Last news in Fakti

26 Декември, 2011 17:45 879 0

Засилен трафик в последния почивен ден

  • трафик

В края на почивните дни трафикът по пътищата в страната е силно натоварен. Изключително интензивно е движението по главен път Е-79 в участъка София-Кулата в посока към столицата. Полицейското присъствие е засилено и съсредоточено най-вече в участъците с висока концентрация на пътни инциденти, както и около проходите в областта.

На АМ ,,Хемус" пътната настилка е мокра. Мъгла с видимост до 100 м има в района на тунел "Витиня". На АМ ,,Тракия" пътната настилка на места е мокра. Мокра е настилката и по магистралите „Марица" и „Люлин".

До 150 м е намалена видимостта заради мъгла и в районите на прохода "Петрохан", на  пътя Стара Загора - Нова Загора и в Севлиево, съобщават от пресцентъра на АПИ.

Температурите са в интервал от -17° до +5°, допълват от там. Времето над страната е преобладаващо облачно. Ясно е в областите Бургас, Сливен, Хасково, Смолян и Перник. Слаб сняг превалява в областите Русе и Разград. Слаб вятър духа в област Варна.

От МВР напомнят на водачите да оборудват автомобилите си с вериги. Това е задължително, ако пътуваме през Троянския проход и през Превала. Пътищата там са заснежени, а на места и заледени.

Забранено е движението без вериги и по пътищата Пещера - Батак - Доспат; Белово - Юндола, Велинград - Сърница, както и на територията цялата на община Велинград. За товарни автомобили е забранено преминаването през Шипка и Дюлинския проход.

До 50 метра е намалена видимостта на прохода Троян-Кърнаре заради мъгла. Движението там се извършва при зимни условия, като е забранено преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Позволено е преминаването само на автомобили с вериги. Температурите в Пловдивска област са в интервал от минус 4 до плюс 3 градуса, времето е облачно.

Интензивен е трафикът по пътищата от Северното Черноморие. Частично натоварен е трафикът от и към курортните комплекси край Варна. Полицейско присъствие има в района на Евксиноград. Ограничението на скоростта по магистралата за Златни пясъци е 60 км/час.

Спокоен е трафикът по пътя от и за Бургас. Най-рисковите места по направлението са в района на местност Харамията, селата Приселци и Рудник и разклона за село Близнаци. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, за да се предотвратят тежки пътни инциденти.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА