Last news in Fakti

17 Ноември, 2017 08:03 43 956 43

Прокопиев: Държавата е на трима души (ВИДЕО)

  • иво прокопиев-
  • конпи-
  • икономедиа

Бизнесменът обясни, че КОНПИ работи по изключително неясна методика

Прокопиев: Държавата е на трима души (ВИДЕО) - 1
Кадър BIT

Издателят и бизнесмен Иво Прокопиев направи коментар за скандалните информации, че държавната Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) готви запор върху „Икономедия“, фирмата издател на "Капитал", "Капитал Дейли" и "Дневник", на която Прокопиев е мажоритатен собственик.

„Това е логичният край на една кампания, която започна в края на миналата година с обвиненията за EVN. Органи като КОНПИ правят държавата не мащеха, а мутра, която с подобни бухалки започва да удря гражданите, които не й харесват“, каза Прокопиев пред BIT.

Бизнесменът обясни, че КОНПИ работи по изключително неясна методика, вменявайки си правото да казва има или няма несъответствия. „За 10-годишния период, в който имат право да проверяват, доходите ни са 10 пъти повече от активите и те започнаха да търсят нещо друго назад в миналото, което вече е незаконно“, заяви Прокопиев.

Той е категоричен, че за сделката за „Каолин“ още навремето Никола Филчев като главен прокурор е направил всичко възможно тя да бъде „изровена с хастара“ и накрая ВКС е сложил „точка“ като определя сделката за законна.

„КОНПИ има повече от една цел, не само да бъда наказан аз или да бъдат смачкани медиите ми. Опитвайки се да подтиснат една от особено значимите медийни групи, те атакуват и другата ми страна – на предприемач, с което искат да покажат, че в тази страна няма правила“, категоричен е Прокопиев.

Атаките неслучайно започват от „Икономедиа“, защото медиите и съдът са последните две прегради пред едно беззаконие и една тирания“, допълни още бизнесменът.

На въпроса дали не очаква подкрепа от Фондация „Америка за България“, която твърдо застава зад медийните му издания, Прокопиев заяви, че в рамките на последните събития са уведомени всички негови ключови партньори и той има подкрепата им.

„Те обаче са външни фактори. Единственият ни съюзник дори не е толкова Брюксел, а колкото и странно да прозвучи, са европейските граждани – другите като нас, които си искат свободата и правата“, допълни издателят.

Прокопиев беше категоричен, че е готов на дълга битка с държавата, която вече е сменена. „Тя не е на българските граждани, а на трима души, които решават кой да бъде ударен“, заяви бизнесменът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    125 51 Отговор
    Не знам как е забогатял Прокопиев ама парите са му попречили да се развие, изглежда като 13 годишен тинейджър с класическата физиномия-дупе, който още не е пипал ц.ци ни дупе
  • 2 555

    101 56 Отговор
    Та този недоразвит Лангур да притежава медии е абсолютна пародия

    Коментиран от #5, #38

  • 3 Пустиняка

    108 54 Отговор
    Соросоид тегав .Отивай във ФАЩ да сменяш памперсите на баща си.Той те чака.Може и да ти даде някоя нова задачка.
  • 4 Будалата

    79 15 Отговор
    Партията като каже този комсомолец е наш и всичко може. Защо утепаха Луканов а ? Неможе 45 години да си на власт и да зачеркнеш всичко. Това е прехода .
  • 5 666

    53 28 Отговор

    До коментар #2 от "555":

    Пародия си ти, че си се родил платен трол !
  • 6 бай той

    86 28 Отговор
    Рядко противен с0р0с0иден е този, но в случая е прав за тези, които управляват държавата и мачкат всичко и всеки, който им се изпречи. В случая той е по-малкото зло, но пак си е зло. Аз не приемам медии финансирани от други държави и НПО да съществуват. Това е намеса във вътрешните работи на държавата и трябва на момента да бъде спряно. Не по такъв начин естествено и не с такива средства.

    Коментиран от #42

  • 7 Прокопсал

    39 23 Отговор
    А ти си начело на тройката, трол такъв, както казват наследниците на бившите членове на БКП.
  • 8 Алксел

    33 13 Отговор
    АД, ББ и ДП

    Коментиран от #10

  • 9 Бах Хой

    79 17 Отговор
    Е кажи ги ясно тия тримата,да ги знаят хората.Това са Домусчиев който ужасно се е "разраснал".ТИМ или по точно Иво Каменов и разбира се Б.Борисов.
    Не че ти си много стока де,просто падна от коня и затова ревеш!

    Коментиран от #15, #20, #24

  • 10 име

    68 22 Отговор

    До коментар #8 от "Алксел":

    Това са цацата, тиквата и прасето !

    Коментиран от #39, #40

  • 11 Циганин

    43 24 Отговор
    От американската фондация която му праща по 3 милиона долара за 3 години за да развива и манипулира общественото мнение в нужното русло на САЩ .
  • 12 Nazi

    44 18 Отговор
    Долна мижитурка,ближеща задникът на Сорос, отивай във Воден да чистиш хижата че господарят ти ще идва да те ръга
  • 13 ПНСД

    31 12 Отговор
    Ей този иска да вземе монопола с станциите за зареждане на електромобили и да стане новият Валентин Златев. Сега пусна и Spark електромобилите. Само дето нещо няма да му се попучат нещата защото не става само с пари!
  • 14 552879

    25 8 Отговор
    И сега какво стана? Американците си дават парите на неправилния човек. След като ББ му ги приватизира да почнат да плащат директно на него. Сигурен съм че ще свърши работа, способен е ;)
  • 15 БАЙ ОЙ

    14 6 Отговор

    До коментар #9 от "Бах Хой":

    Не знам къде слагаш Глиги, но нещо са ти грешни прогнозите!!!
  • 16 българин

    37 7 Отговор
    ТЕЗИ ТРИМАТА СА ЯСНИ - БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ КАЗВАТ НА ЦАЦАРОВ КОЙ ДА БЪДЕ УДАРЕН......
  • 17 Коста

    44 6 Отговор
    С ти Прокопиев като изпълняваше поръчките на Иван Костов Муравей и сие не помисли ли колко хора са страдали от това?
  • 18 Гнида

    28 9 Отговор
    Този ли подобри водата в Меричлери ? На всеки му своето , надявам се да си получи заслуженото ! Определено няма да е от държавните органи , както виждам ....
  • 19 Дедо Грую

    40 7 Отговор
    Тоя е първа дружка на Чехлю. И двамата са бачкали като платени комсомолски секретари.
    В БГ няма и 1 случаен с много кинти. Всички са от "наште" хора, деца на "наши, отговорни другари". Сега се ръфат разични подгрупи на ЕДНА БАНДА - бкп. И нагло си мислят, че хората са глупави и не помнят. Нищо не е забравено и нищо не е простено. Рано или късно ще трябва да отговарят за престъпленията си. За такива неща няма давност.

    Коментиран от #23

  • 20 Jack Bauer

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "Бах Хой":

    За съжаление си ужасно прав. (+1)
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гостенин

    26 6 Отговор
    Като гледам много фенове на КОЙ, Цацаров и Борисов.
    Прокопиев разбира се не е светец,но целта са изданията му.Едни от малкото със стандарт в журналистиката.
    А иначе,вервайте си на св.Троица,гледайте си Вип брадър,фермата и т.н.Те тея наистина ще ви оправят,отвсякъде просто се иска вяра.

    Коментиран от #41

  • 23 стоян георгиев

    15 14 Отговор

    До коментар #19 от "Дедо Грую":

    дедо еи така е наи-лесно!!!всички са маскари щото ти когато е трябвало да правиш нещо си спал.тоя прокопиев не е светец,но е много кадърен и напорист ,бяхме колеги с жена му галя бяхме в една група.изключително образована и амбициозна.завърши съ златен медал финанси,прокопиев е амбициозен и умен.проби като екпсерт в сдс и на двадесет и няколко години овладя един от приватизиционните фондове с което купи и каолин.жена му му роди 4 ри или 5 деца не съм сигурен.та когато ти имаш неговите възможности и успех тогава ще обясняваш къв секретар е бил,особено като не го познаваш.

    Коментиран от #28, #37

  • 24 Доминикана

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бах Хой":

    Няма как да ти каже, защото той е единия от тримата. Или може би единия от тримата му дърпа конците. Според мен не са изброените от теб, а по-скоро Доган (Пеевски), Костов (Прокопиев) и някой стар червен генерал, който командва червената столетница.
  • 25

    18 5 Отговор
    Я си кажи бе Прокопи или както те наричат ухилена жаба,кои са тези тримата,дай имена бре бастун.

    Коментиран от #29

  • 26 Стефан

    34 2 Отговор
    Срам нямаш ли? Преди да се родиш си станл доносник. Татко - придворен на бай Тошо, мама - в УБО. 100% верен човек на ДС и РУМНО. С парите от пенсионните фондове правиш слънчеви централи и прибираш печалбата, участва в продажбата на енергетиката, Симеон Дянков живееше при теб без да плаща и какво ли не още. И нещо за твоя любим фонд "Доверие" - шефката взима 200 000 лв. заплата, а на пенсионерите щяли да плащат по 18лв. мин. пенсия. Ами шефката ако си намали дохода 10 пъти - пенсията ще стане 28лв. на месец., но това е алчността на ДС и РУМНО.....
  • 27 БРАВО

    9 5 Отговор
    А през комунизма как беше ? Защо не кажеш кои няколко личности притежаваха тогава държавата ?
  • 28 Гроб за ГЕРБ

    21 1 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Е ,показа си и ти рогцата от,кои си.Хвалиш ми човек
    овладял приватизационните фондове.И бебетата у нас
    знаят,как бяха използвани боновите книжки за кухи
    фондове и ограбване на държавата.Даваш на народа едни
    книжки с,който не можеш да направиш нищо,но такива
    като тоя дори и без знанието на собств. на книжките
    декларираха,че са упълномощени да оперират с тях и по
    този начин яхнаха фондовете и после с елементарни фи-
    нансови трикове поеха пълен контрол и обезсилиха тия с
    бон.книжки.Та щом хвалиш тия комсомолци ясно и ти
    кой си.

    Коментиран от #31

  • 29 Гроб за ГЕРБ

    7 4 Отговор

    До коментар #25 от " ":

    Той няма да каже,кой са тия трима,ама ако искаш да
    разбереш влезни в сайт с англ.име на жаба и ше разбереш.
  • 30 мазна мазмантия

    13 1 Отговор
    крадеца вика дръжте крадеца
  • 31 стоян георгиев

    7 5 Отговор

    До коментар #28 от "Гроб за ГЕРБ":

    не го хваля убавец.казвам че е кадърен и напорист,което е истината.много е образован ,жена му също.тва че използва мътната вода и хвана риба не го отричам,но всеки е опитвал в това време.тои проби като експерт в сдс ,щото беше доста начетен в онова време.издаваха вестник с бъдещата му жена която бе редактор.става въпрос за деца на 23-25 години и се оправяха.да налапаха боновите книжки на сините пенионери,да прецака каолин,да изкара пари от посредническа деиност,но не е вярно че само връзките му са причина за това.човека е реално образован и знаещ.няма нищо общо да речем с пеевски,карал благоевград право вечерно.и няма как да е бил комсомолски освен в гимназията ,щото 89 година е бил на 18 .грешката му бе че се хвана с производсто ако си бе останал посредник щеше да е като хърсев или стоян александров от които въпросния е по-подготвен като финансист.
  • 32 Arsenal

    6 1 Отговор
    Ей,ти и онези мутри от НАС и НС сте за затвора.Наближава видов ден!
  • 33 Варан

    9 0 Отговор
    Прокопи, Винету, Цвинокио и още знайни и незнайни герои от ГЕРБ,БСП,ДПС също са за затвора.
  • 34 Шопа

    6 8 Отговор
    Ей, не остана богат човек в тая държава който да не е оплют.
    Щом има акъл и пари значи е за убиване.
    И ако ви се даде власт, ще ги изтрепете всички.
    Колко сте жалки.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Saxon

    2 0 Отговор
    Нямаме силни генерали.
  • 37 Дедо Грую

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    А! Добре, че ме подсети : и той е соросоидна подлога като тебе. Преди е целувал на ушанките валенките, а са на дъртия сорос памперса (призвание, кво да прайш)
    А щом така пламенно го защитаваш, си ми пределно ясен. И последно : това, че му родила жена му 4-5 деца бих отговорил, че в България обикновения човек едвам успява 1 да отгледа, благодарение на такива като него. В днешно време масово се размножават вредители - паразити като плъхове, хлебарки, орки и др. Са оди къде козяк за паретата.
  • 38 Ghost1

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "555":

    И как трябва точно да изглежда. А теб какво те касае точно това нещо нали той си ги е заработил. Смешки в ущърб на капитализма обичаше да разказва бай Тошо. Та може прави го. Да докаже някой ако има проблем с произхода на парите.
  • 39 Гидирим сега

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "име":

    Е те станаха повече от трима сега аз до тука съм ги изброил най малко шестима
  • 40 Ghost1

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "име":

    Демек ЦТП
  • 41 Ghost1

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гостенин":

    И търпение...
  • 42 Румяна Костова

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "бай той":

    За да имаме медии,които не зависят отвън,първо трябва да имаме държава,управлението на която не се проектира от едно известно място.
  • 43 гост

    2 0 Отговор
    Абе неандерталец,когато държавата беше на теб и генералчето не рева,сега що ревеш бе сукалче!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове