Last news in Fakti

12 Януари, 2012 09:24 706 0

Няма опасност за русенци след пожара в "Оргахим"

  • оргахим-
  • пожар-
  • мвр
Няма опасност за русенци след пожара в "Оргахим" - 1
Снимка: БГНЕС

Няма опасност за жителите на Русе след снощния пожар в завода за бои „Оргахим”, съобщават от пресцентъра на МВР. Огънят е овладян, на място продължават да дежурят екипи.

Както снощи Факти.бг писа: силният огън пламнал около 21.00 часа.

Полицията получава съобщение, че гори цех за смоли на територията на русенския завод за бои “Оргахим”.

Веднага на място пристигат 5 пожарни екипа, които установяват, че застроената площ на горящото помещението, чиято конструкция е стоманобетон, е около 10 дка. При инцидента се е срутил покривът на цеха.

Поради спецификата на производството незабавно е сформиран щаб за ръководство на силите и средствата под ръководството на комисар Павлов- директор на русенската пожарна служба.

Приведени в готовност за оказване на помощ са сили и средства на съседните региони.

Евакуирани са трима работника от горящата сграда, малко по-късно са открити и изведени още двама, получили леко обгазяване – оказана им е медицинска помощ.

По разпореждане на министър Цветан Цветанов са предислоцирани четири пожарни автомобила със сили и средства на пожарните управления във Велико Търново, Силистра и Разград. След локализирането и пълното погасяване на огъня започна оглед на място. Там остават да дежурят и екипи от огнеборци.

Непрекъснато се извършват измервания на въздуха. До този момент не е установено наличие на опасни вещества в атмосферата, няма опасност за населението в засегнатия регион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА