Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 08:51 1 138 0

Калин Георгиев: Полицейското насилие вече е мит

  • калин георгиев-
  • мвр-
  • полицейско насилие

Главният комисар честити празника на колегите си

Полицейското насилие е вече мит. Това заяви главен комисар Калин Георгиев, главен секретар на Министерството на вътрешните работи (МВР), пред БНТ. По повод случаите на насилие в пловдивското село Катуница, той беше категоричен, че полицията и жандармерията са реагирали правилно. "Благодарение на действията на МВР не се допусна някакъв лош сценарий по-късно", подчерта Георгиев. 

Главният комисар честити професионалния празник на българските полицаи и всички българи, които празнуват днес. "Да бъдеш полицаи ти идва отвътре", посочи той. 

Аз много бих искал българските полицаи да бъдат облечени, да бъдат обути, да имат бензин и да не мислят за насъщния, добави Георгиев. По думите му доста е направено от гледна точка на по-добрите условия на труд на служителите на МВР. Той изброи новите сгради на районните управления в Пловдив, Варна и други места.

"Опитваме се малко по-малко да подобряваме условията на труд на колегите", посочи Калин Георгиев. На въпрос дали има много напуснали служители на вътрешното ведомство, Георгиев каза: „всяка една стотинка е заслужена и изстрадана”.

Във връзка с коментарите, че полицаите  не би трябвало да получават компенсацията си от 20 работни заплати след края на службата си, Калин Георгиев заяви: „Тези, които ги говорят тези неща, да дойдат един ден и просто да стоят до мен, за да видят как се работи.”

По отношение на щата във вътрешното ведомство, главният секретар на МВР заяви, че към момента на щат са 61 170 души, от които обаче заети са под 54 хиляди служители. „Има един недокомплект”, добави Георгиев и поясни, че няма да има съкращения, но ще трябва да се оптимизират дейностите.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА