Last news in Fakti

15 Януари, 2012 16:00 1 335 1

Борисов и археолози се разбраха за „Хемус”

  • бойко борисов-
  • археолози-
  • хемус-
  • струма
Борисов и археолози се разбраха за „Хемус” - 1
Премиерът проверява останките на антична София, открити при строителството на метрото. Снимка: БГНЕС

Шуменските археолози и премиерът Бойко Борисов се разбраха за археологическите проучвания по трасето на автомагистрала "Хемус" – разкопките ще приключат за месец. В замяна на бързата работа, експертите ще получат допълнителни средства.

В момента проучванията са стопирали строитерството на магистралата.

Ще ви дадем колкото пари са ви нужни за проучванията, само работете по-бързо, за да можем да пуснем магистралата в срок, заяви Борисов, цитиран от местния информационен сайт Шум.бг.

„Искам честно да ми кажете, можете ли да завършите проучванията си за два-три месеца, за да си направим и ние сметката, дали да отпускаме пари или да замразяваме обекта, и да насочим средствата другаде”, каза Борисов и обеща, ако е нужно, държавата да помогне и с техника.

Не така се разви ситуацията за строежа на магистрала „Струма”. 

Строежът на 8-километровата отсечка от „Хемус” край Шумен се забави, защото през есента археолозите се натъкнаха на селища от няколко епохи – тракийско, праисторическо и римско от II-IV век.

По план датата на приключване на строителството е 30-ти септември 2012-та. То е финансирано с 38 млн.лв от републиканския бюджет.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 330i

    0 0 Отговор
    почват да се уливат