Last news in Fakti

27 Август, 2017 13:13, обновена 27 Август, 2017 13:36 70 379 68

Ето кой е с предимство

  • сба-
  • анкета-
  • предимство
Ето кой е с предимство - 1

От 18 до 25 юли един въпрос на СБА разбуни духовете в социалните мрежи, както и сред коментиращите във ФАКТИ.

Кой от тези автомобили е с предимство?

Отговорът се съдържа в Раздел V. от Закона за движението по пътищата – маневри.

Чл. 25. (1) (Доп. – ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра, като например да заобиколи пътно превозно средство, да излезе от реда на паркираните превозни средства или да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното положение, посока и скорост на движение.

(2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по нея. Когато такава маневра трябва едновременно да извършат две пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е водачът на пътното превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.

Приятели, за съжалене много от вас се подведоха по първичната си реакция – отстрани е зелено, а лентите са 3, значи сме на магистралата. Именно затова напомняме, че в подобни ситуации местоположението и условията се посочват от пътните знаци и маркировка. Припомняме ви и чл. 54 от Правилника за прилагане на Закона за движението по пътищата:

Чл. 54. (1) Пътните знаци със специални предписания имат формата на квадрат или правоъгълник.

(2) (Изм.- ДВ, бр. 13 от 2015 г., в сила от 18.05.2015 г.) Фонът на пътни знаци:

1. Д1 и Д2 е:

а) зелен – за автомагистрали;

б) син – за пътища извън населените места;

в) бял – за пътища в населените места.

В случая знакът Д1 е в бял цвят, което ясно указва, че ситуацията се разиграва в градски условия, въпреки зеленината, обграждаща пътя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    3 19 Отговор
    Това го разисквахме вече....
  • 2 Мислещ

    14 52 Отговор
    С предимство е този, който се движи по-бързо...

    Ами така, де, в правилата, поне подобни на това, няма никаква логика. След като няма нищо напред и на никого не му е спешна маневрата, то няма кой знае каква логика който и да е да има предимство, но все пак доколкото има логика, то малко по-логично е лявата кола да е с предимство. Защото:
    Ами наистина е по-вероятно да се движи по-бързо, като е в по-лява лента, но и още нещо: Десният водач има по-добра видимост в лявото огледало, той е по-малко вероятно да не види лявата кола, отколкото лявата - да не види дясната.
  • 3 Елементарно

    76 16 Отговор
    Който си е учил урока ще знае че намиращият се вдяснп автомобил е с предимство. Това го има и във въпросите от изпита!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Писнало ми е от пишман шофьори

    62 9 Отговор
    ДАНО ТОВА ДА ГО ПРОЧЕТАТ И ЗАПОМНЯТ ТЕЗИ "ГРАЖДАНИ БАШ ШОФЬОРИ" , КОИТО КАРАТ ПО ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ !!!!
  • 5 Чети по внимателно

    21 40 Отговор

    До коментар #3 от "Елементарно":

    Пак не си разбрал.

    С предимство е този, който се движи на право в лентата си!

    Който ще се престроява трябва да пропусне тези в лентата в която ще се престроява!

    Коментиран от #23

  • 6 Митко

    16 28 Отговор
    Това не е ли противоречие? Изпреварването винаги е отляво, съответно трябва първо автомобила от лявата лента да си завърши маневрата и тогава този от дясната да предприеме своята. Иначе излизането на десния в лявата лента пред другия автомобил не е друго освен изпреварване. Ако беше автобус, ок, но така както е на картинката... Само разсъждавам, по-знаещите да се произнесат!
  • 7 Vasik Atanasova

    15 47 Отговор
    според мене е левия с предимство
    поради ред причини

    Коментиран от #8, #26

  • 8 Дон Тони

    26 17 Отговор

    До коментар #7 от "Vasik Atanasova":

    Разбира се че е левият освен в БГ където с предимство е ........ говедото, още от 45гв БГ говедата управляват хората и са с предимство пред тях
  • 9 мазда

    22 8 Отговор
    Червения намалява синия да мине пред него и се престроява тогава в дясна лента .
  • 10 Гост

    31 35 Отговор
    Това са пълни глупусти. Само допълнително обърквате хората в и без това обърканата ни държавица. По тази логика като карам по Цариградско например влява лента с 80 и се изравня с друг вдясно от мен дето кара с 60 тр. да набия спирачки и да го пропусна!?
    Ами нали после след верижната катастрофа която ще причиня като намаля рязко ще ме обесят на перката на самолета.
    Добре че хората имат повече акъл от нормотворците, че не вършат подобни глупусти опасни за живота и здравето им!

    Коментиран от #17, #18

  • 11 юрист

    4 24 Отговор
    Мдаа- много “сложен“ въпрос, на който без проблеми ще ви отговори всеки младши адвокат...И да- първото нещо, което би направил колегата, е да види цвета на знака под кой член и алинея са описани в ППЗДП.А социалните мрежи да спрат да се “вълнуват“ от неща, които са в компетенцията на юристите. Аман! Всеки втори се прави на юрист, без да има и минимална представа от право и разсъждава ли, “разсъждава“ над неща, които се учат само в юф, а не в социалните мрежи! Всяка жаба да си знае гьола и мястото в съответната социална мрежа...

    Коментиран от #27

  • 12 СРАВНЕНИЕ

    15 6 Отговор
    А беше казано за Америка че имали само дванадесет знака . И ни сочели нас европейците за пример колко сбъркан правилник за движение имаме . Че никой водач не може да спазел взаимно противоречащите си и изключващи се правила и възникващите казуси от прилагането на такъв умопобъркан правилник . Кой е в състояние да помни такива правила по време на шофиране ? Така се е говорело в Америка за европейците ,и за техния правилник за движение . Как можело да има толкова много знаци ? Кой нормален човек щял да ги знае по време на каране ?
  • 13 Британеца

    35 10 Отговор
    Как по дяволите ако карат (незнайно защо)с еднаква скорост, тази който е от лято ще види мигача на десния
  • 14 Британеца

    16 11 Отговор
    Как по дяволите ако карат ( незнайно защо) с еднаква скорост, левия ще види мигача на десния?
  • 15 юрист

    3 26 Отговор
    Гражданите трябва да знаят едно нещо- написаното в законите / в най- общ смисъл/, обхваща над 99, 99% от обикновеното им битие. Това, което много граждани считат за “непозволено“ от морална гледна точка, в почти в същият процент е описано и от самите закони като непозволено, т.е. забранено поведение. Няма сфера в живота на гражданите, която да не е обхваната от регулацията на законите. В случая казусът е юридически, а не както си мислят някои, въпрос на лична субективна интерпретация.Юридически е, защото имаме ЗДП и ППЗДП, които изрично описват цвета на пътните знаци и маркировки. За това предимството на едно от двете МПС-та в конкретния случай е въпрос от компетенцията на юристите, защото само ние извършваме тълкуване на правните норми, съдържащи се в ЗДП и ППЗДП и само ние имаме законното право да разкрием истинският им смисъл- т.е. да преведем съдържанието им на разбираем разговорен български език, за да може гражданите да съобразят поведението си с изпълнението на тези правни норми.

    Коментиран от #21, #22, #28, #33

  • 16 Роман дизел

    19 3 Отговор
    Това с мигачите само със свидетел се доказва ,ако си сам в колата ядеш бахура.От личен горчив опит го знам.
  • 17 ЯК КАРАЧ

    29 6 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    НЕ си прав колега. Описаната от теб ситуация няма нищо общо с показаната тук. Тук става дума за двама, които се движат с еднаква скорост и едновременно решат да сменят лентите си. А ти говориш когато застигнеш колона, т.е. се движиш по-бързо от тях.....
    Отговорът е абсолютно верен- с предимство е десностоящият. Друг е въпроса, че в практиката никога няма такава ситуация, а и да има, с предимство е по-бързия....
  • 18 БаткоВи

    26 5 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Говориш глупости! Гледай картинката - в конкретната ситуация левия ИСКА да се включи вдясно и затова трябва да пропусне искащия десен да се включи наляво.
  • 19 чорба каша

    8 5 Отговор
    Г-жо Ингилизова,
    На въпроса/заглавието "Ето кой е с предимство"
    Отговора - "Отговорът се съдържа в Раздел V. от Закона за движението по пътищата – маневри." не е много съдържателен.
    Представете си, че не всички са умни и красиви, а има и руси и такива тренирали борба.
    Моля не бягайте от отговорност:
    отговор А - Червеният МПС /от ляво/,
    отговор Б - Синият МПС /от дясно/.
    За разсъждения по цветовете на листовките, няма да вземете изпита.
  • 20 ппздп

    17 5 Отговор
    Престрояване

    Чл. 81. (1) Престрояването е преминаване от една пътна лента в друга, за да се продължи движението направо, да се завие или да се излезе от платното за движение.

    (2) Преди престрояване водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, движещи се в лентата, в която той навлиза. Когато се извършва едновременно престрояване на пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, сигнализирани с пътен знак Д1, първи се престроява водачът, който се намира в дясната пътна лента.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гостъ

    16 4 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Тебе ти е залепнало релето.
    Така скоро хората ще вървят само по двойки-Човек и адвокат,та да може вторият винаги да му ,,превежда на разбираем език какво да прави.И неминуемо ще се превърнем в роботи
    неспособни да преценяват дори елементарни житейски ситуации.
    Взел си се прекалено на широко време е за доктор и хапчета.

    Коментиран от #24

  • 23 бжр

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Чети по внимателно":

    в случая и двамата ще се престрояват, кой според теб тогава
  • 24 Рено Каптюр

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "гостъ":

    1.не си мисли ,че адв. всичко знае, всичко може.
    2.и така да е , имай 1 наум, че и той е жив човек.
    3.адв. е твой адв. , но съдът решава .
    4. както виждаш по- горе и аз прецених ,че съм на път с предимство /има знак/ , че синята табела с прекъсната линия ми позволява изпреварване. /Синята табела е за извънградско обозначение, а е поставена в населено место ,//ИЛИ ПЪК НЕ Е НАСЕЛЕНО - ЩЕ ВЕДЕМ В ДЕЛОТО / но сега вече 75 дни чакам да започне делото и да видим как ще завърши . Защото ,на няколко метра пред мен изскочи един ,който не спря на "СТОП " и завъртя към мен. Челен удар. Никога няма да забравя звука . Това трябва всеки на тренажор да го изпита.
    5.НЕ СЪМ ДОКТОР ,НО СЪМ ЛЕКАР И МОГА ДА ТИ ПРЕПОРЪЧАМ ХАПМЕТА !
  • 25 Радо

    13 7 Отговор
    Това на картинката не може да се случи в България, поради простата причина, че населението масово не ползва мигачи при изпреварване, пък особено левия за прибиране в дясната лента.

    Коментиран от #54

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пазарен Либерализатор

    15 7 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    елементарен е ЗДП и не е нужен юрист за тълкуването му. Ако имаше СУМПС нямаше да пишеш глупости в темата.
  • 28 Пазарен Либерализатор

    13 4 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Гладна кокошка просо сънува, случай няма, има елементарен правилник. Пий си ривотрила и ситуацията ще ти се изясни.
  • 29 гларус

    8 15 Отговор
    Закона е много тъп А колко лесно е бъде които е по напред в движението и е подал знак/мигач/ да се мести да го уважим Време е за промени движението вече е в друг век

    Коментиран от #30

  • 30 Инструктор

    13 6 Отговор

    До коментар #29 от "гларус":

    .Правилата са написани, за да се спазват ОТ ВСИЧКИ! Ако се пишат по поведението на всеки глупак настава " охлокрация".
  • 31 гост

    10 0 Отговор
    O.K.
    Казуса има много "ако", произхождащи от няколко фактора:
    1. Ако настъпи ПТП в средната лента, как водача на синият автомобил ще докаже. че е дал мигач за пристрояване. От друга страна водачът на червеният може да твърди, че не е дали мигач за престояване в дясното платно. Кой е виновен тогава и как се доказва вината му.
    2. От друга страна, на магистрала лявото платно е скоростното, изпреварващо платно. В този случай дясностоящият е този, които трябва да се увери, че с маневрата си не е предпоставка за ПТП. Но пък понеже се движи значително по-бавно, е много вероятно да бъде ударен отзад в лявостоящото от него платно. В този случай кой е виновният?
    3. Ако все пак червеният успее да се пристрой донякъде в дясното платно, но бъде ударен отзад от синият какво правим?
    ...дори и да е "ясен" случаят, показанията на мигачите са решаващи за определяне вината при законовото тълкувание на казуса, а те как се доказват? Какво пречи левият от двамата да отрича, че е подал мигач и да твърди, че десният не е подал мигача своевременно? Как се доказва?
  • 32 Печения

    14 4 Отговор
    Искам да питам на коя българска магистрала някой е виждал това? Кола движеща се в лявата лента да даде предимство на кола движеща се в дясната лента?В правилника за движение по пътищата може да пише нещо, но то не е приложимо в България!!! Това съм го виждал единствено в Белгия!!! Там има право дясностоящият!!!

    Коментиран от #43

  • 33 НЕразбирач

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Я , след като всичко обхванато от законотворчеството, да Ви помоля да ми посочите къде е уреден въпроса с къмпингуването в БГ- как, къде, при какви условия..И да помоля да ни поясните НЕДВУСМИСЛЕНО що е то " поставяем обект" на какви "основи" се поставя и какво е мнението Ви като цяло за текстовете в законите по темата...А преместваем обект?
  • 34 Прост

    14 5 Отговор
    А може ли да попитаме умниците от СБА: извършва ли някой от двата автомобила нарушение на правилника за движение по пътищата, когато извършва маневрата спрямо ситуацията от картинката? Припомням фактите: градски условия - прав трилентов път без отклонения - движение само в една посока - няма аварирали или каквито и да е други участници на пътя! Та за какво по довялите му е на синият да отива в ляво? Сериозно питам!

    Коментиран от #42

  • 35 Наблюдател

    6 6 Отговор
    Казва ви се как е по закон, но пак има "Аз мисля", "Според мене", "Не е така" и др.

  • 36 Компира

    20 5 Отговор
    Ма вие сте много загубени, бе. Предимство има този, който кара по-скъпа кола. Ако колите са равни предимството е на този с по-ниско чело. Ако челата са еднакво ниски - предимството е на онзи, който има повече татуировки. Ако татуировките са еднакви - предимството е на онзи със софийска регистрация, защото другите са селяни. Ако стане бой за предимството - прав е онзи, дето го показват телевизиите как влиза в съда с якето на главата и е болен с ТЕЛК. Некой да има против?

    Коментиран от #60

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 хаммм

    3 5 Отговор
    Зависи от регистрациите на автомобилите, специален режим на движение, дали има синя лампа, мигащи сини и червени светлини и полицейска тромба. Ако червеният е с регистрация СА//СВ, а синият е с К, Х...
  • 39 dadasd

    6 3 Отговор
    А кой е с предимство, ако червеният автомобил е в най-лявата лента?
  • 40 ФМЛ

    10 6 Отговор
    Хората са го написали и обясни,че синият е с предимство спрямо категория знак и местоположение извън градски път,но тук пак се намират хора да успорват фактите.Десният водач е с предимство спрямо закона.А,това дали ви се струва правилно или не ( в това число и аз) няма никакво значение.
  • 41 гостенче

    13 4 Отговор
    В закона е описано като "дясностоящия" да е с предимство за да не изпадат в сложни обяснения на въпроса "ама защо?".
    Защото.... когато искат да си разменят лентите се предполага, че десния преминава в лява лента с цел усвеличаване на скоростта на движени и обратното, левия се прибира в дясно с цел намаляване на скоростта. Заради това този който ускорява е с предимство, в противен случай би се убила нековата скорост безсмислено и би се създала рискова ситуация.

    Коментиран от #44

  • 42 Питанка

    4 6 Отговор

    До коментар #34 от "Прост":

    Защото отпред има друг автомобил, който се движи по бавно може ли да си толкова тъп да задаваш безмислени въроси.

    Коментиран от #67

  • 43 Тъпчо

    5 8 Отговор

    До коментар #32 от "Печения":

    На всяка една магистрала,когато десният тидаде мигач ти просто намаляш скороста. Освен това са ти обяснили, че не е магистрала ама койда чете.
  • 44 abe

    5 7 Отговор

    До коментар #41 от "гостенче":

    А какво му пречи на дясностоящия а-л в случая да си ускорява направо без да се престроява наляво? Пред тях няма нищо, докато не виждаме какво има зад тях и левия се престроява за да освободи пространсто за напиращи зад тях? В картинката има много подмолни моменти и толкова много за извъртания.
  • 45 Светослав

    11 2 Отговор
    Коментарите отговориха на много въпроси.....
    те разликата между изпреварване и престрояване не знаят ...
    искате културно да карат .... как да стане ?
  • 46 Иван

    5 5 Отговор
    Добре де, а ако това беше на магистрала, каква е разликата?

    Коментиран от #47

  • 47 Майор Костов

    4 5 Отговор

    До коментар #46 от "Иван":

    Разликата е, че знакът щеше да бъде оцветен в зелено и когато се движиш в най-дясната лента и решиш да предприемеш преминаване в някоя от другите 2 ленти отляво на теб, ти си длъжен да изчакаш движещите се в тях автомобили да те подминат и ако решат да се престроят в дясната лента, в която си ти, са те с предимство...
  • 48 Я. Петров

    12 2 Отговор
    Попитали един шофьор на 60г., как няма нито едно птп?
    Той им казал, че никога не си е ползвал предимството. ;)
  • 49 Сивата кола

    8 2 Отговор
    Логиката е същата, както при предимството за дясно стоящия. Тези две неща ги помня още от листовките на изпита. Мисля че всеки шофьор трябва да си създаде навик да гледа внимателно какво се случва в дясно от автомобила. От там идват коли с предимство, паркирали , които се включват в движението, пешеходци скрити между паркиралите коли и много други изненади. Логиката на по-бързо движещия се е дълбоко погрешна и създава само джигити.
  • 50 Kibik

    6 2 Отговор
    Като изкарам гоУемата жипка имам предимство, ама като съм с Тойотката постоянно ми го отнемат
  • 51 човек

    6 1 Отговор
    вижте как го виждам аз този от ляво за да иска да мине в дясно значи има някаква причина или му претстой да завива на дясно скоро или иска да спре да пикае няма значение при всички случай ще му се наложи да намали скороста затова пропуска този от дясно минава след него и прави каквото ще прави така правя аз и мисла че така трябва да е
  • 52 Прост водач

    7 1 Отговор
    Има 2 прости правила: всеки е длъжен да се съобразява с автомобила пред себе си и с автомобила от дясно. Това че правилникът е написан витиевато за да бъдат късани кандидати за водачи е причина за огромен брои катастрофи. На някои тъпаци не им стига ума да прочетат и да разберат текста.
  • 53 Ккккк

    3 0 Отговор
    Сега последно не разбрах от думите ти, ще пристрояваме(навярно някоя барака),престояваме (явно сме уморени) или пристрой вече не знам какво ще е.
  • 54 Дживиджи

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Радо":

    Не знаех че в България хората по-често дават мигач, когато изпреварват от ляво 😀
  • 55 Това не е така

    2 1 Отговор
    Това със знака е пълна глупост.В Германия указателните знаци на аутобаните са такива с бял фон.Така че във случая червения изпреварва синия
  • 56 Иван

    6 0 Отговор
    В лява лента щом се движел е бил по бърз, ами не е вярно, ограничението ти в градски условия е 50км освен ако нямаш знак за повече, както и да е то важи за всички ленти няма лява няма дясна. Тук пак си важи правилото за дясно стоящия. На магистралата е друго....
  • 57 Васил

    8 0 Отговор
    Ами колеги, какво да ви кажа?Аз знам че в градски условия намиращия се в дясно е с предимство. А в извънградски е този от ляво. Това го казвам от ежедневието си, и все пак ви казвам при всяка една маневра независимо на ляво или дясно внимание! и само внимание ще ви спаси. Защото е пълно с джигити на пътя, и особено ако сте като мен шофьор на тир трябва да ги пазим и тях
  • 58 Драйвер

    7 0 Отговор
    Много прости хора,хем им казват как е правилно и пак расъждават.
    На изпитващия от ДАЙ трябваше да развивате теорията.......още да сте пешеходци
  • 59 Хайдук

    4 6 Отговор
    След като това не е магистрала имаме двупосочно платно за движение с три ленти - по една във всяка посока и средна за изпреварване в двете посоки . В случая червения автомобил изпреварва зеления и след като се престрои в крайна дясна лента зеления има право да предприеме някаква маневра ! В този случай зеления е в нарушение на правилника тъй като преди да подаде светлинна сигнализация трябва да е сигурен , лентата в ляво от него е СВОБОДНА !
  • 60 Гостът

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "Компира":

    Брато ти си най-големият! Ха,Ха!
  • 61 Драйвър

    3 0 Отговор
    А така, всеки ден по един такъв казус за ограмотяване на задкормилните.
  • 62 Шулц

    4 0 Отговор
    В Германия щом се опиташ да се включиш на аутобана с мигач и с 200 да фърчат намаляват и ти правят път да се включиш а тука ще те освиркат и напсуват ако се опиташ
  • 63 Dido

    3 2 Отговор
    Това може да се случи на един път във България. Аз поне само за един се сещам със три ленти и това е околовръстния във София
  • 64 Василев

    2 1 Отговор
    Дясностояшия,ако ляво стоящият не е батка и не е в махалата си,че нали знаете: В моята махала той бил с предимство!? Айде де!
  • 65 Реалист

    2 1 Отговор
    Всичко е сбъркано като сбърканата европа. Щото все още караме по правила за дясно стоящ шофер. Е така ни се нслага тва от празноглавците в европата. 50% от закона е от енглиш правилата. Нема ка да видиш некои от десно ако си с бус или камион. Вместо да променят тва по лесно им беше да нацфъкат лепенки по десните вратници на бусове и камиони (пази се не видимте) хахаха евреици не европейци.... Тикви тъпи. Левиа волан вижда най добре в ляво и винаги може да спре и даде предимство. Те за тва краговите винаги са с предимство левите а не десните. Ма понеже цялата европеиска сган са юрнала да слави англиската пасмина за тва сме на тия дереджета.
  • 66 Реалист

    0 3 Отговор
    А и още една простотия противоречива. Кат десния е с предимство що кат влазате на глания път сте без нали сте десен. А конкретно на снимката с 2 автомобила ако синия излиза от второстепенен пат които продължава като 1 основно платно напред (а с такива е бъкано в сбърканата европа) треба да е без предимство май а по логиката на празноглавците де пишат простотия след т-я. Неса къхарете така е било и така си остане кучето лае кервана си джъдка и те така те......
  • 67 Бенц

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Питанка":

    Ти пък къде виждаш друг автомобил освен този до него.....
  • 68 СУБЕКТИВНО МНЕНИЕ

    1 1 Отговор
    След като изчетох коментарите защото 80% от тях са на уникално прости и самоуверени хора, вече съм наясно защо сме на последно място в ЕС по почти всички показатели. Просто хората които нямат мозък обичат много да говорят. Цитиралите правилника с верните решения са 2-3 ма но са глас в пустиня. А полунеграмотни хора обсъждат колко лошо е измислен действащия правилник който са длъжни да спазват Уникално население към което спадам и аз разбира се.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове