25 Октомври, 2017 08:16 1 479 22

Каролев: Първият ден от болничния изобщо не трябва да се плаща

  • владимир каролев-
  • болничен-
  • инвалидни пенсии

„Първият ден от болничния изобщо не трябва да се плаща, за да се сложи край на издаването на фалшиви болнични”. Такова мнение изрази в ефира на Нова тв икономистът Владимир Каролев.

Предложението му е свързано с предположението, че хората масово си взимат болничен само за ден – обикновено в понеделник или петък, само за да удължат уикендите си.

Каролев сравни отсъствието от работа заради мними заболявания с кандидатстването за инвалидни пенсии – колкото повече пари е готова да плати държавата, толкова повече „болни” ще се появяват.

Общопрактикуващият лекар Гергана Николова пък обясни издаването на много болнични листове с някои законови разпоредби. Тя каза, че според правилата е длъжна да напише болничен например на шофьор, който вечерта се напива и на следващата сутрин е неработоспособен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Гошо

    23 0 Отговор
    Ей големи чукондури има на тоя свет.Ке му навра тоя ден у дирника.Дано дедо боже му прости глупоста.
  • 2 4444

    31 1 Отговор
    На тоя Каролев да не му се плаща целия болничен.
  • 3 онзи същия

    22 1 Отговор
    Аз пък предлагам за първия ден от месеца да не плащаме данъцо о осигуровки. Тоя трябва да бъде прибран перманентно в стая с тапицирани стени.
  • 4 онзи същия

    19 1 Отговор
    Аз пък предлагам за първия ден от месеца да не плащаме данъци и осигуровки. Тоя трябва да бъде прибран перманентно в стая с тапицирани стени.
  • 5 Каролев

    21 1 Отговор
    Вероятно всезнайкото не знае , че не се наказва човек докато не се докаже , че е виновен.
  • 6 Извън закона

    28 0 Отговор
    Опряха до болничните,пенсиите,инвалидните и др.Истината е че няма пари защото всичко открадват !!! И пак не им стига,не могат да вържат бюджета от масовия грабеж които правят !!!
  • 7 гост

    23 0 Отговор
    До кога ще ни занимават с този царски г.золизец....?
    Казал бил той.......кой си ти бе байно, че да казваш!
  • 8 Да ги спрат

    17 0 Отговор
    Най-добре да няма болнични. Да не се отдържат и вноски за здраве. И без това държавата ни е в средновековието. В БАН са феодални старчета, но истинските феодали са в ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака и т.н. партийци. През средновековието е нямало здравеопазване и болнични. Който е болен да си прави сметката. То и сега е така, само дето ни прибират парите.

    Коментиран от #14

  • 9 всичките ченгета на мезета

    14 1 Отговор
    Ами нали всеки месец плащам осигуровки бе миндил комунистически, във всички нормални държави има болнични и се плаща обезщетение на тези, които са си правили вноските, който не е правил не му се плаща!!!!!!!!!!
    СПРЕТЕ фалшивите болнични, не болничните, това е пълна олигофрения, плащаш си за нещо и получаваш НИЩО, това е Кенефистан.
  • 10 всичките ченгета на мезета

    21 0 Отговор
    Значи каква е логиката, като няма контрол и не могат да установят контрол върху ДЖИПИТАТА и издаването на болнични, ще спират болничните!?
    Чакай малко бе батко, аз бачкам и плащам.
    Отделно здравеопазването е в колапс, фалшивите болнични са най-малкия проблем, защото болниците са пълни с цигани, които не плащат нищо, а получават здравна помощ за милиони!!!!!!
    Циганите са около 2 милиона!!!!!! Излиза, че тоя, който плаща не получава нищо, а тоя, който не плаща получава. Аз викам да скачаме и да ви изритаме всичките тарикати, които живеете на гърба ни!?
  • 11 Йохохо

    9 0 Отговор
    Защо изобщо интервюират този всезнаещ пундьо. По тази логика изобщо да не се плащат болнични и проблема ще се реши. Аз мога ли самоволно да си намаля вноските на 50%, щото така смятам за редно? А защо държавата може да ми реже парите с 50%? Болните ще са ощетени за сметка на лекарите-търговци. Обиждат се, като им кажеш еднолични търговци. Да, обидно си е, защото те не са еднолични а ДВУЛИЧНИ търговци. За болничен примерно от УНГ лекар, кихаш 20 лв. и си готов с болничния.
  • 12 Гостенин

    9 0 Отговор
    Альо тези болнични не са фалшиви,а са неоснователни.Фалшив е когато си го напиша вкъщи.
  • 13 Един от всички

    13 0 Отговор
    Кой е тоя Каролев, аааа сетих се ..оня мошеник.
  • 14 Фриман

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Да ги спрат":

    Сънласен съм! За всички осигуровки се плащат големи пари, от заплатата ми трябва да дам 500 лева само за тях всеки месец! Добре де, връщайте ми тези пари, когато ще се пенсионира...не ще ми дават по 100 лева, да ми стига да платя такса смет и вноска данък! Браво на тази държава!
  • 15 Паткан

    7 0 Отговор
    Каролев ти си пази боже, сляпо да прогледне!
  • 16 Писна ми от всезнайковци

    5 0 Отговор
    Тоя королев от всичко разбира бе на всяко гърне мирудия е. Що не се скрие, че дразни хората. А нещо за родилното отделение няма ли да каже. Сигурно и там е компетентен.

    Коментиран от #17

  • 17 точно така

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Писна ми от всезнайковци":

    Така е, тая примадона на ДС я лансират навсякъде, по разни шоута, по всички телевизии, този е абонат, явно има доста връзки. ДС -тата са навързани, като свински черва, не разчитат на случайни хора.
  • 18 Русенец

    3 0 Отговор
    В БГ е така, ако не се спазва даден закон не търсят нарушителите, а изменят закона, така че да го направят абсурден и безсмислен !
    Това е особенно силно от както ГЕРБ са на власт с такива юридически капацитети като Десито Атанасова !
  • 19 гост

    1 0 Отговор
    Тоя мошенник, вместо да е в затвора - само лае където и да е!
  • 20 гост в комплекса на Каролев

    0 0 Отговор
    Ало Каролев, със спестеното преди 1989г. ли, строи и какво ти беше обезпечението по кредитите, които взе? А какво върна, сине майчин?
  • 21 незнайко

    0 0 Отговор
    Болничен за махмурлук за пръв път чувам. Какво като е шофьор ?
  • 22 Гацо Бацов

    0 0 Отговор
    Каролев оти не земеш да се думнеш ,а?Чукундур с чукундур,ти ако си мого арен да не си у България!Нали те видейме и у фермата ,егати смешнико!Ари бегай!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове