Last news in Fakti

6 Декември, 2017 09:16 2 480 7

Нинова: Не купих „Техноимпекс“. Имам вноска в РМД-то (ВИДЕО)

  • техноимпекс-
  • корнелия нинова-
  • приватизация-
  • сделка

Гаражът и ателието били взети със заем. Нямам заменки, нямам ВЕИ-та, мерцедеси, нищо, обясни още лидерът на БСП

Нинова: Не купих „Техноимпекс“. Имам вноска в РМД-то (ВИДЕО) - 1

80% от българите смятат, че приватизацията е разбойническа. Заради това трябва всичко да се сложи на масата. Приватизация, концесии, обществени поръчки, заяви пред „Здравей, България“ по Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея идеята за ревизия на приватизацията била сведена през последните три седмици само до "Техноимпекс". Така се удряла опозицията, за да й се отнеме правото да бъде морален съдник в днешната ситуация. Преди това били предложени постове, за да се затвори устата на опозицията, а след това било опитано да се разбие отвътре. Нинова отново показа документите за проверки, според които няма никакви следи от престъпление по отношение на приватизацията на "Техноимпекс". Последното писмо от прокуратурата е от 10 юли.

"Ако някой днес иска дело, да заповяда. Аз няма да се позовавам на изтекла давност", категорична бе Нинова. Държавното дружество "Техноимпекс" е купено от друго дружество, в което участват 28 човека, сред които съм и аз. И всички имат дялове. И Нинова е платила единствено вноската за учредяването на РМД-то.

Гаражът и ателието били взети със заем. "Нямам заменки, нямам ВЕИ-та, мерцедеси, нищо", обясни още Нинова. БСП е единствената партия, която е дала оценка на прехода и то на конгрес. ГЕРБ се сетили едва сега. "Ако сме правова държава, атаките не са в парламента или в медиите, а само в съда и прокуратурата. Заповядайте", допълни Нинова. Всичко било прах в очите на хората. В момента изчезвали 10 милиарда лева, протестират полицаи, лекари и така се отвличало вниманието. Тя допълни, че БСП още преди 10 дни е предложила реформа в болниците, всичко било отхвърлено, а главният прокурор Сотир Цацаров заговорил за същото. Снощи е внесено предложение по член 8 на правилника на парламента, според което днес в първа точка трябва да бъде разпитан Бойко Рашков, шеф на службата за контрол на СРС.

Чувало се, че от ГЕРБ нямало да го допуснат до залата. Нинова не била говорила с Бойко Рашков, въпреки че и тя била подслушвана. "Изпълнителната и законодателната власт нямат място в спора с имотите на Симеон Сакскобургготски. Ние няма да подкрепим специален закон за това. И няма да го гласуваме. И не е това начинът за уреждане на тези сметки, защото се говори за сделки. Имоти срещу влияние.

И докато Бойко Борисов и Симеон са били в Саудитска Арабия, дали са си говорили за приватизацията на БТК, за ЕРП-ата, заради които българинът плаща най-скъпия ток? Или само за "Техноимпекс" ще говорим. Да падне давността за всичко от прехода", допълни Нинова. Нинова отказала няколко пъти на НСО да я охранява, защото парите на данъкоплатците не трябвало да отиват за охрана на политици. Заради това семейството на Нинова си е наела частна охрана, която плаща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    15 6 Отговор
    Мазната се обяснява какво е намазала от приватизацията.
  • 2 Реалист

    12 6 Отговор
    Последното изречение казва всичко - семейството на курни сами си наели охрана. Защо бе ? Да ви пази от народната любов ли? С мъж който дълги години беше шеф на митница и сега получава заплата от Лукоил, с откраднати поне 2 милиона от приватизацията, с къща и синче в щатите... На тая наистина и трябва охрана да пази откраднатото
  • 3 къртицата

    11 2 Отговор
    Ай шъ тъ
  • 4 Грую

    4 1 Отговор
    Оооох, държавата има според мен само две функции: 1. Да пише читави закони, което е задължение на Народното събрание и 2. Да създава ред и условия за ефективен контрол за спазване на така написаните закони и това трябва да го прави правителството. Кого да осъдим след като и по двата показателя има несправяне: 1. Пишат се множество калпави закони от лобисти в полза на определение кръгове, които в следствие на безбройните поправки в тях, някои от които напълно ненужни, стават ако не неизпълними то поне трудно изпълними и 2. Кражбата на държавен ресурс бил той от местни приходи или от външни фондове или айде да не го наричаме кражба, а "разпределяне" е основна управленска държавна политика .
    Ами как тогава искате политиците да не са забъркани в подобни събития?
  • 5 безпартиен

    2 1 Отговор
    И аз исках да си купя,ма не ми дадоха,щото съм от друго село!Бяхси приготвил парите,но не си спомням колко бяха и от къде ги взех!
  • 6 пак ли

    1 1 Отговор
    куРнелия
  • 7 ognyanz

    0 0 Отговор
    Г'лупости ръсите. Защо има охрана? Не за да се пази от любовта на народа а от любовта на гербаджиите. Замо за един месец миналата година и блъснаха колата два пъти. Но тя не е от тези, които се плашат лесно.
    Да, синът и учи в САЩ. И какво от това? Това е лошо, така ли? Я си помислете, какво пък щяхте да пишете, ако учеше в Русия. Жалка работа сте.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове