Last news in Fakti

6 Януари, 2012 13:24 883 2

Решават съдбата на Андрей Иванов на 10 януари

  • андрей иванов-
  • сос-
  • фандъкова

И премиерът със забележки към работата на шефа на СОС

Решават съдбата на Андрей Иванов на 10 януари - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на ГЕРБ ще решава дали шефът на Столичния общински съвет Андрей Иванов да остане на поста си на 10 януари. Тогава е насрочено заседанието на Изпълнителната комисия на управляващата партия, на което ще бъде поставен въпросът.

Слухове, че столът на шефа на СОС се клати сериозно, вървят в публичното пространство отдавна. За конфликт между Йорданка Фандъкова и Андрей Иванов се заговори покрай изборите, когато членове на софийската организация на ГЕРБ заподозряха, че Иванов не дава достатъчно много за кампанията. Самият Иванов бе преизбран за шеф на СОС след 3 гласувания.

Преди дни кметът на столицата отказа да коментира информациите в пресата за предстоящата смяна, но с мълчанието си подхрани подозренията. Недоволен от Андрей Иванов се оказа и премиерът Бойко Борисов.

Пред столичен вестник в петък Борисов потвърди, че има резерви съм Иванов и че ГЕРБ се готви да ги обсъди. „Имам забележки към работата на Андрей Иванов и ще ги споделя пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Тя ще реши дали той да остане или не", казва Борисов пред „Труд“.

„Когато правя смени или назначавам в правителството, излизам и казвам какво правя. В столичната организация подобно положение може да има след решение на Изпълнителната комисия“, допълва министър-председателят.

По думите на Борисов добрите резултати на президентските и местните избори в София през октомври се дължели не толкова на работата на столичната организация, а на направеното от държавата за града, както и от кмета Йорданка Фандъкова.

Междувременно започнаха да се спрягат имена на евентуални наследници на Иванов начело на Столичния общински съвет. Сред тях са зам.-шефът на СОС Николай Стойнев и общинарите от ГЕРБ Орлин Алексиев и Малина Едрева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    БОЙКО,сечи му главата,много се налапа,а започна вече и да не те
    слуша!!
  • 2 ГЕРБер

    0 0 Отговор
    За конфликт между Йорданка Фандъкова и Андрей Иванов се заговори покрай изборите......
    Конфликт няма.Публична тайна е,че Фандъкова поне засега му е слугиня, и е безгласна(съгласна) буква.А тоя А.И. трябва да бъде изритан с шутове и даден на прокурор.