Last news in Fakti

23 Януари, 2012 15:12 1 190 12

Цветанов: Ромите трябва да са част от икономическото развитие на страната

  • цветанов-
  • роми-
  • ромите-
  • интегриране на ромите
Цветанов: Ромите трябва да са част от икономическото развитие на страната - 1
Снимка: БГНЕС

Българските роми трябва да бъдат част от икономическото развитие на страната. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов при откриването на конференция на тема „Управление за постигане на резултати: Ефективен мониторинг и оценка на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012-2020)”.

Форумът е организиран от Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (НССЕИВ) към Министерския съвет съвместно със Световната банка. Присъстваха посланикът на САЩ Джеймс Уорлик, представители на Световната банка и други.

Винаги има една по-особена чувствителност от много български граждани, когато говорим за интеграция на ромите, посочи Цветанов. По думите му целта е да ползваме и международната подкрепа и експертиза, за да може да постигнем тези резултати, които всеки един от нас очаква дълги години.

Министърът посочи, че за първи път става дума за интегриран подход, в който се търсят възможности чрез административния капацитет, който има към момента, да се постигне по-голямо усвояване на средства от европейски програми.

Когато говорим за национална стратегия, правим и преглед на всичко, което се е реализирало през последните години, заяви още Цветанов. Той посочи, че не трябва да отричаме направеното досега, но трябва да кажем и кои бяха слабостите.

Министър Цветатов благодари на американското посолство за инициативността и предложенията, свързани с интеграция на ромите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hasan

    1 0 Отговор
    Какво общо има един вътрешен министър с интеграцията на малцинствата???
    Аман от циркаджии физкултурници! Нека се занимават със своята работа - да освободи поста заради случаи на произвол като този в Мировяне!
  • 2 Георги Георгиев

    0 1 Отговор
    Че те са си част от него, доколкото чистото потребление /без принос в произвеждането/ заема активна позиция по въпроса с икономическите обороти.
  • 3 Jesika

    1 1 Отговор
    Икономическо развитие? Роми? Това ми звучи толкова нелогично. Аз ли съм проспала нещо, че да не знам че България има икономическо развитие? В момента нямаме никаква икономика, всичко е в застой, даже има икономическо неразвитие. Какво произвеждаме, заводи се закриват, всичко се внася. Пък и ромите трябвало да са част от икономическото развитие?!??? Тях ги мързи и единствено разчитат на помощи, всички си знаят правата и какво им дължи държавата (т.е. от нашия джоб идват тези помощи), а задължения нямат никакви, не плащат ток и други консумативи, не плащат данъци..... Та това ми звучи като виц

    Коментиран от #9, #12

  • 4 СЕИР.БГ

    1 0 Отговор
    Глупак.Заради вас управниците,само цигани(роми)и пенсионери ще останат в така иначе красивата ни държава.Наистина ще я направите 5,000,000души,по планът Рънът.3,000,000пенсионери,които ще се пенсионират сигурно на 70г.и остатъка от:РОМИ:
  • 5 СЕИР.БГ

    1 0 Отговор
    P.S.Google-планът Ран-ът
  • 6 стефан

    1 1 Отговор
    И аз съм на мнение ,че ЦИГАНИТЕ трябва да се интегрират.Те активно могат да се включат в сапунената индустрия например

    Коментиран от #7, #10

  • 7 СЕИР.БГ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "стефан":

    @6
  • 8 ЕВРО МАНГАЛ

    0 1 Отговор
    АБЕ ЦВЕТАНОВ ТИ ПИЯН ЛИ СИ ? КАТО ТОЛКОВА СИ ГИ ПРИОБЩИЛ ЗАЩО НЕ МИНЕШ ДА СЪБЕРЕШ МАЛКО ДАНЪЦИ ОТ ТЯХ А И ПАРИТЕ ДЕТО СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК ПАРНО И ВОДА ... ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ .

    Коментиран от #11

  • 9 Galia

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Jesika":

    Jessica какви простотии пишеш, по-добре не пиши нищо, като незнаеш какво да пишеш, простотии и лъжи.... Ромите не изкали да работят????????? Ти сигурна ли си като пишеш тия простотии?????? По-добре напиши някой дава ли работа на ром?????? -никой не дава работа на ром, тогава??????? Работа никой не им дава, всички гонят ромите, а после се оправдаваме, като бавноразвиващи, че ромите не изкат да работят, да не съм видяла някой да пише, че ромите не изкат да работят, ромите ги търсите само за лайняната работа.... Всички трудни и мръсни работи в българия ги вършат ромите, работа, която ромите вършат, вие никога няма да я работите, българите са тия, които не изкат да работят...има ли една българка, която да мете улиците??????? -не, иначе с устите си прекалено много работите... Знаете само да лъжите и да обиждате и да обвинявате другите за вашите, простотии и злини, които вършите...
  • 10 Galia

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "стефан":

    Стефане, първо теб ще включим в сапунената индустрия....
  • 11 Galia

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ЕВРО МАНГАЛ":

    До коментар номер 8,наакахте се с вашите данъци, отиди да си ги вземеш от джоба на депутати, които си избрал...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.