Last news in Fakti

12 Януари, 2012 13:03 1 202 5

Режат отпуските на държавните служители?

  • бойко борисов-
  • отпуски-
  • държавни служители
Режат отпуските на държавните служители? - 1
Снимка: БГНЕС

Отпуските на държавните служители ще бъдат преразгледани сериозно в следващите дни, заяви премиерът Бойко Борисов на работен обяд с министри, американския посланик Джеймс Уорлик и представители на Американската търговска камара в България.

Борисов призна, че темата е болезнена и вероятно няма да се понрави на много хора. „Няма логика отпуските да бъдат придобити, ако не се  ползват“, категоричен е Борисов. Аргументът му е, че трябва да се въведе справедливост между държавните служители и заетите в частния сектор.

Премиерът е възложил да се преразгледат сроковете на платените отпуски на държавните служители, тъй като част от полагащите се дни изобщо не се използват. Темата ще се обсъди и в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

„За мен има парадокс – на един директор му се полагат 43 дни отпуска. С празниците на практика има служители, които работят по 200 дни на година. Какъв ръководител ще е този, който два месеца от годината няма да го има?“, попита премиерът.

„Ще продължим с реформите и съкращенията в сферите, които да са неефективни, колкото и болезнено да е това“, зарече се Бойко Борисов. И гарантира, че докато правителството на ГЕРБ е на власт прагът от 3-процентен бюджетен дефицит няма да бъде отпуснат.

„Във времето на финансово-икономическа криза и зад океана, и в Европа, проблемите за всички са ясни. Държавите се делят на такива, които бързо и ефективно правят реформи, за да издържат на кризата или на такива, които чакат заеми за спасение. Това, което на много държави им предстои да направят, българските народ години наред го е изстрадал и извоювал и сега започва икономически растеж“, заяви още Борисов в приветствието си в началото на работния обяд.

„Най-милите инвеститори за нас са тези, които създават работни места“, допълни той.

На срещата присъстваха министрите Николай Младенов, Ивайло Московски, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Сергей Игнатов и други.

Американската търговска камара предвижда редица дискусии с министри през годината. От там очакват положителни резултати за икономиката у нас и развитието на инфраструктурата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Даржавната работа от"сладка"трябва да стане..................както каза
    премиера,близка до работниците в часния сектор.Ха да видим,ще
    имаш почивка в 10.00ч.или ще се насландисваш,на поредния човек дошъл за помош в администрацията,кято съществува именно от него данъкоплатеца.Отпуските-само 10 работни дни.
    На който не му изнася,има места в часния сектор, да заповяда.
    Може да ползва и борсата за известно време,а после да развие и частен бизнес...................,ще видят някои хорица,кон боб яде ли,
    магаре в джамия правили пр....ц,и как си вика на ходжата ..........
  • 2 Чиновник

    0 1 Отговор
    Тоя човек пак не е в час! Още миналата година ги изравниха! Може да се провери в Закона за държавния служител.

    Коментиран от #3

  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чиновник":

    @2 mileete za Stanishev deto vi razdavashe 15ta zaplata za smetka na naroda ama niamaaa.
  • 4 Ели

    0 0 Отговор
    Кога ще се намалят "отпуските" на народните представители? Като че ли и за тях трябва да се помисли.
  • 5 Е ПА МНОГО ИСКАМ

    0 0 Отговор
    ВНИМАНИЕ
    ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ЗВЕРСКО ОСИГУРЯВАНЕ И ИЗТОЧВАТ БЮДЖЕТА !!!