Last news in Fakti

19 Декември, 2011 09:38 809 1

20 млн. лв. влезли в хазната от акция „Хеликоптер“

  • нап-
  • красимир стефанов

Държавата е спечелила 1 млн. лв. от тримата най-големи неизрядни певци

20 млн. лв. влезли в хазната от акция „Хеликоптер“ - 1
Снимка: БГНЕС

Прекият фискален ефект от акция „Хеликоптер“, която засегна собствениците на големи имоти, е над 20 млн. лв. – събраните данъци и коригираното ДДС. Това заяви пред TV7 шефът на НАП Красимир Стефанов. 

„Най-важното от тази акция е, че започнахме да обръщаме мисленето на българина в посока плащане на данъци. Обществото разбра, че ако иска да живее спокойно в една европейска държава, трябва да плаща данъци“, коментира Стефанов.

„Всички акции, които направихме, дори малко показно, включително и безкомпромисната борба с ДДС измамите, направиха така, че в една кризисна година да реализираме повече приходи, отколкото очаквахме”, каза Красимир Стефанов.

Според данъчен №1 тази година е много успешна за НАП. Събрани са 11 млрд. 400 млн. лв., което е със 715 млн. повече спрямо същия период за миналата година. „Като отчетем факта, че сме в период на криза, приходите са повече от добри”, отбеляза шефът на НАП.

Само от тримата най-големи неизрядни родни певци държавата е успяла да спечели 1 млн. лв., каза Стефанов.  Васил Найденов е платил данъците си до стотинка. „Сумата не е малка за нашите стандарти, но той изплати всичко, с лихвите, до стотинка”, похвали се шефът на преходната агенция.

По празниците данъчни инспектори ще инспектират курортите, ще следят собствениците и хотелиерите дали издават фискални документи, ще се наблюдават получените хонорари от изпълнителите в заведенията.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    0 0 Отговор
    И като тази година са събрани повече пари,къде са?!!!
    Фискалния резерв се стопява!!!Няма пари за пенсии!!!Здравеопазването е на ниво "черна Африка"!!!
    Къде са парите?!!!