17 Декември, 2017 20:20 5 271 16

Домусчиев: Къде отидоха парите от тока?

  • кирил домусчиев-
  • криб-
  • конфедерация на работодателите и индустриалците в българия

През 2017 г. бизнесът плати 350 млн. повече за електроенергия, твърди председателят на КРИБ

Домусчиев: Къде отидоха парите от тока? - 1
Снимка: Facebook

"През тази година българският бизнес плати повече от 350 милиона повече за електроенергия от свободния пазар спрямо предходната година! Къде отидоха тези пари при положение, че ги няма в подобрение на резултатите на АЕЦ и ТЕЦ Марица Изток 2?!“

Това написа на профила си във Facebook бизнесменът и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев.

Работодатели и синдикати скочиха срещу поредното поскъпване на тока. Председателят на КРИБ отбелязва, че цената на въглищата и ядреното гориво са същите.

"Как да се развива българската индустрия при положение, че на входа й стоят десетина търговци с по един компютър в офиса и десетина куфарчета за разнасяне! В чии джобове потънаха тези пари?! Съвсем скоро в новия регулаторен период ще скочи и цената за обикновения гражданин, тъй като тя се формира на база на средната такава за предходната година. А за потенциалния скок на цената на стоките и услугите....?! Кой е виновен за това?! Това е въпрос на национална сигурност и се надявам правителството да вземе спешни мерки", пише в заключение той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЦСКА

    6 26 Отговор
    Чуйте вий, подлоги с чалми, чуй и ти аГА, враг на таз страна, НИЕ СМЕ ЦСКА!!!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Олигарха

    44 2 Отговор
    Гела може да е крал, да продава наркотици и да купува съдии ама в случея е прав. Не може да се вдига тока необосновано и да искаш икономиката ти да върви без да инвестираш тия пари, а само да ги източваш вън от държавата. За жалост гела е подобен на тия с куфарчетата, само че той си открадна БМФ и фармацефтични фабрики, а те ЕРП-та и тецове т.е. трябва да му е ясно защо е така- заради пуста алчност и наглост.

    Коментиран от #9

  • 4 Лупи

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "ЦСКА":

    Кои сте вие бе? Ребрандиран Литекс или маркетингов трик на Етрополе, кое от двете? ЦСКА е в несъстоятелност и в момента ѝ разграбват базите, емблемата и екипите и не се състезава никъде.

    Коментиран от #7

  • 5 Колю

    17 1 Отговор
    1. След всеки електромер на ЕРД трябва да има възможност за поставяне на такъв от контролиращ орган , а не да се оплакваш на същия този който те краде. 2. Докато съществува възможност те служебно да си начисляват проценти върху потреблението за компенсиране на кражбите , те нямат интерес и нямат нужда да си гонят крадците. Така и така си вземат парите от останалите и не им пука дали това е справедливо ли не. Ако на мен ми откраднат част от продукцията няма никой да ме обезпечи и няма как да натоваря този който си купи нещо. Те нали също са частници ? За тях обаче може , а може защото си купуват депутати ,комисии и партии за да правят законите удобни за ограбването ни и тяхното мафиотско богатеене. 3. Другите държави имат мафия , а тук бандитите си имат държава.
    Да не търси пари господина. Пари няма -народа благоденства и процентите вървят на-горе с измирането му. Парите се делят на все по-малко хора.

    Коментиран от #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бесен Язовец

    2 9 Отговор

    До коментар #4 от "Лупи":

    А мястото на ФК Левски е в А окръжна ама нали се сещаш кой го поддържа? Ама още малко и нещата ще си дойдат на мястото.Залухар такъв
  • 8 Патриот

    37 0 Отговор
    Ей...прости хора брей..
    Човека говори за икономика и за далавери които съсипаха държавата..
    те пак тяхните ЦСКА и Левски....
    Прости хора, тъпи и ограничени..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Анонимен

    9 0 Отговор
    Г-н Домусчиев питай за тока и другите проблеми твоя
    Близък Владко който живее в твоя комплекс. Време е да им искаш сметката. Утре и теб ще те изклатят. Не ги допускай близко до теб. Това са търтей както и очилаткото бившия шеф на НАП. Все
    Боклуци.
  • 11 Андрей Николов

    14 0 Отговор
    KЪдето отидоха и парите от корабите, които наряза и продаде и където отидоха на 1000 семейства които останаха без препитание и където майка ти крадеше от завода навремето! ТАМ СА! Ама ти го знаеш..
  • 12 Цар Вул

    11 0 Отговор
    К,во РЕВЕШ бе Гелчо?В ТВОЯ НЕ В МОЯ ДЖОБ ОТИДОХА ПАРИТЕ!Що не кажеш к,во стана с трите завода в Плевен?Къде са сега?Май ги превърна на гола поляна!К,во ревеш!Га яде кифтеата беше ти добре! Ами ще вдигат!Като има още за крадене!Чакайте още малко и ще видите още добрини от хамаериканските "инвеститори"дето им харизахме ТЕЦ-овете!Т,ва е тя тяхната демокрация!Крадене и крадене и пак крадене!ЖИВ ГРАБЕЖ!Има и стихче от Чинтулов:С крака да и строшим главата,свободни да се назовем!На оръжие братя!
  • 13 факт

    8 0 Отговор
    ПРИ НЯКОЙ КАТО ТЕБЕ
  • 14 Грую

    3 0 Отговор
    То по същия начин можем та попитаме "Къде отидоха парите от нарязаните кораби на БМФ?"
  • 15 Грую

    0 0 Отговор
    Апропо. преди да въведат разни такси от рода на Фонд "Сигурност на енергийната система" , "Такса задължение към обществото" и други подобни като такса инсталирана мощност и вече другите не съм внимавал чак толкова, но и тези са предостатъчни, окрадените пари от НЕК бяха над 4 милиарда и продължаваха да нарастват. Сега след въвеждането на гореизброените мерки казаха, че поне задълженията не нараствали! Аз нямах представа че са само 350 милиона или може би това само сумите от едната такса, но както и да е отговор: поне така се твърди тези пари стигат на крадците в системата и дългът уж не нараствал. само дето не е ясно кой точно стои зад тези твърдения - КЕВР ли, разни самозвани енергийни експерти ли или тези дето крадат от системата? Така,че общо взето пак стигам до по-предния си коментар или стигам до извода, че литературно погледнато въпросът е риторичен!
  • 16 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Колю":

    То си има начин за показване на кражбите. Един електромер вътре на входа на апартамента и един на ЕРП в мазето. Слагаш камери на двата и ги пускаш онлайн постоянен запис, така че да се вижда от всеки кое ЕРП с колко и кога лъже. Не че ще има резултат, но ще се види нагледно евентуално разминаване и чрез медии може да се окаже натиск. Една молба към крадеца няма да промени нищо, но натиск от медии, доказателствен материал и оттам възможност за колективни съдебни дела биха имали шанс.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове