Last news in Fakti

12 Януари, 2012 13:03 855 0

Въздухът на Русе не е опасен

  • русе-
  • пожар-
  • оргахим
Въздухът на Русе не е опасен - 1
Пожарът в цеха за смоли на русенския завод "Оргахим" бе овладян около 3 часа през нощта - Снимка: БГНЕС

Данните от мобилната станция на Регионалната лаборатория – Русе не показват превишения по измерваните показатели - метанови и неметанови въглеводороди, въглероден оксид, въглероден диоксид, сероводород, азотни оксиди и озон при потушаване на пожара в цеха за производство на смоли на „Оргахим” АД снощи. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и води в Русе.

Станцията е започнала измервания на атмосферния въздух 1 час след получаване на сигнала в подветрената зона на пожара.

Облакът от отделящите се газове от пожара не е достигнал до жилищните части на града поради подходящите атмосферни условия – ниска скорост на вятъра, почти безветрие и югоизточната му посока.

Превишени моментни стойности на неметанови въглеводороди и озон спрямо нормалния фон за сезона са регистрирани между 0.00 и 3.00 часа, но няма опасност за здравето на хората и околната среда.

Мобилната станция продължава мониторинга на атмосферния въздух в района на инцидента и в отчетените стойности няма превишения.

Екип на РИОСВ-Русе тази сутрин е взел водни проби от площадковата канализация на „Оргахим” АД, от колектор „3-ти март” и от устието на река Русенски Лом при река Дунав.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА