Last news in Fakti

15 Декември, 2011 08:55 1 106 0

НАП наваксала изоставането в събирането на данъци

  • нап-
  • красимир стефанов

1.9 милиона души в страната са неосигурени, отчете Красимир Стефанов

НАП наваксала изоставането в събирането на данъци - 1
Снимка: БГНЕС

В период на криза трудно се събират вземанията към държавната хазна. Но мога да кажа, че в края на ноември месеца Националната агенция за приходите (НАП) е събрала 11.4 милиарда лева, което е със 715 милиона повече отколкото са били събрани през миналата година. Това заяви директорът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов пред БНТ.

„За моя огромна радост за три-четири месеца НАП направи много. Към 31 май изоставахме с 622 милиона лева, но след предприемането на редица извънредни кампании, към днешна дата в годишен аспект очакваме неизпълнение от около 300 милиона лева, които са най-вече от неплатени осигуровки“, посочи още Стефанов.

По думите му с всички мерки, които е предприела приходната агенция по време на съвместни акции, както с МВР, така и с ДАНС, а и останалите служби в страната, НАП е наваксала изоставането от средата на годината.

Когато става дума за приходи, Красимир Стефанов обясни, че НАП и Агенция „Митници” трябва да се разглеждат като едно. „Може би ние сме единствената страна в света, която във време на криза, генерира ръст в приходите. НАП и Агенция „Митници” за тази година имат 1.3-1.5 милиарда лева повече спрямо миналата година, подчерта още той. 

По отношение на броя неосигурените лица, Стефанов каза, че проблемът не е в събираемостта. „Преизпълняваме с около 2 млн. лв. здравноосигурителните вноски за тази година“, подчерта той. Стефанов каза, че според данните близо 1.9 милиона души в страната са неосигурени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА