Last news in Fakti

15 Декември, 2011 16:40 1 749 4

СЕМ глоби Бареков

  • сем-
  • бареков-
  • фермери-
  • алексей петров

В присъствието на Алексей Петров в залата

СЕМ глоби Бареков - 1
Снимка: БГНЕС

ТВ7 ще отнесе глоба от СЕМ заради скандалното изявление на журналиста Николай Бареков, че протестиращите зърнопроизводители в центъра на София са „тълпа разюздани селяни“ и „развилняла се пасмина от провинцията“, които му пречили да си вади хляба. 

Недоволните стопани протестираха два дни в центъра на София по предварително уточнен с график с общинската управа. За целта те паркираха тракторите и комбайните си пред храм-паметника Александър Невски и на входа на столицата.

В сутрешния блок на телевизията Бареков призова фермерите да бъдат „изметени незабавно“ от площада. Той обвини фермерите, че му пречили да работи нормално, след което призна, че му идвало да реже гуми и да пали трактори.

Регулаторният орган разчете в тези думи насаждане на нетърпимост към определена прослойка от обществото. В такива случаи правилата предвиждат глоба от 3 000 до 20 000 лева, а точният й размер ще бъде определен от председателят на съвета Георги Лозанов.  Самият той не скри, че подкрепя решението с „големи колебания“, заради огромното раздухване на случая в медиите. Лозанов допълни, че с днешното решение се дава ясен сигнал, че подобно поведение не трябва да бъде толерирано. 

На заседанието на регулатора присъства и Алексей Петров, топ-обвиняем по делото „Октопод“. Причината е, че бившата барета се почувствал засегнат от изказване на Бареков.

В опит да обясни позицията си, журналистът обясни, че няма лошо отношение към хората от провинцията, какъвто бил и самият той. От разбора на изказването си Бареков обобщи, че говорил за „разделението на граждани и трактори“.

Алексей Петров, известен още като Трактора, коментира и отношенията си с журналиста – Бареков го помолил да му помогне да спрат публикации за него и семейството му в жълт вестник, което Петров направил. По-късно при случайна среща водещият почерпил Петров за свършената услуга.

„Днешното решение на СЕМ е равносилно на издадена смъртна присъда срещу мен, заради присъствието на знакови фигури от ъндърграунда в него“, коментира Бареков пред БГНЕС, определяйки се като морален победител.

„С позицията си днес Алексей Петров на практика индиректно призна, че именно той стои зад протестите в столицата. Повече коментари ще направя, след като се запозная с решението на СЕМ“, каза още Бареков.

Николай Бареков не присъства на откритото за медиите заседание на СЕМ, а Алексей Петров обяви, че се явява като част от недоволните членове на Съюза на стопанска инициатива.

Повод за заседанието стана ето това изказване на Бареков: "Този боклук, който тук беше стоварен под формата на трактористки машини, да се омита още днес от столицата, където сме дошли да си изкарваме хляба, защото в противен случай аз ще оглавя едно гражданско общество срещу тази развилняла се пасмина от провинцията и не се знае ние какво можем да направим - можем да режем гуми, може да палим трактори. Аз не желая някакви разюздани селяни наистина в центъра на София да ми пречат да си изкарвам хляба."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цървула

    0 0 Отговор
    Ако за такива изказвания налагат глоби, Слави Трифонов отдавна да е в зандана.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Тоя трябва не само да бъде глобен е и .... .
  • 3 хахаха

    0 0 Отговор
    Подкрепям "гост",за това,че тоя трябва да бъде дори и .........,но от отделение мароканци.
  • 4 light

    0 0 Отговор
    Барека е супер подмазвач. През ден канеше в БиТиВи Бойко, когато работеше там! И сега пак гледа да е с властта - затова е върл защитник на герб и правителството. Само че тия изречени думи ще му струват доста скъпо, мисля. Просто не знае срещу кого ги е изрекъл.