Last news in Fakti

11 Януари, 2012 14:45 1 109 0

Ограбиха „Атака“, няма й червената каса

  • атака-
  • волен сидеров-
  • каса-
  • субсидия
Ограбиха „Атака“, няма й червената каса - 1
Снимка: БГНЕС

Открадната е червената партийна каса на „Атака“, в която има пари за представителни разходи и документи, съобщи лидерът Волен Сидеров пред журналисти в парламента. Вината за кражбата той хвърли върху напусналия групата Петър Хлебаров, който отговарял именно за средствата във въпросната каса.

„Той на практика е осъществил деянието кражба, за което ние сезираме прокуратурата, уведомихме вече председателката на парламента. Тя, разбира се, не е следствен орган, но трябва да знае какво става на територията на Народното събрание", заяви Волен Сидеров.

След раздялата с „Атака“, сега независимият депутат изчезнал с ценната кутия. Обещал да я върне с протокол, но до момента това така и не станало.

Сидеров не можа да назове точната сума на липсващите пари, но все пак се разбра, че става дума за около 40 000 лв.

Парите отивали за общи мероприятия. В касата имало и документи.

„Призоваваме до да върне касата. Това е чиста кражба и може да отговаря през закона“, заяви Сидеров.

Кражбата станала на Националния сбор на партията на 21 декември, предшестван от сигнал за бомба, който взе решение да изключи евродепутата Димитър Стоянов от ръководните постове.

Според депутата Хлебаров сумата е 4 000 лв.

Сидеров заяви и решимостта на партията да се бори за промяна в закона, която да не позволява промяна на партийните субсидии при промяната на броя на депутатите в парламентарните групи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА