Last news in Fakti

6 Януари, 2012 15:08 3 261 0

Сливен – Хвърлиха ли кръста, не го ли хвърлиха?!

  • богоявление-
  • кръст-
  • сливен

Разминаване в обявеното време за ритуала по хвърляне на кръста помрачи настроението на сливналии на Богоявление, съобщи Радио Сливен Нет.

Обявеното официално време – 11.30 ч., се оказа вече късно пред смаяните погледи на събралите се да присъстват на събитието пред общината, станало отколешна традиция.

Повече от час по-рано – в 10 ч., отец Павел от Катедрален храм „Свети Димитър“ по нареждане „от началниците“, по неговите думи, хвърлил кръста във фонтана. Изкарал го Милен, за когото нито отеца, нито от храма ни казаха нещо повече, тъй като бяха ангажирани с други дейности за празника. Мартин  Михайлов -  на 23 години,  и Петър Рахнев – на 24, все пак скочиха символично в 11.30 ч. в шадраваните пред община Сливен.

Двете момчета – спортисти пожелаха здраве на всички и пред погледа на събралите се да присъстват на улавянето на кръста, изразиха учудване защо се е получило разминаване във времето за обявеното събитие. Петър е миналогодишният победител в надпреварата за Богоявленския кръст в Сливен

Пред медиите отец Павел от Катедрален храм „Свети Димитър“ обяви, че му е наредено да хвърли кръста, но не му е упоменат час, след което препрати журналистите да се изяснят в митрополията. По традиция на Йордановден сливенският митрополит Йоаникий  участва в празнуването на Богоявление на брега на морето в Бургас, където го съпровожда и секретарят на митрополията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА