Last news in Fakti

17 Януари, 2012 11:49 924 0

Московски с 3 варианта за мотрисите „Сименс“

  • бдж-
  • сименс-
  • мотриси-
  • берлин
Московски с 3 варианта за мотрисите „Сименс“ - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта заминава за Берлин с три варианта за изплащане на средствата за германските мотриси „Сименс“. Единият вариант е да се погаси задължението към германската страна със средства от бъдещата приватизация на „Товарни превози“, а вторият е да се погаси заемът с пари от споразумението със Световната банка.

„Предлагаме и двете, има и трета опция - суапова сделка – дълг срещу собственост. Ако прояви желание „Дойче Банк“, ще говорим по темата – „Товарни превози“ срещу погасяване на дълга, но тази тема вече я изговорихме и няма индикации, че са съгласни“, допълни министърът. Според него по-добрият вариант е дългът да се погаси от средствата от приватизационната сделка

БДЖ дължи общо 24 млн. лева просрочени задължения, но при преговорите по време на предишната визита на транспортния министър в Берлин кредиторите се съгласиха да им бъдат изплатени 50% от тази сума до края на годината. Въпреки отчетения успех обаче, впоследствие се оказа, че дори и намалената сума нямаше откъде да бъде набавена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА