Last news in Fakti

5 Януари, 2012 15:37 1 144 0

В. "Атака" протестира цял месец

  • атака-
  • субсидия-
  • волен сидеров
В. "Атака" протестира цял месец - 1
Снимка: БГНЕС

Броени часове след като „Атака“ обяви, че започва безсрочен протест пред Министерски съвет,  50-тина души се събраха пред правителствената сграда. „Борисов, върни откраднатите пари от "Атака”, настояват те със своите транспаранти.

Това са журналисти от спрените партийни медии - вестник „Атака“ и телевизия „Алфа“, които не могат да бъдат издържани с намалената субсидия, полагаща се на „Атака“ като парламентарно представена парти.

„Това е постоянен протест, която е съгласуван и одобрен от общината. Той ще продължи до края на месеца. След това, ако преценим, ще го подновим“,  заяви пред Факти.бг депутатът Десислав Чуколов.

Групата на „Атака“ в парламента бе напусната от 11 депутати и е на ръба на разпад, тъй като към настоящия момент събира 10 души при минимум от 9.

По-рано днес Волен Сидеров заяви, че тези 11 души са били „привлечени и купени“ от управляващите срещу 17 000 лв. месечно. Декларирайки принадлежност към ГЕРБ, отцепниците прехвърлили и своите субсидии, от което „Атака“ е ощетена с около 230 хил. лв.

„Бойко, до парите на „Атака” ли опря?“, гласи друг плакат на недоволните.

„Протестът е заради това, че Бойко Борисов спира в. „Атака“ и саботира работата на телевизия „Алфа“. Той саботира свободата на словото в България“, заяви Чуколов.  Акцията ще е от 10.00 до 18.00 часа.

Към нея ще се присъединяват и депутати от партията, а дейността им в парламента няма да бъде спирана.

Според Волен Сидеров финансовият удар бил замислен от Борисов, за да се създаде псевно националнистическа формация, а групата на „Атака“ - да се разпадне. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА