Last news in Fakti

13 Декември, 2011 16:37 810 0

Станишев: Изборът ни за премиер е на заден план

  • бсп-
  • станишев-
  • първанов
Станишев: Изборът ни за премиер е на заден план - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев се изплъзна от въпроса има ли президентът Георги Първанов амбиции да стане премиер. По време на редовния брифинг на „Позитано“ 20 Станишев изтъкна, че най-важно е БСП да спечели следващите избори – били те редовни или предсрочни, успявайки да убеди избирателите в правотата на своите идеи и политики.

Въпросът кой би бил евентуалният червен премиер Станишев определи като треторазряден. Той си послужи и с народната мъдрост, че тиганът не бива да се слага на котлона, докато рибата още плува в морето. Червеният лидер допълни, че връщането на Първанов в партията след мандата му е разписано в устава й.

За спечелването на изборите отговорност носи всеки член на БСП, включително и Георги Първанов, ако реши да се върне, допълни червеният лидер.

„БСП ще отиде на тези избори, за да постигнем максимален резултат. Ако на следващите парламентарни избори няма реализация на политиките, зад които заставаме, няма да влизаме в безпринципни коалиции - най-вече с ГЕРБ“, категоричен е Станишев.

Пленумът на партията е изместен за януари, а причината са идващите коледни и новогодишни празници. Целта е да не се допусне смотоляване на събранието между яденето и пиенето.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че вместо Първанов да налага вето на пенсионните промени, трябва да благодари на правителството, защото така нямало да му се налага да прави реформата, тъй като имал премиерски амбиции.

Президентът пък разчете това като знак, че левицата ще спечели следващия вот.

Станишев, който бе избран за лидер на ПЕС, одобрява ветото на президента. Социалистите подготвят мотиви за сезиране на Конституционния съд, тъй като очакват мнозинството в парламента да отхвърли ветото. 

Социалистите настояват да се проведе вътрешен дебат за важните европейски теми, за да има страната ни ясна позиция. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА