Last news in Fakti

10 Януари, 2012 09:04 977 2

Има виновни за блокадата на „Хемус“

  • цветан цветанов-
  • магистрала-
  • сняг-
  • почистване

Не може до всеки ТИР да сложим полицай, заяви Цветан Цветанов

Има виновни за блокадата на „Хемус“ - 1
Снимка: БГНЕС

Има виновни за създаването и увеличаването на проблема с тежката и сложна зимна обстановка по автомагистрала „Хемус“ и автомагистрала „Струма“. Това каза пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Не съм запознат със съдържанието на договорите с фирмите, които отговарят за снегопочистването, посочи министърът.  Той поясни, че е възложил на директора на „Пожарна безопасност и защита на населението”, заедно с АПИ, да се осъществят внезапни проверки на фирмите, които извършват снегопочистването по републиканската пътна мрежа.

Цветанов уточни, че фирмите декларират определена техника, когато участват в конкурсите, а в последствие се оказва, че тя не е налична или е преотдадена на друга фирма. Според него отговорността за ситуацията трябва да се носи от съответната снегопочистваща фирма, която има отговорност да се грижи за проходимостта.

Цветанов заяви, че фирмата, която е отговаряла за АМ „Хемус" е разполагала с роторна машина, но е нямало шофьор и затова се е наложило да се обърнат за помощ към министъра на транспорта Ивайло Московски.

Той коментира появилата се идея да бъдат арестувани шофьорите, които при зимни условия шофират с летни гуми. Според него е най-важно водачите да бъдат отговорни и да спазват разпоредбите. "Не може до всеки ТИР да сложим полицай", каза още Цветан Цветанов. ТИР-овете, които не са изпълнили полицейските разпореждания, ще бъдат санкционирани.

„Всяко едно действие, което се предприема от полицейските служители, е на база разпореждане и ако има противодействие, няма пречка да има арести”, каза още Цветан Цветанов. „Ние самите някой път не се пазим живота”, категоричен бе вътрешният министър и припомни статистиката за смъртните случаи по пътищата.

По думите му трябва да се направи анализ за това какви са плюсовите и минусите при спирането на ТИР-овете през уикендите за цялата година. Той сподели, че е привърженик на анализите, а не на решенията, които се взимат след една определена ситуация.

Вътрешният министър потвърди думите на Станимир Флоров от миналата седмица, че има хора в общественото пространство, които са с две лица. На въпрос дали има хора с второ лице в Народното събрание и в Министерски съвет, Цветанов заяви, че в годините на прехода е имало такива.

Вицепремиерът отказа да коментира темата с евентуални атаки от „Хизбула”, като поясни, че е достатъчно информиран по въпроса. „Темата „Сигурност” и темата „Тероризъм” трябва да бъде много внимателно анализирана, защото създава спекулации”, категоричен бе Цветанов.

Темата за предсрочните избори никога не е стояла на дневен ред в ГЕРБ, заяви още вицепремиерът Цветан Цветанов.

Партия ГЕРБ няма как да обезпечава независимите депутати. Сумата, която те получават, е за партийна дейност – това е практиката, по която ние харчим парите от субсидията. Независимите депутати също трябва да осъществяват своята парламентарна дейност – за експертизи във връзка със законодателство, за тяхната регулярна дейност – за тях им се превеждат парите. След това всичко това се отчита към Сметната палата, обясни Цветанов.

Според него Волен Сидеров проявява тотална агресивност към ГЕРБ. „Не ние сме виновни за ситуацията в партията му. В момента, когато той направи необмислени действия - провокацията пред джамията, много депутати се отдръпнаха от него”, смята Цветанов.

Относно субсидията, Цветанов коментира, че преди години не беше ясно финансирането на политиците. Затова ние като партия решихме да не изпадаме в подобна ситуация – взехме решение да финансираме кампанията си само и единствено чрез наши средства, допълни той.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ

    0 0 Отговор
    ИМА ЕДНА ПРИКАЗКА-НА КРИВА РАКЕТА КОСМОСА И ПРЕЧИ-ДОКОГА НА ВАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ЩЕ МУ Е КРИВ?!Я, ПО ДОБРЕ АРЕСТУВАЙТЕ ТЕЗИ ДЕТО ПРОВЕЖДАТ КОНКУРСИТЕ ПО ЗАКОНА ЗА ОБЩЕСТ.ПОРЪЧКИ И "ПЕЧЕЛЯТ" ТЕЗИ КОИТО ДАВАТ НАЙ-ГОЛЕМИЯ РУШВЕТ ИЛИ ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ ЧЕ Е ТАКА?
  • 2 дженев

    0 0 Отговор
    Движението в зимни условия в Европейска държава, съвсем не предполага две педи непочистен сняг и заледени ,непипнати участъци по магистрали и републикански пътища.Пък като толкова Ви се арестува, г-н МИНИСТЪР ,арестувайте собствени-
    цете на тировете.Шофьорите и да искат немогат да купят 18 зи
    мни гуми за тира.Това е задължение на собственика.Стига вече,
    все мравката да е виновна,че слона се е из.рал на пътеката.........