18 Септември, 2017 09:55, обновена 18 Септември, 2017 11:05 3 608 45

Премиерът си писа отличен за 100-те дни

  • бойко борисов-
  • суджукгейт-
  • кабинет-
  • правителство-
  • управление

Държавата има ангажимент държавните заводи да работят. Не може държавните фирми да работят за посредниците

Премиерът си писа отличен за 100-те дни - 1

Разбитата група е сериозна. По нея се работи от доста време. Мисля, че са събрани достатъчно доказателства и утре ще бъде дадена повече информация. Тези хора са се занимавали с всичко, което може да ви мине през акъла. Мисля, че МВР и прокуратурата се справиха много добре. Това каза в „Тази сутрин“ на бТВ премиерът Бойко Борисов.

"Тони Златков беше ошашавен. Това е нормално при такива тежки престъпления. Единственото, което интересува един родител при подобен слечай е детето да бъде върнато живо и здраво. Нека МВР поработи още малко по случая.

Помните, че "Наглите" ги разкрихме и ги вкарахме в затвора. Такива групи са много подготвени. Те също имат свой шпионаж по улиците. Това е причината да не се намеся пряко, защото тези хора също следят какво се случва и имат много добра подготовка. Не исках да правя впечатление по града. В такива случаи трябва да предпазиш от изкушение службите, че са се доближили максимум до престъпниците и да запазиш живота на похитения. Преди дни четох, че автокрадецът Яро, който е ядосал премиера, е на свобода. Той не е ядосал мен, а хората, чийто коли е откраднал", разкри Борисов.

"Имаме приоритети и ги следваме. След малко ще открием новата сграда на Районния съд в София. Увеличаваме заплатите на учителите. И аз искам да се увеличат парите на полицаи и пожарникари. Там също влязоха много пари. Колко много пожарни се купиха последните години? Назначени са 1000 нови души в полицията, които вече са по места. Искам да се обърна към пенсионерите да спрат да дават пари на телефонните измамници. Това го обясняваме всеки ден и продължават да летят пари от терасите", даде пример министър-председателят. "В демокрацията всеки има право да прави партия и да се развива. Пожелавам успех на Слави Трифонов. Аз също мога да кажа, че в неговото шоу има некачествени хора, но ние не се месим в тези работи. Има много телевизионни канали, като не ти харесва нещо - сменяш канала. Така е в демокрацията. Ние имаме хиляди общински съветници и кметове - някъде над 3000.

Уважаваният от мен Слави Трифонов трябва да е наясно, че минимум ще му трябват толкова души за партията. Нека си помисли дали сред тези хора няма да има поне 30, които да го издънят.

Лазар Влайков не го познавам. Видяхте, че излетя от партията и общинския съвет за 30 секунди. Живко Мартинов също си отиде за нула време. Няма какво да разговарям с него и не искам да го чувам. Има съдебен процес. Там да доказва, че е невинен.

Разправата с него беше много твърда. Знам, че се използва моето име. За какво ли не са лъгали. Лъжат брутално. Казват, че са говорили с мен и сочат нагоре към властта. Важното е, когато се залови подобен човек, незабавно да бъде отстранен", разкри Борисов. "БСП са много обидчиви. Не се притеснявам от Корнелия Нинова. Смисълът на "Цанков камък" е неясен. 80 мегават часа за толкова много пари. Ние можем да построим и космически кораб, но какво ще последва от това? Не отива на Нинова да говори за "суджукгейт". Мартинов вече не е депутат, няма нищо общо с ГЕРБ и има 6 обвинения, а нейният човек, който го хванаха да купува гласове, си седи в парламента.

За 100 дни се справяме добре, даже доста добре. Давам си отлична оценка. Работим ежеминутно. Министрите се стараят много. Нещата, които правим, са видими за хората. Безработицата е на най-ниско ниво. Инвестициите са предимно в заводи и индустрия. Правим всичко и за военната индустрия. Преди години всички стачкуваха, а сега има поръчки и работа.

Държавата има ангажимент държавните заводи да работят. Не може държавните фирми да работят за посредниците. Това отдавна съм го казал - посредниците трябва да бъдат премахнати.

Защо държавният ВМЗ не може да сключи директно договор с държавния завод на Сърбия за барут, а трябва да има посредник? Не ме интересува кой е собственик на "Дунарит. Това не е моя работа. Знам, че ме привързват към Делян Пеевски. Това е дна от опорните точки на Христо Иванов от много време, за която съм предупредил преди време. "Дунарит" няма да отиде при Пеевски. Това мога да го заявя категорично. Не общувам с него и не мога да кажа дали Пеевски иаминтерес. Питайте го него", обяви премиерът. "Изпитвам уважение към президента Румен Радев, но за два месеца служебно правителство да смениш всички военни експерти и да изхвърлиш F-16, не бих говорил така смело за лобизъм.

За един месец те извъртяха една поръчка, която е за огромни пари за България. Нека президентът да каже кои са лобистите. Как ще приземяваме авиацията, като по наше време в небето има рекорден брой изтребители? Депутатите се занимават със самолетите. От нас се иска да осигурим парите, но няма как да намерим 10 млрд., за да осъществим всички искания на военните. Няма никакво противоречия. Лично аз имам прекрасни отношения с президента Радев", разкри Борисов.

"България е в НАТО. На всякакви срещи на върха на НАТО Русия се сочи като враг номер 1 на НАТО. Това е причината в нашите доктрини да се говори, че Русия е враг. Руските ракети са насочени към България, а не към някой друг. Ако, недай си Боже, стане война, ние ще се бием на страната на НАТО. Аз не разреших да влиза бойна флотилия в Черно море и някои колеги ми се разсърдиха. Ние поддържаме отлични отношения с Русия и трябва да гоним нашите интереси. Естествено е да мислим за отмяна на санкциите срещу Москва", обяви министър-председателят.

"Внучето го възпитават майка му и баща му. Естествено, че бих го поверил на българската образователна система. виждате какво правим за образованието. Отделят се огромни средства за заплати на учителите, за инфраструктура, за връщане на децата в училище", завърши премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИН

    16 79 Отговор
    И аз му пиша Отличен
  • 2 Смолата

    53 10 Отговор
    Смолата пише слаб 2 и на това правителство. Смолата пише слаб 2 на всички правителства от междусъюзническата война-до ден днешен

    Коментиран от #3

  • 3 Секрета

    12 37 Отговор

    До коментар #2 от "Смолата":

    Секрета пита Смолата
    Ти какво направи за България
    последните 100 дни????

    Коментиран от #39

  • 4 Варна

    75 9 Отговор
    Помня от едни документи в не особено далечното минало как Сталин, Берия и Хрушчов са си пишели сами оценки. - Даже са преизпълнявали плана за петилетката на първата година!
    - Ще съм изключително щастлив този да изгние в затвора заради безкрайните злоупотреби и съсипването на страната.
    -Дано скоро има протести и аз ще се включа задължително!

    Наглостта на този надхвърля по параметри наглостта на всички от 89 година насам!
    Изключителен лъжец и манипулатор! - А речникът му направо кърти!

    Коментиран от #5

  • 5 Гоуст

    14 35 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    А то пък тези преди 89 хич не са били нагли и хич не са докарвали Държавата до фалит.
    Все пак нали знаете Бойко от кой се е учил? Не случайно е сложен охрана, за да се учи от маниери и поведение и един ден да заеме този пост. Нещата са гласени да бъдат такива много много отдавна

    Коментиран от #15

  • 6 Миро

    64 10 Отговор
    Бойко не ставаш за нищо,a говориш само празни приказки!!!
  • 7 Къртев

    45 5 Отговор
    Аз отличен, не мога да дам. Според мен една 3 е достатъчна. Защото всяко обещание по време на избори се изопачава след това
  • 8 Марио Ангелов

    58 10 Отговор
    Долу простака Борисов!
  • 9 onq s konq

    17 30 Отговор
    Горд съм с призидент като Бойко! Тои държи мира в цела европа!

    Коментиран от #43, #44

  • 10 Мими

    11 52 Отговор
    Най добрия примиер БРАВО
  • 11 ГЕРБаха ни майката

    57 8 Отговор
    Браво Бойко, браво Борисов сега за награда, ще получиш 100 суджукойна !
    И един специален подарък нова циганка, която да те хвали, че явно предходните бързо мрат !
  • 12 Горкия той

    28 8 Отговор
    какъв нещастник! :D
  • 13 Христо-Стара Загора

    8 36 Отговор
    Христо -Стара Загора, браво Г-н Борисов само напред, по делата ще ги познаете е писано в една дебела книга!
  • 14 Малодец

    12 4 Отговор
    Mного ясно, а вие какво очаквате?

    Говорите, че Русия е заплаха.
    Значи, Вие сте против Русия.
    Много ясно, че Русия се пази.

    Няма да напада, ето вот спокойно.
  • 15 Варна

    43 8 Отговор

    До коментар #5 от "Гоуст":

    Да оправдаваш поведението на някой с предходните е меко казано недалновидно!
    - Това е като да наемеш работник, който не си върши работата и да не го уволняваш въпреки че не си върши работата защото предходните също били като него...
    - Няма такъв филм! Кога ще правиш оценка на този който управлява? - След 10 години?
    -Ще дойде следващия тъпанар на власт и в следващите 30 години ще трябва да ги гледаме как се оправдават с предходните?
    - Хайде стига! - Това трябва да приключи един път за винаги!
    Държавата не е е била в по- лошо състояние за последните 8 години по всеки един показател! - Подчертавам всеки!
    1.- Дългове: от 9,4 млрд на 27 млрд
    2.- БВП към Дълг от 13,5 на 30%
    3.- Търговско салдо: - Отрицателно за пореден път!
    4.- Чужди инвестиции: - Намалели с повече от 50%
    5.- Образование: - Катастрофа! 200 000 деца не ходят на училище.
    6.- Емиграция: - 50 000 на година х 8 години = 400 000 души!
    7.- Пенсионно осигуряване: - Дотации към 2015 - 4,5 млрд от Р. Бюджет
    8.- Армия и полиция - 25% недокомплект
    9.- Здравната каса - Дупка в Бюджета! 10.- Образованието- Дупка в Бюджета. 11.- Гранична полиция и Пожарникари- дупка в бюджета 12.- Социални служби - дупка в Бюджета! 13.- Обищини- Дупка в Бюджета! За пръв път в историята НАП обявява търг за общинска сграда защото кметството не си е плащало осигуравките! Държавата отказва да е държава! Какъв е този цирк? - Пишел си отличен...

    Коментиран от #16, #36

  • 16 Бесен Язовец

    23 8 Отговор

    До коментар #15 от "Варна":

    Такава му е задачката да фалира държавата

    Коментиран от #17

  • 17 Варна

    23 6 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Той е толкова тъп, че ако му поставиш тази задача няма да се справи, но понеже не му я поставят директно той се справя чудесно в тази посока, но само на самоинициатива! :-)
    В много тежка каша сме забъркани, вероятно по подобие на събитията след 1920 година... - Не случайно после има атентати, преврат и забрана на политическите партии 14 години по- късно.
    Сега май пак имаме нужда от нещо подобно... - Предполагам!
    - Много хора трябва да влязат зад решетките и да строим нови затвори! Кандидати има вече хиляди по подобие на мусю Винету

    Коментиран от #30

  • 18 кочо

    22 5 Отговор
    слаб 2+
  • 19 Демократ

    6 21 Отговор
    Бойко Борисов е най добрия премиер.Отличен 6.
  • 20 tost

    8 3 Отговор
    Наскоро гедах една снимка с Бай Тошо и назаден план ББ,който му пази гърба.

    Ми те,комунистите още не са си отишли,даже тоя ви управлява вече трети мандат.

    Ай честито!
  • 21 Гост

    5 17 Отговор
    Браво господин Борисов, отличен 6.На следващите избори пак ще гласуваме за вас. Комунистите от бсп никога повече не трябва да управляват България.
  • 22 ххх

    13 3 Отговор
    Бацето много дълъг виц разказа!!!
  • 23 Ташунко

    3 8 Отговор
    Правилно гост, комунистите от герб трябва да управляват.
  • 24 Бесен Язовец

    2 14 Отговор
    Най достойния премиер. Оценка 6+.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гоуст

    5 1 Отговор
    Май изобщо не си разбрал. Написаното от мен е все едно да видиш едно дете - абсолютен келеш и да обвиниш майка му или учителя както е в случая!!!
  • 30 Гоуст

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "Варна":

    Да, наистина не си ми разбрал коментара, но явно и ти си на това мнение. Бойко фалирва Държавата точно както го е правил 3 пъти неговият учител/ментор Живков

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Варна

    1 5 Отговор

    До коментар #30 от "Гоуст":

    Фактите са си факти! :-))
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Гост

    4 7 Отговор

    До коментар #15 от "Варна":

    Само не мога да разбера ти ли си най компетентен по темата ББ или така ми се струва?? Като има статия за него започва такова плюене от твоя страна че имам чувството че ще се задавиш, обаче като излезне твойта възлюбена Кака Кури нищо не казваш ?? Защо ли ? Сега на въпроса за ББ . Сега да виждаш да има някакви масови стачки както когато дойдат твойте хора на власт, или ти си по умен ?? Да се фалират банки както твоите хора умеят най добре да го правят и после държавата да трябва да плаща? Те заеми не са вземали твойте хора??? Някой да е купувал нови пожарни коли нови ?? Някой да е санирали блокове досега??? Някой да е асвалтирал квартални улици досега??? Да ти кажа хората виждат и не са толкова глупави да се връзват на някакви такива писания на такива като теб . А и ТРОЛОВЕТЕ да не забравите да ми наслагате много минуси!!

    Коментиран от #42

  • 37 Бесен Язовец

    9 7 Отговор
    Б.Б е най неграмотния и крадлив премиер в историята на Бг. Факт. За 9 г.успя да докара и без друго закъсалата държава до абсолютно дъно, при това го одарихме трайно само сляп и глух човек едновременно не би го разбрал. Следващия който ще продължи делото на Б.Б е Слави Трифонов проект на същия кръг който издигна простия пожарникар, Б.Б вече е изразходван трябва ново лице да подлъже овцете и това е кумикат вилочелист от Плевен С.Трифонов честито овце.

    Коментиран от #40

  • 38 Лупи

    6 4 Отговор
    Как може да ви хрумне изобщо да сравнявате държавата при Живков и разградения двор при мутрата Винету? Едното е държава с функциониращи структури и икономика нуждаеща се от реформи за да си продължи развитието, а другото е територия завзета от гангстери и чужди държави, които я експлоатират безцеремонно и оставяйки я без бъдеще. Продължавайте да се борите с комунизма, гласувайки за Боко да ви съдира кожите докато осъзнаете, че не ви е виновна никоя идеология, а хората използващи я за кражбата. Научете се да виждате кой е престъпника и да го елиминирате бързо и тогава ще сте добре. До тогава гласувайте срещу комунизма избирайки бивши партийни членове, които всъщност никога не са били комунисти, а са си долни лизачи, подмазвачи и некадърници, които виреят при всеки строй и всеки режим у нас.
  • 39 бунак

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Секрета":

    Платил е данъци. При това по ставка по-висока от Swiss... А си е у бугарско...
  • 40 onq s konq

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "Бесен Язовец":

    Ти нещо против крадливите и неграмотни премиери ли имаш,или искаш да се правиш на РАСИСТ?И за какво "дъно" на БГговориш,след като АЗ НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ФИНАНСОВО ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО ПРИ БОРИСОВ?А кое те кара да мислиш че ББ е "изразходван",след като го избираме ЗА 3-ТИ ПЪТ,А 4-ИЯТ МУ Е В КЪРПА ВЪРЗАН?А с какъв акъл нареждаш Слави до Борисов и защо наричаш ПО-УМНИТЕ И ЧИТАВИ ОТ ТЕБ ХОРА "ОВЦЕ"?А ще посочиш ли ПО-ПРИГОДЕН ОТ БОРИСОВ КОЙТО ДА ПОЕМЕ КОРМИЛОТО НА ДЪРЖАВАТА ,ИЛИ ЩЕ МЪЛЧИШ КАТО Т.З?Ясно ми е какви сте всички като тебе,така обаче и не научих КЪДЕ СЕ ВЪДИТЕ И КОЙ ВИ ЗАЧЕВА!
  • 41 Митко

    6 2 Отговор
    Какви 100дни,той е на власт от 10години.
  • 42 Варна

    7 2 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Да ли мразя Борисов? - Много! - Ужасно много! Ненавиждам го защото той е откровен лъжец и гнусен манипулатор!

    Доводите за омразата ми ги обяснявам обективно с числата, от официално изнесените данни за състоянието на страната.
    - Чиста статистика! - Има я в общественото пространство.
    Съвсем целенасочено излагам данните за да се видят от всеки, който може да мисли.
    - Който следи нещата бързо приема мнението ми!
    - Който има съмнения в изнесените данни влиза сайтовете на официалните източници и вижда, че няма манипулации.

    Така лесно се дискутира или намираш съмишленици в мнението си. - Няма празни приказки! - Има доводи на база факти!
    Другото са празни приказки! Ако имаш съмнение в изнесената от мен информация, кажи за да я дискутираме!
  • 43 очото

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Ти да не си извел катъра на паша и да посръбваш пърцуца и да чатгиш по смартфона бе? Горд си май с на дядо си цървулите? Тоя на снимката може да си пише и осмица, но се вижда в реалността какви ги върши - демагогия обслужване на мафията зад кадър с наредби и лични простъпки, масово наливане на пари в обръчи от сстроителни фирми и то в пъти над стойността на ремонта, да не говорим за това, че народа е казал- Скромността краси човека... Явно твоя кумир на снимката иска някой да го похвали поне с нещо и като няма кой сам си вдига акциите? Ти ще направиш пачка и карриера, ако се завъртиш край него с твоето мазнене към персоната и партиията му? Все едно си оня Георги Марков, дето все бие четки - явно дължи кариерата си на лизане реномето на такива като Живков и тоя? Опитай лично пред ББ с твоите четки и ще скочиш на височина от раз... Тоя толкова ни мота пречи и будалясва с годините, лъга ни, че просто дори името му вече не хваща уважение.
  • 44 очото

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Кратуната на снимката лично, катоо ревностен лизач на чужди интереси, провали транзитния през България "Южен поток" и го подари на Турция и Гърция като Турски поток... Същата тази кърпуза на снимката донесе милиони загуби от транзитни такси и отне пряк излаз на България на тръбопровода от първи доставчик,, а това е пряка договорка с Газпром.... Същата пишеща си 6-ци "велика Кърпуза" вече трети манддат ни пръска парите по обръчи от строителни фирми на мафиоти зад кадър и ни ощетява с милиарди. Е, катъре с коня и бръмбари между ушите, тоя ли ти е идола? Че тоя и аверите му ни закопават от десетки години. Е, как да се радвам на такива човеци? Ти обаче си прогрессивна личност - четкаш яко, както и оня подлизурко Марков - достойни членове лизачи сте си. Така се граи пара и кариера и в соца и сега тук - с лизане... Браво на теб! Действей само така....!
  • 45 емо73канар

    1 0 Отговор
    Тиквуне, ти сериозно ли ???
    Господи, слез и си прибери версии те.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове