26 Януари, 2012 08:18 20 881 19

Катастрофа затвори "Тракия" (обновена)

  • трафик-
  • тракия-
  • пътна обстановка
Катастрофа затвори "Тракия" (обновена) - 1
Снимки: БГНЕС

Временно затворена е автомагистрала „Тракия” заради катастрофа, станала в района на 108-ми километър около 5.30 часа тази сутрин. На мястото има верижна техника, два пожарни и два спасителни екипа. Движението се пренасочва през Пазарджик, съобщават от АПИ.

Два ТИР-а са се ударили, след като не изпълнили полицейските разпореждания и продължили пътя си по автомагистралата, въпреки усложнените метеорологични  условия. Веднага  след това в тях се блъснали автобус и лек автомобил „Пежо” с гръцка регистрация, допълват от пресцентъра на МВР.

Четиримата пътници в леката кола са били откарани за преглед в болница. По първоначални данни пострадал е само водачът на автомобила, който е със съмнения за счупена ключица. Движението на автомобили по магистралата в района на инцидента се отклонява през Пазарджик. На мястото на катастрофа са пристигнали служители на магистрална полиция, сектор „Пътна полиция” и Областното управление "пожарна безопасност и защита нанаселението".

Силен снеговалеж и нулева видимост затрудняват изключително движението в участъка Шипка и Шейново, предупреждават от ОДМВР-Стара Загора. От „Пътна полиция” съветват гражданите да не предприемат пътуване в това направление.

Вследствие на обилния снеговалеж е усложнена обстановката на територията на страната. Пътищата на територията на страната са проходими при зимни условия. Валежите са повсеместни преобладаващо от сняг. Дъжд вали в областите Ямбол, Хасково и Бургас. Силен вятър духа в областите Плевен, Силистра, Русе, Разград, Бургас.

В останалите части на страната вятърът е умерен до слаб. Най-тежка е обстановката на територията на област Русе. Създадена е необходимата организация за почистване на пътната настилка с 1079 единици снегопочистваща техника. Продължава провеждането на операции за извеждане на блокирани от снеговете хора, както и дейността по разчистване на пътища и възстановяване на електропреносната мрежа в засегнатите райони. Няма информация за пострадали  и бедстващи граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АСАН

    2 0 Отговор
    Снегьт отново ни изненада хора.Взе, че заваля посред зима.
  • 2 todor

    0 0 Отговор
    Така е пич. В България е така. Знаят, че ще вали и после пак са изненадани!
  • 3 Ivan M.

    3 0 Отговор
    "Два ТИР-а са се ударили, след като не изпълнили полицейските разпореждания и продължили пътя си по...". Как да няма коментар човек. Това го чухме вече веднъж. Добре, Защо МВР не ги би хората, и щяха да се стоплят и щяха поне този път да ги чуят. Искам да пратя специални поздрави и две целувки на това пълничкото момиче с чанта за 5000 лева, дето вечер казва, че са изключително подготвени, а сутрин се обяснява колко трудно е положението в някой сутрешен блок, а същевременно е прилично подута от сън, както и да е, личи че не е спала. Да не кажа голяма дума ми е леко наборка, а и още нещо. В тоя живот едно нещо съм разбрал. ЖЕНА ШОФЬОР И НЕГЪР СКИОР НЯМА. НЕ може,жена дето няма шофьорска книжка да ми отговаря за пътищата. Така де като нямаш кола, що да не си купиш чанта за 5000 лева. И ОЩЕ НЕЩО. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МИТНИЧАРИ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, И ВАС ДА ВИ СЛУШАТ ПОВЕЧЕ, те поне добре са го измислили, затварят КПП-то и готово. На всички останали по-лек ден за вас и семействата ви.
  • 4 мирослав милешков

    0 0 Отговор
    to koga li ne sme bili iznenadani. dali ot vremeto dali ot polititsite ni, nas bylgarite vse nqkoi ni iznenadva. a za tozi snqg tova ve4e si e seriozna rabota az pone ot 2 godini ako li ne i ot 3 ne pomnq da se e izsipval tolkova mnogo i prodyljava da si go sipe. e priqtno rinene na snejets kolegi
  • 5 НИКИ

    0 0 Отговор
    Рецепта за наказание на непослушни тираджии – бой с електрошокови палки , настъпване с кубинките по врат и ръце , силни и точни удари в областта на бъбреците и слабините . За разкош – обилно гарнирано с псувни и заплахи Тогава с гордост можем да запеем "РОДНАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ"
  • 6 Р.К -то

    3 0 Отговор
    Какво означава "не изпълнили полицейските разпореждания и продължили пътя си по автомагистралата" ? Това полиция ли е??? Или затваряш пътя с временни бариери или не?
    Какво са правели катаджиите, спират тировете и казват на шофьорите ние не Ви пускаме пък вие ако искате минавайте!!!Ала-бала
    Звучи като поредното извинение на органите на реда за бездействието им!!!
  • 7 Тошко Станчев

    0 0 Отговор
  • 8 Разочарован

    0 0 Отговор
    Пътят от Пловдив до Чирпан през Садово е нещо ужасно колеги не е почистен изобщо , а за гр.Пловдив да не говорим основните булеварди в града не са почистени тротоарите също , КЪДЕ СА СНЕГОРИНИТЕ В МОМЕНТА това питам аз
  • 9 баби

    0 1 Отговор
    макя ви и тираджии загубени!
  • 10 На Пътя

    0 0 Отговор
    НИКИ,Леко само да не го кажеш някъде навън пред шофьор човек,че ще се осъзнаеш в Пирогов.
  • 11 shofyor

    0 0 Отговор
    da tochno taka 6te stane :D
  • 12 терорист

    0 0 Отговор
    какво значи тираджия че незнам?
  • 13 терорист

    0 0 Отговор
    чул съм за международен шофьор, за шофьор на камион, за незнам какво друго. обаче ако може някой от тези журналисти да ми обясни какво е това тир направо ще ме впечатли.
  • 14 терорист

    0 0 Отговор
    много ми е чудно как нашият полицаи е казал на унгарският или холандският шофьор да стои на едно място до утре сутрин напримерно.
  • 15 joro

    1 0 Отговор
    Eeee bobi nedei da obijdash shofiorite na kamioni kato neznaeesh kak e stanala rabota
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гергана

    1 0 Отговор
    Да не обиждаме жените шофьори,защото съм сигурна,че има къде къде по-добри жени шофьори от мъжете!
  • 18 JagdPanter

    0 0 Отговор
    STO MI SE STRUVA 4E PAK TURSKI AVTOBUS KATASTROFIRAAA ??????
  • 19 P2W

    0 0 Отговор
    много, много, АМА МНОГО РЕДКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ