Last news in Fakti

12 Януари, 2012 09:01 1 927 5

Ако засече шкурката, почвам с триона

  • андрей иванов-
  • шкурка-
  • бойко борисов

Оставането на Андрей Иванов в СОС пречи на Фандъкова

Ако засече шкурката, почвам с триона - 1
Снимка: БГНЕС

Аз от най-високата камбанария на ГЕРБ виждам, че в последните месеци около този пост се създава напрежение. Явно, че Андрей Иванов не съумява правилно да отговори на слуховете, независимо дали са верни, или не и не съумява да се защити и създава напрежение. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред БНТ.

"Ние приключихме с Андрей Иванов, вие сега започвате", започна разговорът Борисов. "На нас ни предстоят доизграждане на цялото метро в София, южната дъга, две естакади в София, завода за отпадъци и др.", изброи премиерът, като подчерта, че няма време да се занимава със слухове. "В останалите градове промените са направени поради същото, управляващите на общинските съвети не са носели обществен имидж. В ГЕРБ, за разлика от другите партии, ние се вслушваме в ропота на гражданите", каза премиерът.

„Фактът, че всички медии се занимават с това, показва, че съм бил прав като съм го посъветвал да напусне", каза Борисов. „На времето дядо ми казваше - намери си жена, за която с радост да се ожениш и с радост да се разведеш. Същото е и в една партия", поясни той.

Премиерът обясни, че няма време да се занимава с кой какво казал или рекъл, при положение че има толкова много задължения. Според него Андрей Иванов е набеден за скандала със "Софийска вода". "Пари наистина са платени на един бизнесмен за политическа подкрепа, да консултира фирмата. Но ние нямаме нищо общо с фирмата. Който е обещал да вдигне цената на водата, да отиде сега да я оправи. Това не е работа на Андрей Иванов, той беше набеден. Тази спекулация съм я проверил детайлно", подчерта Борисов. Моята цел е, като видя, че има напрежение, събирам Цветанов и групата, вземаме решение и на другия ден имаме друг човек.

Премиерът коментира изказването на Жельо Бойчев относно Общинската банка защо тя не е станала на Общината и каза, че Станишев е бил близък с Ковачки и за това усилията на ГЕРБ са ударили на камък да се върне контролът на Общинска банка на Общината.

„Когато заехме властта в България, си върнахме Общинска банка. Андрей Иванов го оставих заедно с колегата Цветанов и му казах, че не искам върху Цветанов да пада и сянка. В момента оставането му в СОС пречи на Фандъкова и на нашата работа. Казах му, че има право да остане, то това няма да е добре нито за него, нито за Цецо, нито за партията, нито на групата”, каза Бойко Борисов.

Медиите в България са представени от различни корпоративни групи. В зависимост от това кои са те, се пише хубаво или лошо срещу ГЕРБ, категоричен е премиерът.

Лобита в ГЕРБ няма, каза министър-председателят. „ГЕРБ в София се ръководи от Йорданка Фандъкова, независимо дали има Общински съвет."

Имам различни шкурки, с които изглаждам разногласията между министрите. Ако засече шкурката, си имам пила, ако не почвам с триона, заяви Борисов. 

 

За АЕЦ "Белене" министър-председателят заяви, че за разлика от много негови колеги обича да си спазва ангажиментите. И днес имам среща с консултанта, каза той. Нека си сложим три седмици да приключим. Факт е, че Станишев не е посмял да направи централата, нито Първанов е посмял да го натисне. Само са си прибрали кредитите и сега ние ще плащаме, заяви Борисов.

За управлението на Първанов Борисов каза, че оценката за него или за който и да е управляващ я дава народът. Мога да говоря за много слабости, за много пропуснати шансове вследствие на неговото ръководството. Безспорно той влиза в историята с тези два негови довършени до края мандата, заяви Борисов.

Бъдещето на България изцяло зависи от ЕС, подчерта премиерът. Единствените свежи пари в държавата идват от фондовете. Борисов изрази надежда, че ще се събере мнозинство за промяна на Конституцията - да се наложи 3% дефицит. Той очаква затова ще бъдем аплодирани от Европа. Вярвам, че спокойно българската политическа класа може да направи това, че Европа да признае нейния разум.

Един ден от БСП на мен ще ми вдигнат паметник. Ще дойдат други хора и ще ми бъдат благодарни за това, което правя, заяви премиерът.

Истински съчувствам на господин Волен Сидеров, защото първо, той си ги е подбирал тези депутати. И той трябва да си отговори на въпросите защо те са го напуснали, защо и най-близките му се обърнаха срещу него. Аз дори не им знам имената на тези депутати, отговори Борисов на обвиненията към ГЕРБ, че си "пазаруват" депутати. На нас не са ни нужни тези депутати. Дори грешно се създаде илюзия, като казват откраднали парите.

До този момент това, което господин Цветанов ме информира, е, че когато депутат от "Атака" представи фактура за похарчени пари, те биват давани именно от субсидията. Техните пари не остават в ГЕРБ. За новия парламент това трябва да бъде изчистено. Но в тази една година това не си струва да бъде променено, каза премиерът Бойко Борисов.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koki

    0 2 Отговор
    голям дърводелец този Бойко, по добре да се махне тази
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 roberto

    0 1 Отговор
    тоя много къса шкурките
  • 4 Пловдив

    0 1 Отговор
    Това ми напомня един "колосален" фолк-хит от близкото минало,в който се пееше: "Ще извадя на любовта секирата"! Явно сме модерни хора вече,така че си служим с триони! Достойно есть!
  • 5 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Хей много от ВАС май свикнаха да лапат без да се трудят.
    Това е правилния път за да се управим.Не члениувам в ГЕРБ и
    съжалявам ,че моята партия РЗС не изпълни подобна политика.
    Поздрави на земеделците в РЗС.