16 Август, 2017 16:16 3 426 20

Расте народната любов към кабинета Борисов 3

  • бойко борисов-
  • правителство-
  • кабинет
Расте народната любов към кабинета Борисов 3 - 1

Нараства одобрението към работата на кабинета "Борисов 3" за първите 100 дни управление. Това показват данните от социологическо проучване на агенция "Барометър България", проведено в периода 11-15 август 2017 г., съобщиха от агенцията. 42 процента от анкетираните одобряват дейността на правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, което е със 7 процента повече от началото на мандата.

48 процента от анкетираните заявяват, че не одобряват дейността на кабинета през първите 100 дни на управление, а 10 процента не дават нито положителна, нито отрицателна оценка.

За пръв път българско правителство, след това на Симеон Сакскобургготски, се радва на нарастващо ниво на одобрение след първите 100 дни, посочват от агенцията.

Премиерът Бойко Борисов е традиционно с най-висок рейтинг сред представителите на кабинета. Това най-вероятно се дължи на силната външнополитическа дейност, която развива той - посещенията му в Германия, Франция, Турция и срещите на високо равнище. Обявената от правителството и Бойко Борисов "война" с административната тежест очевидно допринася за положителната оценка на работата на този кабинет, смятат от агенцията. Подписването на Договора за добросъседство с Македония също е оценено от избирателите. Този акт като цяло повишава одобрението към целия кабинет, а също и към премиера Борисов.

Покачва се одобрението и към вицепремиера Красимир Каракачанов. Той традиционно е от водещите рейтингови политици, но вероятно разумната му позиция за преразглеждане милиардите разходи за ескадрилата самолети влияе положително. За това допринася и лансираното намерение в качеството му на военен министър за възстановяване на българската военна промишленост.

Дори недоволството от действията на другия вицепремиер Валери Симеонов срещу шумните курортни дискотеки явно е останало в малкия кръг на фейсбук закачки. Повечето българи нямат отношение към проблема с регулирането на морския туризъм и са оценили по-скоро положително стабилизиращите действия на държавните органи.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева също е един от одобряваните членове на кабинета. Дейността на ръководеното от нея ведомство за улесняване на процедурата по издаване и подновяване на български лични документи за сънародниците ни, живеещи извън страната, е високо одобрявана.

Заместник министър-председателят Томислав Дончев също традиционно печели симпатиите на българските граждани и се подрежда в първата петица по одобрявани членове на правителството.

Избирателите са изморени от предходните години, в които постоянно имаше избори, и оценяват стабилността, която дава правителството за нормална икономическа дейност. Бичът на българското общество - безработицата, вече е заменен с липса на работна ръка в цели сектори на икономиката, което от своя страна също вдъхва оптимизъм и надежди за развитие и респективно обяснява данните от изследването, посочват от "Барометър България".

Изследването е проведено чрез телефонно интервю на 1002 души на възраст над 18 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гроб

    20 1 Отговор
    Докато не направи нещо за ТОТАЛНАТА БЕЗНАКАЗАНОСТ ми е се тая за него. Както и за народа.
    Все ми е тая, че всеки ден убиват насилват грабят някой. като си мълчим това заслужаваме.
  • 2 глупак

    18 3 Отговор
    Голяма глупост

    Коментиран от #6

  • 3 Трол

    7 1 Отговор
    Ооо обичам те мила с бели маратонки и скъсани джинси...
  • 4 Тях червеното знаме роди ги

    7 8 Отговор
    БОЖЕ,ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ КОМУНИСТИ, ЧЕНГЕТА И ЕВРЕИ. НАРОДА САМ НЕ СЕ СПРАВЯ.

    Коментиран от #17

  • 5 НЕ На корупцията

    31 3 Отговор
    Това си е чиста манипулация и измама тези соц.анкети до една са платени от ГЕРБ- Пиар агенции по скоро
  • 6 Борис

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "глупак":

    Еле пък това за безработицата направо ме разсмя.Ако сте чели статията за момчето работило в морски ресторант с колежки циганки ,там пише за работен ден от 14-16 часа.А заплащането нали не мислите че е повече от600-700 лв.Е за това има нужда от работна ръка,която да работи без да спи и ако може изобщо да не иска заплата.

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    14 0 Отговор
    Лъжа лъжа
  • 9 Ник

    20 1 Отговор
    Големи глупости! - .аси поръчковото соц. проучване!
    - От моите познати имаше само двама, които имаха някакво положително мнение за Винету. - Само двама!
    И те в момента го ненавиждат просто защото взеха да четат внимателно и да търсят истината.
  • 10 onq s konq

    0 15 Отговор
    На тия тука дето пишат от СТРАНАТА НА ВЕРИКИЯ ОКТОМВРИ против стабилизацията на РЕПУБЛИСА БЪЛГАРИЯ ще кажа,че тяхната работа "няма тане" и да не хабят излишно мастилото.На тия пък които пишат тука от БГ ще напомня,че Борисов ги определи точно,ясно и категорично като "некачествен матриал",което на практика значи че нямат думата в обозримо бъдеще.А ако си позволяват все пак да пишат неприлични и неетични реплики по адрес на Премиера,то съответната служба ще ги привиква през ден като оня грозник дето апелирал "на оръжие братя" и като ги подържат на пейката в чакалнята до вечерта за да им кажат културно и с усмивка че "не е хубаво да правят така",ще им уври булгура скоропостижно.
  • 11 Гост

    11 0 Отговор
    Аз видях само скандали ,за е одобрението невярвам
  • 12 Ленторез

    4 11 Отговор

    До коментар #6 от "Борис":

    Борисе,работодател съм в един от черноморските ни курорти и давам 1000 лв. заплата за девет часа труд.Плюс осигуровки.Плюс квартира.Толкова мога,такъв ми е капацитета за два месеца сезон.
    Промиват ви мозъците,да ти кажа направо.
    Кой нормален човек ще издържи на 14-16 часов работен ден,остави настрана заплащането?
    Значи,кой чул-недочул,се изказва компетентно, за неща,които не са му ясни и другите подхващат след него и става мазало...

    Коментиран от #14

  • 13 Ленторез

    5 0 Отговор
    Забравих да се изкажа за кабинет 3 на бб:
    И аз го любя народно!Расте ми народната любов ,един вид.
    Мхм.
  • 14 Борис

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ленторез":

    Коментирам написаното тук ,като съм сигурен че не всички работодатели са цербери.Но такива като теб , ако е истина написаното не съ много.Моята заплатачисто е 547лв за 8 часа+2отиване и връщане с личен автомобил за моя сметка.А сметни ги колко остава,за мен.И бъди сигурен че не по малко от половината работещи в БГ не са по различни от мен.Та на кого му се работи за тия пари.
  • 15 Будалата

    11 0 Отговор
    Кога Боко яде суджука не бе убав . Как сега много убав е станал не знам. Явно е кихнал мангизи на Агенцията . Кажи си Боко.
  • 16 Кака Гинка

    8 0 Отговор
    И какво одобрява народа, "Суджукгейт" ли или пък друг от многобройните скандали за които четем всеки ден?Не виждам ликуващи тълпи и не познавам никой,който ги харесва и все пак са на власт.Чудна работа!Излиза,че сме мазохисти...
  • 17 Пропускаш бе късоглед

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тях червеното знаме роди ги":

    ЧОРБАДЖИИ, ЧИФТЛИКЧИИ, ФАБРИКАНТА, ТЪРГОВЦИ АДВОКАТ, КАПИТАЛИСТ, ДЖАНДАРИ И ФАШИСТИ, ТЕ СТАНАХ ОПЛЕ КОМУНИСТИ И СЕГА ДЕМОКРАТИ. Е СЕГА СТАВА НАПЪЛНО ЯСНО КОЙ НИ КЛАТИ. СЕ СМЕ СИ СИТЕ СВОИ. БУГАРИ. ДЕТ ДА ИДЕМ И КОЙ ДА НИ ДОЙДЕ СЕ СМЕ СИ НИЕ.
  • 18 Е кажете ми вие

    8 0 Отговор
    Видел ли го е някой с книга в ръце, да чете или пише. Седи на бюрото със вплетени ръце, зад гъба му две мършави знамена, както пред сеския съвет. Та в офиса на местната арендатоска фирма, има повече бумага, документи, графики, планове, разчети и книги по рафтовете а нашия от седене и скучаене ще заспи. Той мерак го не гони по работата. Бай Ганьо. От Алеко Константинов.
  • 19 1234

    0 0 Отговор
    Какво става,пак избори ли ще има?Ей не можа тоя да изкара един цял мандат и това е.
  • 20 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Тоя, който сравнява сегашната нова тройна коалиция с правителството на сакскобурготски, помни ли как завърши мандата си същото това правителство?! А помни ли, че една година преди да срине финансовата система и цялата държава, правителството на Жан Виденов имаше рекордно одобрение?! Ама помним какво стана през януари 1997 г... Така че като лъжете поръчково, поне имайте мярка...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове