Last news in Fakti

16 Януари, 2012 10:08 643 1

Общината погва софиянци с 1000 лв. борч

  • сос-
  • софия-
  • община-
  • дълг
Общината погва софиянци с 1000 лв. борч - 1
Снимка: БГНЕС

През миналата година след масирана акция срещу големите си длъжници Столичната община е събрала близо 100 млн. лв. стари борчове, а през тази година се заема и по-малките длъжници, стана ясно от думите на заместник-кмета по финансите на София Дончо Барбалов.

Сега ще бъдат започнати проверки за задълженията на юридически лица за по над 50 хиляди лева и на граждани за над 1000 лв, като първо ще им се изпратят писма.

Сред длъжниците на общината в момента са Софийският университет, магазини “Европа“ и частни фирми като “София аутлет център“.

Общината отчита 4% по-голямо изпълнение на собствените й приходи в сравнение с 2010 г., заяви зам.-финансовият кмет.

Събраните суми от данъчни и неданъчни приходи са над 513 млн. лв. Увеличението от близо 40 млн. лв. при собствените приходи е от имуществените данъци, обясни той.

За миналата година е постигната оптимизацията на общите разходи на общината и те са били 475 млн. лв. до края на ноември при 566 млн. лв. за същия период на миналата година, оповести Барбалов.

През миналата година от големи длъжници са събрани забавени данъци за 30.8 млн. лв. и 64.7 млн. лв. от неплатени в срок такси за битови отпадъци. 178 длъжници на общината вече са дадени на съдебен изпълнител за принудително събиране на дължимите суми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivorix

    0 0 Отговор
    Какви данъци, какви такси, та нали за да се плати трябва отнякъде да дойде. След като свиват икономиката, закриват дейности, всячески ограничават приходите на хората, оправдавайки се с криза, коята самите те създадоха у нас, нямат ли малко усет за вина.
    Нима има някой, който не знае, че такса смет е чиста форма на масов рекет, тъй като начина на формиране е без всякакво основание, освен, че са си произвели самоугодна наредба.
    Единственото, което правят е да посочат пътя на всякакви шарлатани с дребни душици и комплексарско поведение за „законно” присвояване.
    Мутрата-кметица защо не си се връща в Самоков, защото в София се вампирства повече, лигавата й физиономия остана последен параван за общинската вандалщина. Апетита им твърде се изостри след колосалните количества пари изсмукани пред изборите.
    Явлението „Синя зона” вече не ги задоволява, въпреки, че е повторен върху данъка налог. Наглостта на провинциалиста по душа е безгранична, потвърди се и сега.
    Общинската мафия пак изпадна в лакома недостатъчност ли?