10 Януари, 2018 09:11 13 714 6

Камери заснели стрелбата по Петър Христов, но не и стрелеца (СНИМКИ)

  • петър христов-
  • стрелба-
  • софия

Убиецът на бизнесмена обаче е бил видян от свидетели

Камери заснели стрелбата по Петър Христов, но не и стрелеца (СНИМКИ) - 1
Снимка: БТА

Свидетели са видели предполагаемия убиец на бизнесмена Петър Христов.

Той бил слаб и висок мъж, който носел маска. Избягал през подлеза, намиращ се в непосредствена близост до мястото на разстрела.

Това съобщиха разследващи пред "Монитор", които се позовават на показания от хора от близкия булевард "България" в София, където в понеделник стана покушението.

Смята се, че стрелецът е бил в близкия до офиса на Христов строеж, където до преди дни е имало дори куче. То обаче мистериозно изчезнало и никой не го е виждал.

Полицаи са иззели всички записи от охранителни камери от района, където бе убит Петър Христов в столичния кв. "Манастирски ливади", пише "24 часа".

Камери заснели стрелбата по Петър Христов, но не и стрелеца (СНИМКИ)
Снимка: БТА

"Часове след стрелбата от МВР дойдоха и им предадохме записите от камерите", каза мъж от автосервиз на ул. "Ралевица" край офиса на бизнесмена.

С няколко куршума, изстреляни от чешки картечен пистолет "Скорпио", е бил убит Христов от близкия строеж, на около 20-30 метра разстояние.

На мястото на местопрестъплението са намерени 7 гилзи. 3 от куршумите - 7,62 х 39 мм, са поразили бизнесмена в гърдите. Един го е улучил в главата, а последният - в шията.

Камери заснели стрелбата по Петър Христов, но не и стрелеца (СНИМКИ)
Снимка: БТА

Камера най-вероятно е заснела разстрела на Христов. На стълбите на входа на офиса му на улицата има записващо устройство. То обаче не е насочено към сградата в съседство, откъдето е стреляно.

При един от входовете на зданието, в което е бил килърът, има камера на бизнес сграда. Охранител каза, че видеонаблюдението работи. От полицията са иззели и записи на камери от мол "България", който е срещу местопрестъплението.

Камери заснели стрелбата по Петър Христов, но не и стрелеца (СНИМКИ)
Снимка: БТА

Столичната община е оказала пълно съдействие на полицията и е предоставила всички записи от камерите в района на престъплението.

Всички общински камери в района работят. На полицията са предоставени не само записи от устройствата в подлеза, но и от тези, които следят трафика по бул. "България".

Неработещи обаче били две от частните камери на офиси на метри от разстрела. Висш полицейски шеф каза, че двете камери са на ключови места.

На иззетите записи досега не е засечен съмнителен човек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    35 0 Отговор
    7.62x39 са патрони на ак47

    Коментиран от #3

  • 2 барета

    25 2 Отговор
    скорпиона е 7.65 мм.браунинг или няколко разновидности на 9 мм. Калашника е 7.62. А сега де!
  • 3 AK47

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Или е стреляно с калашник, или кадърните и компетентни журналя са объркали калибъра в статията.
  • 4 Грую

    5 0 Отговор
    7,62×39 mm е руски междинен патрон, разработен от конструкторите Николай Елизаров и Б. В. Сьомин през Втората световна война. Разработката на патрона е била завършена през 1949 г., като силно се отличава от образеца, разработен през 1943 г. 7,62х39 mm. Патронът често е споменаван и срещан като 7,62×39 mm M43, а в САЩ е известен като .30 Short Russian. Счита се за третия по мощност в света патрон за автомати, като е тестван, че функционира добре при температури, вариращи от -50 °C до 50 °C, като това затвърждава надеждността в изключително студени полярни или горещи пустинни условия.

    Боеприпаси 7,62х39 mm за пръв път се използват от картечницата РПД. Приетият на въоръжение в Съветската армия автомат АК-47 през 1949 г. е разработен именно за този патрон. Поради разпространение по целия свят на известните пушки СКС-45 и АК-47, патронът бързо става известен и се използва както от цивилни, така и от военни и полиция. Руският стандартен патрон остава на въоръжение до 1970 г., и все още е един от най-известните междинни боеприпаси за пушки и автомати, използвани по света. Счита се за най-произвеждания патрон в света, с най-голям арсенал и най-много използваемост за ХХ век. Патроните 7,62х39 mm нанасят значителни наранявания, ако куршумите се завъртат в тъканите [1], но произвеждат относително малки рани в случаите, когато куршумите излизат преди началото на отклонение от центъра.[2][3][4]
  • 5 Патриот

    7 4 Отговор
    Добре, че едното убийство беше шесторно.
    По този начин криминалният свят имаше 5 дни ваканция, през която можеше да не убива. И пак бъд вески ден по един.
    Искам да обърнете колко от убитите ще носят името Реждеп, Мустафа, Фикрет и др. подобни.
    Защото май онези, които навремето взривяха влаков, гари и хотели за първи изпадат от власта в продължение ан 27 години и искат пак да си се върнат.
  • 6 Любопитен

    0 1 Отговор
    Ако калибърът е цитиран точно, какъв е този "Скорпио"? Такъв чешки пистолет няма, има "Скорпион", който не се произвежда в калибър 7.62Х39. Това е патрон за АК и СКС, там варианти с размера на оръжието и марката има много, но Скорпио(н) не присъства.
    От седем гилзи пет попадения, всяко от които животозастрашаващо - това не е картечна стрелба. Бърза може, но не и на един автоматичен откос от 20-30 метра при денивелация.
    Информацията която се дава е противоречива и откъслечна, извършители/поръчители така или иначе няма да се намерят, какво има да крият толкова протестиращите? Защо се подиграват с обществото с изопачена откъслечна информация по знаков атентат?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове