27 Март, 2018 17:01 6 334 21

Адвокатът на Цветан Василев: Борисов, Пеевски и Цацаров разпарчатосаха КТБ

  • цветан василев-
  • ктб-
  • сотир цацаров

Прокурор Гешев: Адвокатите на Цветан Василев политизират процеса

Според шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев, защитата на основния подсъдим Цветан Василев тласка делото в тази посока, за да даде аргумент на властите в Сърбия да откажат екстрадицията на банкера по политически причини. Това съобщи БНР.

Адвокатът на Василев - Константин Симеонов, контрира, че делото е политизирано от самото начало с предизвикания от държавата, по думите му, фалит на КТБ. В очакване на решението на съда да върне или не на прокуратурата обвинителният акт, Иван Гешев направи крачка напред, прогнозирайки, че когато то тръгне, очаква пресиране на проговорилите срещу Цветан Василев... и съобщи за заплахи за живота на основния прокурорски свидетел и бивша дясна ръка на Василев - Бисер Лазов:

“Твърдя, че има гласни доказателства и други писмени доказателства, в които се сочи, че са дадени едни 200 000 лева за „профилактиранe“на свидетел. Твърдя, че има конкретни заплахи срещу конкретни свидетели, не само срещу един. Вече в хода на едно бъдещо съдебно следствие, живот и здраве, ще чуете, дали свидетелите ще повторят нещата, които са казали в досъдебното производство, дали няма да ги повторят, дали ще забравят, дали ще се разболеят.

Адвокат Константин Симеонов коментира твърденията на Гешев с думите "Такива писмени доказателства не видях в делото. Ако има в безкрайните показания на Бисер Лазов някакви твърдения, че някой го е заплашвал и така нататък, много е вероятно да има такива твърдения".

Гешев опонира и на тезата на адвокатите, че в отсъствието на банкера делото не може да бъде изяснено по същество и затова то трябва да бъде подкрепено като напомни, че Цветан Василев сам е избрал да отиде в Белград и обеща след време, когато процесът тръгне всички да научат защо именно изборът на сръбската столица е бил изборът на Цветан Василев.

Докато Иван Гешев спореше с адвокатите по делото "КТБ", стана ясно, че ръководената от него спецпрокуратурата, заедно в ГДБОП е на акция - в София, Рила и Ботевград срещу корумпирани служители на НАП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емо 73 канар

    35 3 Отговор
    А бе то и Шиши твърдеше, че Василев иска да го убие, но се оказа поредната лъжа.
  • 2 Робот

    38 1 Отговор
    Това всеки го знае! И, какво следва? НИЩО!
  • 3 Гостенин

    5 7 Отговор
    Не "вярвам"
  • 4 патриотъ

    25 0 Отговор
    А защо са на свобода?
  • 5 Тотев

    18 16 Отговор
    КТБ беше разграбена пролетта на 2014, управление на Олигарски - тогава е във възход кръгът анти-Борисов - олицетворен от ТВ7, Василев, Пеевски, Бареков, тясно свързани с БСП и ДПС, те смятат че Герб е минало обаче изненадващо социолозите вещаят победа на ГЕРБ, както се и случва. За да се "подсигурят" горните просто източват банката

    Коментиран от #13

  • 6 Гоуст

    19 0 Отговор
    Арменският поп е извършил престъпление, какво да правя? Оплачи се на арменския поп..???..??
  • 7 Спиридон

    16 0 Отговор
    Значи българския народ трябва да почне да рапарчатосва. Няма как. Един Доктор се опита нещо да направи, а те го изкараха свиреп убиец. Там къв беше .. Баретата.. излезе ангелче, даже му се извиняват от съда .. за неудобството. По-горе напианите даже в едно изречение със съд, затвор, бесило не трябва да ги споменаваш ... Еххх ... поне Доктора да върне тези 16 млрд.... кво си ги е взел ? Да не са му бащиния.
    Докато пиша тази пародия на коментар започвам да се чудя кое е истина и кое лъжа.
  • 8 😋😀😀

    11 16 Отговор
    Банката я обра пеевски използвайки цацаров. При условие, че беше по времето на ореха е странно, че набъркват Борисов. По опорни точки работят другарите, Борисов на всяка манджа мерудия. Утре като съмне пак Борисов ще е виновен.
  • 9 ха сега

    18 0 Отговор
    Добро утро. Още като слезе от самолета от Хамериката Боко каза - КТБ е фалирала. Последствия - НИКАКВИ. А някъде в Русе опандизиха един човечец , че казал нещо подобно във фейса.
  • 10 Цар Вул

    11 0 Отговор
    А бе Гешев,а бе майка!Ами ти си за оплакване жив бе човек!Който ти даде диплома на тебе?,да вземе да се гръмне!!!А бе прокурорче 200 хиляди пари ли са???Тези които фалираха КТБ "лапнаха"милиарди ти ми плещиш за 200 хиляди!!Че то и аз няма да ги взема!!Тия ги пробутвай на ония дето прекосяват турската граница незаконно!!Не на нас!!!!!!!!!Айде оди си по десния тротоар с двата си леви крака!!!!!!!!
  • 11 Глупак

    20 0 Отговор
    ДОКАТО СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМА КТБ, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ
    Тъп народ
    Слаба държава
  • 12 РЕЦЕПТАТА Е "ЧАУШЕСКУ"

    12 0 Отговор
    Стига вече ! КАФА СЕКМЕ !
  • 13 Вонави

    0 8 Отговор

    До коментар #5 от "Тотев":

    Тотев,Тотев...Жалко е да има такива наивници.Ако не сте платен трол...
  • 14 Иво

    6 6 Отговор
    Вонави наивниците защитници на Бкп/Бсп или тролове са като тебе!На Бкп и Дпс им е много удобно да обират и да натопяват други, че са го направили..........както винаги!!!Например хората на Местан сега плюят Нинова и Бсп като се знае, че 2013- 14г ядоха пак заедно и силно защитаваха Пеевски, че той нямал абсолютно никакво богатство!Тогава на власт беше техния Орешарски.96г Жан Виденоеата зима като събориха банковата система и ни направиха пак купонна система (като през 90г) казаха, че Щатите ни/им биле виновни!Бсп и Дпс все нищо лошо не са направили, а никога не могат да не са заедно за власт!Там сега ще бъде и "новият" Бареков в лицето на Слави Трифонов и наивници като тебе щегласуват и за Славито чалгадживта!
  • 15 Ромул

    13 1 Отговор
    Толкова боклук да се роди по едно и също време,е нямало никога в историята на България!!!!Боклук до боклука,мила моя майно ле !!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гражданин

    4 3 Отговор
    Абе гопяма част от нас си искат ямите със слама по руссиянски които ни "" освобождаваха"" 70г ама от кого не е ясно.Като мазохисти са, колкото повече им събаряш живота с купонна система и на хляба дори толкова повече ще защитават робовладелеца си Кпсс Бкп!И накрая им е виновна цивилизацията Европа!
  • 19 Станка Пердю

    3 0 Отговор
    И да ликвидират някой от "заплашените", мисля че няма са се наруши вселенския ред. Даже ще се облекчи откъм селения, алчност, простотия ... Прокурора, обаче, много избирателно някакси нищо не казва за последвалото разграбване на активи между ДПС фирми със съдействието на някои от свидетелите, за които е така загрижен!?
  • 20 Патриот

    0 0 Отговор
    За тези, които не помнят: Точно в едно предаване Борисов се изказа, че банката е фалира, докато тя си раотеше най-нормално.
    От там всимки се юрнаха да си теглят влоговете и това доведе до фалит.
    Мутрата е виновен, най-вече.
    И какво направи Мутрата за да даде справедливост изтегли 6 милиарда кредит още.
  • 21 Калин

    1 1 Отговор
    Те еди кои си разпарчетосали КТБ, ама милиардите във Василев. Как пък стана така?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове