEЦ e 50лв/МВтч или 55лв/МВтч c 10% пeчaлбa и тo въпрeки гoлeмитe зaплaти нa пeрcoнaлa и ocoбeнo шeфoвeтe. Cтрoeнa e c изцялo бългaрcки държaвни пaри бeз никaкви зaeми и зaтoвa вcичкaтa eлeнeргия зa битa трябвa дa e тaкaвa нa eдрo. Ocтaнaлaтa трябвa дa ce прoдaвa нa бизнeca чрeз дългoтрaйни дoгoвoри и чaк тoгaвa дa ce изнacя. Eтo тoвa трябвa дa ce нaпрaви и тo нe caмo тaм, a и в ТEЦ2, ВEЦ, ПAВEЦ.Свободна енергийна борса за частните производители. Собствениците на ФЕЦ, ВяЕЦ, малки ВЕЦ, американските ТЕЦ да си продават енергията на свободния пазар и да печелят колкото си искат. Ама не, ще продаваме от държавната АЕЦ и ТЕЦ2 с платени от държавата СО2 емисии.
  • 6 pbdan

    55 1 Отговор
    В Румъния например само производителите на ток имат правото да продават. Държавата следи зорко енергийната борса и прибира 80% от печалбата. Чисто и просто. Тук все да забраним на КЕВР, да компенсираме бизнеса, въвеждане на квоти, енергийни помощи и какви ли не щуротии.
  • 7 Загрижени и просълзени

    47 0 Отговор
    Болниците няма да издържат, ЕРПтата няма да издържат, много болнави всичките хрантутници нещо, защо така?
  • 8 Голям праз

    58 1 Отговор
    "ЕРП-тата няма да издържат"...ами да си вдигат опинците и кой от където е ...
  • 9 Е надпишете и надуете малко сметките

    19 2 Отговор
    И сте готови
  • 10 Бамбука

    43 0 Отговор
    Защо ЧЕЗ продаде ТЕЦ Варна за някакви си 25 млн. след като сега си търсят едно 320 млн. ? И понеже говорим за цифри, на колко възлизат инвестициите на ЧЕЗ през последните 10-сет години и в какво са вложени ? Вие по-различни ли сте в "дрането" от Автомагистрали и язовирните играчи ?
  • 11 Гражданите не издържат

    25 2 Отговор
    Да хранят Р.Овч. много лапа бе.

    Коментиран от #27

  • 12 Админ

    42 0 Отговор
    А като вдигахте цените качеството не се подобри грам, елате да видите при нас, говоря за София град ако вечер е 200 волта трябва да черпиме, а спирането е всяка седмица, пфу обратно в чехия.
  • 13 Абе

    45 0 Отговор
    Нямаме държавник с топки и мозък, който на мига трябва да изгони тия ЕРП-та и да не допуска разни "инвеститори" да ни препродават и изнасят тока! Това е решението. А, такива като този мушморок трябва да останат на работа в енергетиката, като се изпратят на работа в урановите мини. Така и така имат опит.

    Коментиран от #28

  • 14 Радевски

    32 0 Отговор
    Я я покавете нетната печалба на чез за годината, да преценим дали сте на загуба.
  • 15 pbdan

    42 0 Отговор
    Има един много тънък момент при тия ЕРП. За да заблудим ЕС дадохме на три оператора уж да се конкурират, а после им разпределихме страната на три, т.е. всеки си е монополист на място. Трябваше всяко ЕРП да действа в цялата страна, но политиците си затвориха очите(напълниха им джобовете), ЕРП доволни и дотам.
  • 16 az #Контрапропаганда

    17 0 Отговор
    А сопа не ще ли?
  • 17 бай Иван

    35 0 Отговор
    АЛА БАЛА,ДРЪН, ДРЪН говориш глупости АСЕНЕ,Христов трябва да изпратя снимка на работещ електромер монтиран в табло на стълб произведен 1969г.на завод Ворошилов,това ли са инвестициите ???
  • 18 Гост

    35 0 Отговор
    А защо са ни ЕРП-та? Защо трябват прекупвачи точно на тока?
  • 19 Максимилиан Робеспиер

    32 0 Отговор
    Другари, много ме преписвате, но няма лошо.Значи ме харесвате?! Ето поста пуснат по рано от мен!
    През 2010 г. г-жа КАДИЕВА съпруга на социалиста Георги Кадиев, декларира 250 000 лева, спестени от заплата и дивиденти. Добри пари за една домакиня – спестява четвърт милион? Макар и без квалификация, тя се оказва солиден търговец на електрически ток от АЕЦ „Козлодуй” и други централи произвеждащи евтина електроенергия. Ceбecтoйнocттa нa тoкa в AEЦ e 50лв/МВтч, или 55лв/МВтч c 10% пeчaлбa и тo въпрeки гoлeмитe зaплaти нa пeрcoнaлa и ocoбeннo на шeфoвeтe. Cтрoeнa e c изцялo бългaрcки държaвни пaри бeз никaкви зaeми и зaтoвa вcичкaтa eл.eнeргия зa битa трябвa дa e тaкaвa нa eдрo. Ocтaнaлaтa трябвa дa ce прoдaвa нa бизнeca, чрeз дългoтрaйни дoгoвoри и чaк тoгaвa дa ce изнacя. Eтo тoвa трябвa дa ce нaпрaви и тo нe caмo тaм, a и в ТEЦ2, ВEЦ, ПAВEЦ. Аз предлагам мораториум върху енергията от Козлодуй. Евтиният ток за вътрешният пазар, големите хитреци да купуват от Американските Марици, или от ВЕИ и нека да печелят. Пожелавам им успех! Да, ама НЕ, нали? Тарикатлъците на пишман капиталистите са за сметка на НАРОДА!

    Коментиран от #20

  • 20 pbdan

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Максимилиан Робеспиер":

    Хубаво е да обменяме идеи и да се цитираме творчески.

    Коментиран от #58

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бочко

    25 0 Отговор
    Класическата тотална безочлива лъжа,че подобни "предприятия" като ЧЕЗ работят на загуба. Горките те, живи да ги ожалиш, още малко ще кажат, че са дошли тук за чест и слава. И малките деца вече знаят схемите за превъртане и избягване на данъци на големите корпорации...
  • 23 Локо сф

    14 0 Отговор
    Говедо Говедо Говедо
  • 24 Павел пенев

    27 0 Отговор
    Сега е момента ЧЕЗ и EVN да фалират и да бъдат изметени от страната. Стига им този грабеж. Нека нашата държава да управлява енергетиката и цените на тока, водата и въглищата които са наше производство.
  • 25 ЦСКА-1948

    9 0 Отговор
    Твойта @@@@ @@@@!
  • 26 Той КЕВР ви е

    18 0 Отговор
    като подизпълнител-каквото му кажете това прави.Ненаситници.
  • 27 ССС

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гражданите не издържат":

    Да ни лапачурките
  • 28 За протокола

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Абе":

    В Харвард не са учили за ЕРП-та и им е трудничко да вденат.
    Те знаят само "пари-стока-пари прим".
  • 29 Да се закрие борсата

    17 0 Отговор
    Тя е причината за поскъпването на тока

    Коментиран от #41

  • 30 АКО ЕРЕПЕТАТА ФАЛИРАТ - ДА СЕ ОДЪРЖАВЯТ

    16 1 Отговор
    ЕТО ТОВА ИСКАМЕ ! КРАДЦИТЕ НЕКА ДА СЕ ИЗЧИБАТ !
  • 31 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    7 7 Отговор
    Пълна тъпотия е този мораториум, поне в часта му за ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА. КЕВР искаше да вдигне цената на електричеството с 11%. А УПРАВЛЯВАЩАТА ЧЕТВОРНА КОАЛИЦИЯ вместо да компенсира това като намали ДДС с 10%. Започна да се състезава с "КАЛИНКИТЕ", ко е по-голяма ПОПУЛИСТ и кой ще направи по-голяма ГЛУПОСТ. А ТРАлаЛАДЖИЯТА КИРчо Канадски продължава да плямпа празнодумия и нищо да не върши. Вярно трябва да му оставя 100 дни на новия премиер да влезе в част и да предприеме мерки и чак тогава да критикувам.
  • 32 И. Иванов

    10 2 Отговор
    "в момента го купуваме между 500 и 600 лв. на мегаватчас, а ни го плащат 130 лв. Такъв е законът. "
    Да разбираме ли, че тия 130 лв. ви се плащат за преноса? В смисъл - отгоре на цената, за която го купувате?!
    Ако е така не е лошо да си свалите маржа! Бата Мата!
  • 33 ха ха

    10 0 Отговор
    „Фондът за енергийна сигурност може да предостави парите. Енергетиката печели огромни средства. АЕЦ има 1 млрд. печалба“, каза Христов./ вече е ясно къде са се прицелили ЕРП мутраците , подобна беше и врътката с КТБ
  • 34 Фин

    20 1 Отговор
    Алчни и ненаситни! Махайте се!
  • 35 Като

    19 1 Отговор
    Не издържат, да стават държавни както беше преди 20 години. Дори Костов не си позволи да ги продава
  • 36 Димитров

    13 1 Отговор
    Хайде,хайде и на пиявиците им трябва малко почивка!
    Средната ви заплата е отнай-високите,нали!?
  • 37 Пенчо Стоянов

    19 1 Отговор
    Ами връщайте всичко на държавата и се махайте ! Не да взимате заплати над 10 000 на месец и да грабите народа.... Добър ви час ,, никой не ви е канил

    Коментиран от #59

  • 38 хихи

    1 10 Отговор
    Луканов + мораториум --> Луканова зима.

    Коментиран от #39

  • 39 хихи

    3 6 Отговор

    До коментар #38 от "хихи":

    Петкова зима..
  • 40 Пламен

    7 7 Отговор
    Мораториума на цените е докато разграбят държавата за няколко месеца .
    После,чао гергино,напълнили каруците и кой по Канада,кои по другаде.
  • 41 ГЕРБ=ДПС=ВМРОЛ

    15 0 Отговор

    До коментар #29 от "Да се закрие борсата":

    БОРСОТА не е причината, причината са: МОНОПОЛИСТИТЕ, картелите, АЛЧНИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ(РАБОТОДАТЕЛИ=бизнесмени=инвеститори=приватизатори), УПРАВЛЯВАЩИТЕ МОШЕНИЦИ(депутати, министри, шефовете на борсата). И не на ппоследно място БРЮКСЕЛСКИТЕ МОШЕНИЦИ. Брюксел е мястото където са концентрирани всички европейски паразити и търтеи. Там трябва да се свика среща на всики европейски лидери, извинете обърках се вашингтонски лакеи. И в този момент смачканите народи на Европа да се договорим с ислямските фанатици или със северно корейския фанатик. Да изтрелят една ракета с 10 ядрени грави и да изпепелят БРЮКСЕЛ този съремен Содом и Говор развъдник на пороци, мошеници, разврат(гейове)...

    Коментиран от #43

  • 42 Демократ

    13 0 Отговор
    Ами да се национализира стратегическия отрасъл ерпта та да го ........
  • 43 И. Иванов

    9 0 Отговор

    До коментар #41 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРОЛ":

    Жалко, че ще те изтрият! подкрепям!
  • 44 123456

    15 0 Отговор
    Направо е трогателно , как всички са се загрижили , че ЕРП-тата няма да издържат.
    Как не се намери един да каже , че хората няма да издържат.
  • 45 БОРУНА ЛОМ

    11 1 Отговор
    ВИЕ СТЕ ПАРАЗИТИ
  • 46 антиседераст

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "антидържавата":

    Каква частна собственост бе ? Това е държавна собственост използвана за трупане на печалби от частници които нищо не са построили. Незабавна национализация на цялата енергиина система в България. Частник ако иска нека сам си построи тец, вец, аец и преносна система към нея.
  • 47 Хамалин

    10 0 Отговор
    Много хубави калкулации, но може ли някой да обясни откъде идват високите цени след като не внасяме електроенергия, а я произвеждаме основно в Козлодуй?
  • 48 ФАКТИ

    10 0 Отговор
    КАК ДА ИЗДЪРЖЪТ КАТО НЕ СЕ УМОРОХТЕ ДА КРАДЕТЕ И ГРАБИТЕ.ОСТАВКИ И ЗАТВОР ЗА ВСКИ ВАС. РАШКОВ ДЪЛГО МИСЛИШ.
  • 49 е и

    13 0 Отговор
    да не съм ги канил
    да си ходят от където са дошли - Чехия Австрия
    с парите които крадат у нас при тях плащат пенсиите на пенсионерите при тях
    също и световните терористите от сащ
  • 50 мародер

    13 0 Отговор
    Решението - одържавяване на енергетиката и премахване на излишните звена които само "смучат" грешни пари без да влагат какъвто и да било труд!
  • 51 А нас

    10 0 Отговор
    Питате ли ни дали ще издържим?
    Мародери .
  • 52 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    6 0 Отговор
    Асен Христов стига си ни лъгал като дърта циганка. "По веригата е прието, че губим 7,5% от купения ток, в момента го купуваме между 500 и 600 лв. на мегаватчас, а ни го плащат 130 лв." Днес живеем във времето на информацията, червените баби по силата може да ти вярват, но МРОДИТЕ хора и образованите като мен но средна възраст ви знаем еноргетицште-бизнесмени, инвеститорите и политическите върхушки какви сте мошеници. Електроразпределение дружества купувате съвсем малки количества електричество под 5% от цялото електричество на борсови цени ден напред от 500-600 лева за МВтч.. Над 60%-80% от електричеството го КУПУВАТЕ от АЕЦ Козлодуй и ВЕЦ на цени около 30-50 лева за МВтч., от вятърни перки на цени 150-200 лева за МВтч... По дългосрочни договори с въглищни ТЕЦ на цени 200-250 лева за МВтч.. Също така знаом, че собствениците на електроразпределитолни дружества сте ж кобственици на фотоволтаици, вятърни перки, Топлофикации, ТЕЦ, ВЕЦ ... Т.е. вадите пачките от единия джоб и ги слагате в другия джоб или в джобовете на баджанаци. Или довате корупционни пачки на властимащите като Тиквора, Доган, Кавички ...
  • 53 ЕНЕРГОТО ФАЛИРА?

    8 0 Отговор
    ТЦ, ТЦ, ТЦ ТИЯ ГЛАД ГИ ЧАКА? ДА НЕ МОГАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ ВЕЧЕ МИЛИОНИ? НАПРАВО МИ СЕ КЪСА СЪРЦЕТО. И ПАРИ ЗА СКЪСАНИ ЖИЦИ НЯМАЛИ ДА ИМАТ И ЗА ПАДНАЛИ СТЪЛБОВЕ, СЪЩО?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ЯКО НИ ЛЪЖАТ

    3 0 Отговор
    СТИГА ГОВОРИХТЕ ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ ЗА ТЕЗИ ПАРАЗИТИ ОТ ЕНЕРГО ДРУЖЕСТВАТА. ДОКАТО ЛАПАТ КАТО ПАРАЗИТИ НЯМА НИЩО ДА ИМ СТАНЕ, САМО МАЛКО ДА ЗАСЛАБНАТ. ТРЯБВА ДА СПРЕ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ТОК, ЧЕ ДА УМРАТ ТИЯ ПАРАЗИТИ. ДОКАТО ИМА ТОК НИЩО ИМ НЯМА. СТИГА НИ ЛЪГАХТЕ. ТЕ СА КАТО ТОПЛИНИТЕ СЧУТОВОДИТЕЛИ, ДА Е УМРЯЛ ТОПЛИНЕН СЧЕТОВОДИТЕЛ?????
  • 56 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    2 1 Отговор
    Не че ЧЕЗ не бяха ЗЛОДЕИ петнайсетина години, но ХОРА моля влезте в час. С поне половин година ви е С
    НЕВЯРНА ИНФОРМАЗИЯТА. Образовайте се преди да пишете лъжи. Искам да ви НАПОМНЯ електроразпределениото в Западна България в момента е собственост на "Еврохолд България" АД, те го купиха от чехите. От лятото на 2021 г. "Еврохолд България" АД официално финализира придобиването на седем дъщерни дружества на чешката енергийна компания "ЧЕЗ груп" в България. Този Асен Христов от снимката не работи за чужденците от Чехия, работи за "БЪЛГАРСКИ" алчни олигарси. ЧЕЗ в момента са собственост на български граждани, а не на чехи. Нямам доказателства, но подозирам, че реалният собственик на електроразпределениото в Западна България, ТЕЦ Варна, пристанище Варна, някои Топлофикации, газопроводи... е една и съща малка група КУКЛОВОДИ(ЗАДКУЛИСИЕ). И Пеевски, Кавички, Доган, Данаил Папазав, Валентин Златев ... са само фасада, зад която се крият истинските публично неизвестни собственици. Дори няма да се учудя, ако се окаже, че чехите от ЧЕЗ също са били фасада, която прикрива...
  • 57 Дааа

    4 0 Отговор
    Който ви е дал този бизнес в този му вид от него си искайте парите.
    Моето мнение е ,че енергото трябва да е държавно и тока за него да е от АЕЦ, който е строен с народни пари.
    Като не ви харесва продавайте бизнеса обратно на държавата.Тук има и ток и работници,вие какво търсите тук?
  • 58 Максимилиан Робеспиер

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "pbdan":

    Няма лошо, щом е в името, защитата интересите на Народа!
  • 59 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Пенчо Стоянов":

    И аз смятам, че е най-добре 100% от електроразпределението да е държавно или общинско. Така както са държавни или общински язовиритеъи В и К. Също така една голяма част примерно 1/2 или 2/3 от елекпропроизводството да е собственост на държавата. Но е добре са има и друга примерно 1/3 часттези, които да не са конкуренти на държавата. Например да са на много хора, да направят като в Германия. Всяко домакинство да има право да си сложи фотоволтаици на покрива, с мощност до 1/3 от месечно му електропотребление. Което държавата да изкупува на високи цени за зелена енергия и после да му го продава обратно. По опростени и евтини процедури. В Германия на всяка трета, дори на всяка втора къща има фотоволтаици. И от това печели всяко трето или всяко второ семейство. А в България от фотоволтаици неприлично много печелят само 160 БГ депутати и още толкова олигарси като Шиши, Доган, Кавачки, Киро Добрев, Кадиев ...

    Коментиран от #68

  • 60 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Папи":

    "Готови далекопроводи електропреносни системи,дойдохте на готово само да дерете народа, защото за едни тлъсти комисионни едни алчни управници продадоха и майчиното си мляко, и най лошото е че няма осъден" Точно така Сакскобургодски, Станишев, Доган, Р. Овч. ... да върнат на държавата "комисионните", които взеха от това, че продадоха готови мрежи, подстанция, трапостове ... Но и пенсионерите, чиновниците, медиците, учителите, милиционерите, фатмаците ... взеха някакви добавки към заплатите и пенсиите от тези продажби. Смятам, че и те трябва да върнат взетите пари. За да има с какво държавата да изкупи обратно ЕРП и приватизираните ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ, ВЕЦ ...
  • 61 Watchdog

    3 0 Отговор
    Целият сектор енергетика е обект на регулация от ЕС. Тази регулация включва куп директиви, които българските правителства са длъжни да изпълняват. Целта е напълно интегриран пазар в рамките на колхоза. Иначе казано еднакви цени за всички бивши държави... В момента тече конвергенция на цените за бизнеса. Предстои в най скоро време и домакинствата да бъдат пуснати на "свободния пазар" както е изискването на директора 944/2012г. Това означава домакинствата да плащат цена от около 20 до 25 евроцента за киловат/час. Или около 50 стотинки.
  • 62 Danto

    2 0 Отговор
    Ами като са некадърни нека фалират и ги национализираме! Частна енергия е национално предателство!
  • 63 Лъже като сиганин

    3 1 Отговор
    Купува го за 600лв а го продава за 130лв??? Нещо не се връзва цялата машинация, Асен Христов купува ЧЕЗ за да бъде на загуба ли???
  • 64 Атила

    0 1 Отговор
    Браво бе ЕРП нямали да издържат,а хората как ще издържат..Данните от 07.12.2021 показват, че България е сред страните с най-скъпа електроенергия в Източна Европа. Средно в региона потребителите плащат 0,11 долара за киловатчас, като най-евтина е електроенергията в Сърбия (0,061 долара) и в Полша (0,07 долара), докато в Словения цената е 0,173 долара за киловатчас.А защо след като Сърбия и РСМ взимат от нашия ток е по евтин от България.Да ти отговоря ли.Или като собственик в ЧЕЗ знаеш.Голямо лапане не.
  • 65 Атила

    0 1 Отговор
    Еееее забравих .Само да попитам
    Стотици милиона като Дивиденти не ви стигат или и на вие искате колкото НЕК.
  • 66 robi

    0 0 Отговор
    Ние от години ги издържаме, сега те нямало да издържат?! Айде държавата сама да си вземе този сектор и да си го работи. Ние сме държава с милиона население няма нужда от ЕРП
  • 67 Пламен

    0 0 Отговор
    И Вие уважаеми господине сте на хранилка на някое ЕРП!
    Засрамете се!
    В България тока не е свързан с доставките на природен газ.
  • 68 До ком.59

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Абсолютно ви подкрепям .Ще дам идеален пример с една Държава- Китай! И защо за 20 години се превърнаха не във " Азиатски тигър" а в световен Динозавър-" РЕКС".Динозавър,който постепенно ще превземе света,без пушка да пукне! Още от времето на Дън Сяо Пин, е заложено желязно правило: Няма нито една чужда банка,или филиал на тяхна територия.Имат само една-Национална банка на Китай.Абосолютно е забранено, частни,или чуждестранни фирми да произвеждат,и доставят ел.енергия.Само държавата.Добив на дървесина,подземни богатства,водни ресурси- абсолютна собственост на държавата.Военно промишлен комплекс- 100% собственост на държавата.Ядрена енергетика,ТЕЦ,ВЕЦ,язовири-100% собственост на държавата..Иначе,развивай друг вид бизнес, производство- без проблем.Дори те стимулират през техния банков филиал със кредитиране при символични лихви.Но в стратегическите отрасли- не си и помисляй! ..Ето това превърна Китай от регионална,много изостанала държава във супер- сила,с която се съобразяват и щатите и Русия.
  • 69 Истини

    0 0 Отговор
    Не пипайте директора асен христов, шефа на караянчева, цветанов, борисов, хайвани бактън от всички ви, печели Румен Радев. Да изчисти помията на Варна махалата или да се изнася от Бг. Коли ударени, купени преди години, по време на горния, за 6 хил, застрахователните платиха 1500 лева, загуба 4500 лева. 1 към 1
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове