Last news in Fakti

23 Декември, 2011 10:33 1 007 0

Сидеров не иска да остави „Атака“

  • атака-
  • волен сидеров-
  • димитър стоянов
Сидеров не иска да остави „Атака“ - 1
Снимка: БГНЕС

„Атака” е създадена от мен като политическа сила, като идейна програма, като визия, като идея. За това хората свързват съществуването на „Атака” с моето име. Това заяви пред „Нова телевизия“ лидерът на партията Волен Сидеров, който е категоричен, че не иска да си отива от ръководния пост.

„За тях, за хората, които бяха на Националния сбор, за нашия актив е немислимо да разделят двете понятия – „Атака” и Волен Сидеров“, заяви лидерът на партията.

Преди два дни Националният сбор проведе заседание, въпреки бомбената заплаха преди това. Тогата бе взето решение за изключването от ръководството на Димитър Стоянов, който поиска оставката на Сидеров.

„ Национален сбор не прие действията на Димитър Стоянов, който иска моята оставка, прие ги по-скоро като опит за саботиране на работата на партията“, заяви Волен Сидеров.

За критиките, че управлява еднолично партията лидерът й отговори: „всеки, който се интересува, знае какъв е начинът на управление – има правила, има устав, има регламент. Начинът на управление винаги се е движел по това, аз не знам какви съмнение може да има за начина на управление“.

Сидеров призова десетте депутати, напуснали парламентарната група на „Атака“, да напуснат   и Народното събрание, защото иначе е неморално.

„Предателството на отцепниците трябва да бъде осъдено и заклеймено и се започват такива подписки с призив те да напуснат парламента. Като искат да влизат като независими депутати, има такава опция в закона, издигаш се като независим“, аргументира се Волен Сидеров.

Първо си задайте въпроса защо Цветанов и Борисов купуват мои депутати, защо им предлагат огромни суми пари и защо Борисов и Цветанов месеци наред ме лъжеха в очите, че никога няма да приемат депутати от „Атака”, отцепници, в ГЕРБ. Е, сега ги приеха, освен това ги накараха да си прехвърлят субсидията, да отрежат от „Атака” субсидия, за да не мога аз да си върша дейността. Да не мога да си издавам вестника, да правя телевизията, която направих, да върша пропагандната дейност на една партия, за което всъщност са предназначени тези пари. Аз виждам, че напоследък се опитват да изкарат, че непрекъснато се говори за субсидии и пари, но тази тема я подхванаха медиите – те разчоплиха просто от край до край всичко възможно, свързано със субсидията на партия „Атака”.

„Субсидията на партия „Атака” се харчи по най-прозрачния начин възможен“, отговори Сидеров на критиките, че партийната субсидия за харчи за лични цели.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА