Last news in Fakti

14 Август, 2017 08:25 8 784 37

Шеф на проверен от Симеонов клуб: Показна акция

  • валери симеонов-
  • клуб-
  • акция
Шеф на проверен от Симеонов клуб: Показна акция - 1
Кадър Нова тв

Това беше една показна акция. До момента не сме имали нито един съставен акт. Нарушаването на нощната тишина е много абстрактно понятие. Това заяви за Нова тв Веселин Борисов, собственик на един от клубовете, проверени от вицепремиера Валери Симеонов през уикенда.

"Имаме право да работим и това ще бъде доказано в съда. И когато това се случи, ние ще искаме да знаем кой ще поеме отговорност за тази акция и кой ще ни възстанови загубите", допълни той.

"Контролираме силата на звука в заведението чрез уредбата за музика", поясни Данаил Петков, управител на клуба, в който беше арестуван известният DJ Станчо. Той изтъкна, че в клуба не е имало никакви нарушения.

В понеделник предстои Симеонов да обобщи проверките по морето от последните дни. Това ще стане на заседание на Координационния съвет по туризъм в Бургас.

Симеонов, заедно с екипи на НАП, полицията и Агенцията по храните, провери култови заведения по Южното Черноморие.

От НАП са констатирали издаване на фалшиви касови бележки, а здравните инспектори открили храни с изтекъл срок на годност. Констатирани са и случаи на неспазване на противопожарните норми.

Преди дни Валери Симеонов беше посрещнат с бурни освирквания и викове "оставка" при поредната проверка в курорта "Слънчев бряг".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ррр

    31 49 Отговор
    Жалък пи ар на лъжлив патриот

    Коментиран от #3

  • 2 Моамар

    96 13 Отговор
    Този на снимката да слага гащеризона и да почва да лепи плочки, което подхожда повече на простоватата му физиономия
  • 3 Моамар

    27 15 Отговор

    До коментар #1 от "Ррр":

    Пи ар на квадрат се използва в математиката

    Коментиран от #29

  • 4 Будалата

    44 4 Отговор
    Проверките са хубаво нещо. Ама трябва да започват от юни а не от септември. Махленската свада според Боко кога беше а ? Юни . Точно така правилата се определят в началото на сезона. И после от време на време проверка.
  • 5 чалгар

    47 5 Отговор
    прее.аха ми хубавата циганска музичка!Тия какво иска- да имам строителни разрешения,да плащам данъци,да не продавам менте алкохол,да не дигам шум????Ми къв чалгар ще съм ако го правя?
  • 6 ЩИТ

    42 3 Отговор
    ако ТАРАШАТ клиентите и посетителите на въпросното заведение..полицията и Симеонов ще открият дрога за кой знае колко хиляди левове..Жалко че Сидеров не беше и той...Симеонов е малко мълчалив и не го интересува че го псуват все едно е нищожество...от друга страна показа спокойствие при положение че хората които го псуваха са тотални утрепки..НО АКО СИДЕРОВ БЕШЕ И ТОЙ....Премиерът щеше днеска да говори в сутрешния блок :D
  • 7 Наркопласьор

    13 30 Отговор
    Оставка! Оставете ни да работим!
  • 8 Пеньо

    63 4 Отговор
    Слънчака заприлича на клоака! Децибели, алкохол, наркотици, секс! Ако не се вземат мерки ще оглави класацията за най-пропаднал курорт!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГоУст

    13 42 Отговор
    Не мога да разбера този Симеонов каква работа има той в качеството на министър да ходи да проверява клубове където и да било??
    Много странна работа...
  • 11 Аном

    52 6 Отговор
    България - всички искаме нормална държава и когато започне някой да прави нещо му скачат нсички. Дори тъпите клиенти били възмутени. .аси простия народ.
  • 12 Гостенин

    30 2 Отговор
    Слаба държава=всеки си прави каквото иска!
  • 13 ЕДИН ОТ МОРЕТО

    52 4 Отговор
    ПОДКРЕПЯМ Г-Н СИМЕОНОВ НА 100%.....
    ТОВА ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАПРАВИ...
  • 14 Бай Ганьо европейски

    2 10 Отговор
    Харта на основните права на Европейския съюз
    2010/C 83/02
    Европейският парламент, Съветът и Комисията тържествено прогласяват следния текст като Харта на основните права.

    Член 41
    Право на добра администрация
    1. Всеки има право засягащите го въпроси да бъдат разглеждани от институциите, органите, службите и агенциите на Съюза безпристрастно, справедливо и в разумен срок.
    2. Това право включва по-специално:
    а) правото на всяко лице да бъде изслушвано преди срещу него да бъде предприета индивидуална мярка, която би имала неблагоприятни последици за него;
    б) правото на достъп на всяко лице до документите, които се отнасят до него, като се зачитат легитимните интереси, свързани с поверителността и професионалната и служебна тайна;
    в) задължението на администрацията да мотивира своите решения.
    3. Всяко лице има право на обезщетение от страна на Съюза за вредите, нанесени му от институциите или от техните служители при изпълнение на служебните им задължения, в съответствие с основните принципи, които са общи за законодателствата на държавите-членки.
    4. Всяко лице може да се обърне към институциите на Съюза на един от официалните езици на Договорите и трябва да получи отговор на същия език.

    Европейски кодекс за добри практики на администрацията

    Принципи, от които следва да
    се ръководят в работата си
    служителите на публичната
    администрация на ЕС
    Член 20
    Уведомяване за
    решението
    1. Служителят трябва да се убеди,
    че за решението, с което с
  • 15 А него

    17 8 Отговор
    Проверките са хубаво нещо но въпроса е кой ще проверява тия като Валери Симеонов. А е наложително и не става дума само за него а всички в парламента до един и проверките да са на три месеца и публично достояние не ,че електората който ги е вкарал вътре ще разбере нещо
  • 16 Сталин

    33 7 Отговор
    Не го харесвам тоя продажен и алчен Симеонов, но в случая е прав, няма как да кажа на бялото черно...

    Друг въпрос е, че на Слънчака, когото и да застреляш, все ще има защо !
    Е, изключая пияните или надрусани тинейджърки, тях бих ги накачил в автобуси и изпратил за забавление на армията и флота.
    Както навремето са ги пускали на гладиаторите...
  • 17 оня

    34 2 Отговор
    кво се жалва тоя перач? Няма закон или наредба която да дава право на който и да било да надува музика след 12 вечерта
  • 18 Гостенин

    6 15 Отговор
    Оставете пералните за пари на мира
  • 19 Хруштяла

    6 20 Отговор
    Бай м....сарян се прави на патриот
  • 20 Цецо

    5 34 Отговор
    Оставам с впечатлението че тук пишат хора, които не са ходили в слънчев бряг ... какъв е този морал от 19ти век, който проповядват не знам ... Слънчев бряг е супер! И никой не го карат насила да ходи там!

    Коментиран от #21, #23, #24, #25, #27

  • 21 321

    15 2 Отговор

    До коментар #20 от "Цецо":

    Абстрактно понятие е тишината, особено след 22.00 часа, особено на Слънчев бряг. Абстрактно понятие са и туристите, които могат да плащат нормални сметки и да оставят бакшиши там.
    Никой не ти говори за морал, а за закон. Като искаш шум - затворени врати и прозорци, добра климатизация, шумоизолиращи плоскости по тавани и стени и си дъни до 6.00 ч.
    Жалкото само е, че вероятно се касае за пи ар акция. Трябва проверки и глоби да има всяка вечер докато се научат. Ако този наистина не е глобяван, това е проблем на РЗИ и МВР.
  • 22 Пуритан

    20 3 Отговор
    Този "шеф" подчертава, че до момента не са имали санкции, като по този начин изобличава беззаконието и системниата корупция в този анклав подобен на "Син сити" от едноименния филм. Анклав, защото в любимата държава с хлабави закони се е оформил остров на пълно беззаконие и феодално разпределиние на зони и интереси.
    Проблемът не се състои в Митьо, Божо, Боко или Будалай Симеонов, те са маши, захабени инструменти които "задкулисието" сменя с лекота. Трябва да се намери и промени задкулисието, но не е по силите ни да се сетим как.
  • 23 Кожо

    16 0 Отговор

    До коментар #20 от "Цецо":

    Трябва да се започне отнякъде, а след това да се продължи до нормализирането на държавата: безобразията на заведенията, на шофьорите, на някои представители на малцинствата, на самозабравилите се представители на мнозинството, на политиците.... - изобщо на всеки, който не иска да живее в нормална държава.
  • 24 Кожо

    15 0 Отговор

    До коментар #20 от "Цецо":

    Преди години преместиха една от "култовите" чалготеки от Слънчев Бряг в полето около Равда - много правилно решение според мен, така трябва да направят и с тези клубове. Ако някой иска да му се надува главата цяла нощ, трябва да му се даде такава възможност, но не и да е на същото място, където друг се опитва да спи или да си приспи детето
  • 25 Сталин

    10 1 Отговор

    До коментар #20 от "Цецо":

    Цецко, спор няма, че на СБ е супер да си прекараш една седмица, да ос..реш, да оповръщаш, да опикаеш всичко, накрая да яхнеш 30 годишната немска кошница и с трещящо гърне да се върнеш на село при евтината шльокавица, курешките и дарадонките, но все пак там ходят, или пък живеят и нормални хора, не са всичките като тебе.

    Добитъците са ясни, хората протестират и са недоволни...

    Коментиран от #31

  • 26 иван

    8 3 Отговор
    ПЪРВО направете закон за норми на шум работно време.УРЕДИ ЗА КОНТРОЛ ЗА ШУМ ДА СА ЗАКОННИ НЕ ДА СЕ ИЗПРАШАТ ПРОВЕРЯВАЩИ И ТЕ ДА НЕ ЗНАЯТ КАКВО ДА ПРОВЕРЯВАТ ВСИЧКИ ДА ЗНАЕМ КАКВИ СА НОРМИТЕ
  • 27 ЦВЕТАН КОЛЕВ

    5 7 Отговор

    До коментар #20 от "Цецо":

    Въпросът ти е съвсем на място, макари да е напълно реторичен.... Повечето от пишещите в този форум никога не са стъпвали в комплекса и никой не очаква от тях непременно да харесват стила музика, начина на забавление и т.н. на Какао. И преди написах, под друга статия. Харесвам клубовете Бедрум - София Слънчев бряг и Пловдив, често ходя, но не смятам, че съм мутра или лумпен, нито съм наркоман или трафикант. Хората, които познавам от тези клубове също не мога да охарактеризирам като такива. Иначе, всичко това е най - вече радост за злобари - седят пред РС - то и се кефят как успели хора имат някакви проблеми. Не си струва да се коментират хейтърските статуси.

    Коментиран от #28

  • 28 321

    9 2 Отговор

    До коментар #27 от "ЦВЕТАН КОЛЕВ":

    Последно стъпвах в комплекса преди около 10 години. Естествено стъпвал съм и в по-хубавите му години. Не мисля да повтарям. Не обичам да почивам в Люлин. Шум, навалица, простотия до шия.
    Почивката, която описваш е по-характерна за Лас Вегас. Нямам нищо против за теб и себеподобните ти да направят един такъв "курорт" някъде в пустинята /разбирай на къра/ и да почиваш пълноценно там. Ти и без това не се интересуваш от природните дадености - море и плаж. Проблемът е, че дискотеката, която носи приход основно на макето на снимката е разгонила бизнеса на околните хотели и други развлечения /морски/. Изгонила е най-доходоносния източник, а именно семействата с деца. Те в момента ходят в Гърция и Италия и оставят луди пари там, защото някой разбиращ почивката като каса бира и тонколоната в главата не желае да се съобразява и с интересите на другите хора, почиващи наоколо.
    PS. Статус и коментар са две различни неща. Ако ходеше по-рядко в Бедрум можеше да го знаеш.

    Коментиран от #32

  • 29 математика

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Моамар":

    В математиката е пи ер на квадрат.
  • 30 Румен

    4 5 Отговор
    Bedroom е гордост за цяла България! Погледнете само какви имена DJ-и идват да пускат там!!! Международни дийджеи, за които само можем да си мечтаем иначе. Има си място за всичко в България - макар и на не много голяма територия. Нека да правят проверките си по центъра на Слънчака, защото от там идват проблемите, мръсотията и голямата простотия. Този клуб е на края на Слънчев бряг и най-близкият хотел е на километър разстояние. Отделно който иска да му е тихо - има предостстъчно такива места. Не може на всякъде да правим само СПА, релакс и тих туризъм!
  • 31 Само питам

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Сталин":

    Ти кога за последно ходи там?
  • 32 От Албена

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "321":

    А за последно в Ибиса кога стъпи? Или за там не ти стигат финансите? В Ибиса има десетки огромни открити дискотеки. Които се пълнят въпреки входа от 50-60 евро. Който има пари и иска шум отива там, който иска тишина отива на друго място. Курорти както в България така и в Испания има много. В Албена например е супер тихо с красив чист плаж и с безплатни за гостите на комплекса чадъри, шезлонги и паркинг.

    Коментиран от #35

  • 33 1234

    4 1 Отговор
    Без да се докачат някои,но всичко трябва да си има норма.Никъде по света не се прави нищо без да се спазват някакви норми на поведение,на морал и каквото искате още.Иначе настава АНАРХИЯ .Дори и да не са съгласни,не може да скачат срещу проверяващи органи на една държава,защото,ако тая държава действително си беше на мястото тия неща никога нямаше да се случат.Отидете ако искате и в Лас Вегас и където и да е ,но там такава аларма няма,да казвам аларма,защото това което се чува от вън е аларма има заведения но такъв шум...иначе полицията затваря заведението и ако някой реагира както снощи бая ще си пати.Защо англичаните идват у нас,защото тук си правят каквото си искат защото е село без кучета затова.
  • 34 стоян георгиев

    0 6 Отговор
    концепцията на слънчев бряг е увеселителен град на морето.за това идват стотици хиляди туристи.няма как да стане от слънчев бряг санторини или закинтос ,а и не трябва.курорта изкарва огромни пари на българия като данъци и бизнес и ако му се спре нощния живот ще пострада като курорт.англичани,руснаци и българи идват в него да отпуснат .да се напият,потанцуват,да пофлиртуват,да правят секс...държавата може само да спечели от това като повиши събираемостта на данъците и сигурността на туристите,както и да повиши качеството на инфраструктурата.на пуританите дето пишат тук им препоръчвам да не ходят там.могат да го правят на хиляди други места в българия или гърция ,но няма нужда да се пенявят кои как да си почива.и аз не харесвам дебели мазни чичаци и лелки дето се търкалят като прасета по пясака с надежда да станат по-черни и наричат тва почивка ,но не апелирам да затворят албена или неа вресна.

    Коментиран от #36

  • 35 321

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "От Албена":

    Нито в Ибиса, нито в Лас Вегас смятам да ходя. Първото е в топ репортажите на скандинавските телевизии за скапано място за почивка. Не харесвам северното черноморие, тоест в Албена може да е чудесно, в Констанца още повече, но обичам южните плажове и топлата вода. Много се впечатлих от входа от 50-60 евро. Сигурно го инвестират в шумоулавящи съоръжения. Аз лично предпочитам да ги давам за сладолед и безалкохолни излежавайки се на шезлонга и гледайки водата без да ми отеква в главата някаква чалга, пък била тя и американска. И никой тук не е пуритан - може да си правите секс и да си пиете до сутринта. Но, останалите 80 % отишли да си почиват искат след 23.00 да спят. Да не говорим, че точно тези хора плащат по 200-300 лева на вечер само за нощувки и поне още толкова за други забавления през деня. А смотаняците отишли да избият някой комплекс в дискотеката и да искат не могат да изпият повече от бутилка уиски - разбирай не повече от 40-50 лева с надценката.
  • 36 оня

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    това от ония данъци и бизнес дето след проверки стават няколко пъти повече ли са, или от белото и к..вите?
  • 37 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 0 Отговор
    Ка ше има нарушения като си плащате на куките и общината и всичко е наред
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове