Last news in Fakti

25 Януари, 2012 11:42 1 229 0

МВР отрича полицейско насилие в Скравена

  • скравена-
  • полицейско насилие
МВР отрича полицейско насилие в Скравена - 1
Снимка: МВР

Няма данни за полицейско насилие по случая в Скравена, заяви директорът на ОД на МВР – София комисар Николай Николов на пресконференция в МВР.

За случая алармираха вчера от БСП. Според социалистите на 3.01 тази година в Скравена са били изрисувани 13 къщи с графити – надписи и свастики. След два дни за справка са извикани трима ученици - Петер, Петър и Здравко. Впоследствие първите двама са се оплакали от полицейско насилие.

Петер Иванов се освидетелствал. В документа е записано, че има множество червеникави изгаряния по шията, двете ръце и двата крака. Той твърди, че показанията са му изтръгнати с електрошокова палка.

Според полицията това е защитна реакция от страна на родителите, които смятат, че ще избегнат задържане на децата им.

Петер, което представило медицинско свидетелство, че е удрян с електрошокова палка, е напуснало полицейското управление в 16.30 часа. Той се е прибрал в София и се е освидетелствал на другия ден.
Направена е консултация със съдебен медик, според когото има забележки към медицинското становище, твърди полицията. 

„Електрошокови палки няма като уред на въоръжение в полицейското управление в Ботевград, освен това всички служители на полицейското управление ще преминат полиграф във връзка със случая“, категоричен е комисар Николай Николов.

Петер е задържан и след футболна среща в София през 2010 г. Софийски районен съд му е наложил наказание задържане за седем денонощия и две години забрана да посещава спортни мероприятия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА