Last news in Fakti

26 Януари, 2012 09:11 2 331 0

Борисов вдигна пръст на Калин Георгиев

  • бойко борисов-
  • мвр-
  • мировяне-
  • скравена
Борисов вдигна пръст на Калин Георгиев - 1
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Калин Георгиев трябва да понесе отговорност за провалилите се в последно време полицейски акции. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в ефира на Нова телевизия. Въпреки че думата „уволнение“ не прозвуча, Борисов критикува Георгиев, че досега само мълчи и не е казал нито дума по последните акции, предизвикали силен отзвук в обществото. „Професионалното ръководство на операциите беше изключително слабо“, аргументира се той.

„Действително Цветан Цветанов трябваше да вземе главата на някои от големите началници в МВР“, заяви Борисов, който първи призова за наказания след случая „Мировяне“ и малтретираното семейство.

Министърът на вътрешните работи решава как да постъпи с Георгиев, допълни Борисов и призна, че ако е на мястото на Цветанов, веднага щял да извика главния секретар и да го попита как се води обучение за провеждането на операциите.

Бойко Борисов изтъкна и усилията, които се полагат за овладяване на тежката зимна обстановка. Той призова хората да не пътуват, ако имат такава възможност.

Борисов коментира и публичното отсъствие на новата първа дама, чиято активност в интернет показа несъгласие с линията на правителството. Премиерът знаел, че Юлияна Плевнелиева му е опозиция. Подобно лично нещо не попречило на партията да номинира Росен Плевнелиев за президент.

„В нашата партия не се интересуваме от личния живот на хората. Българите гласуват за президента Росен Плевнелиев, а не за неговата съпруга“, заяви Борисов. Той даде пример за себе си и допълни, че се справя и без първа дама.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА