Last news in Fakti

22 Декември, 2011 21:16 1 278 1

Пуснаха от ареста майката на пребития Мартин

  • мартин георгиев-
  • варна

4-годишното дете продължава да е в кома с опасност за живота

Всички задържани за нанесен побой над четиригодишното дете във Варна са освободени, след като изтече 24-часовият им арест. Няма издадено прокурорско постановление за мярка задържане под стража за 72 часа, обявиха от Районната прокуратура във Варна.

4-годишният Мартин Георгиев беше доведен във варненската болница „Св. Марина“ на 21 декември е в кома. При прегледа е установено още, че той е със счупени ребра. Детето продължва да е на командно дишане и е с опасност за живота.

Основната версия е, че един удар е прекъснал гръбначния мозък на Мартин. Детето периодично е било малтретирано, за което говорят и следите от стари травми по тялото му.

След като от болницата сигнализирали в МВР за случая, полицията арестува 19-годишната майка на Мартин, приятеля й и още двама души – мъж и жена, които живеели в домакинството.

След като 19-годишната Лили напусна ареста днес, тя  разказа, че през нощта Мартин се събудил, поискал да яде, паднал и се задавил. Тя и мъжът, с когото живее, започнали да му правят изкуствено дишане. Това обаче не помогнало и те го завели в Спешния център на болницата Света Анна.

Дали се касае за малтретиране и домашно насилие ще стане ясно от назначената съдебно-медицинска експертиза, обясниха от полицията в морския град.

След като оставила детето си в болница, 19-годишната майка отишла да "заработва" на магистралата. Там я открили и полицаите. От отдела за закрила на детето признават, че досега не са имали толкова тежък случай.

Ако по някакво чудо малкият оживее, ще бъде изведен от семейството, както е направено с другите четири деца в къщата. Две от тях са под полицейска закрила, а по-малките са настанени в институции.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мима

    1 0 Отговор
    какможе да ги пускат бе?до кога ще убиват деца и насилниците ще са на свобода или пък ще ги наказват с някакви минимални присъди????това не е съд!