Last news in Fakti

30 Януари, 2012 09:29 1 730 1

Атанасов: Държавна сигурност е Октопода

  • държавна сигурност-
  • октопод-
  • атанас атанасов-
  • алексей петров
Атанасов: Държавна сигурност е Октопода - 1
Снимка: БГНЕС

Връзката между Георги Първанов и Алексей Петров се е наричала „Държавна сигурност“, заяви в ефира на ТВ7 ген. Атанас Атанасов, бивш ръководител на Национална служба „Сигурност“ и ексдепутат от ДСБ. Източникът, на който Атанасов се позова, бил „изключително надежден“.

„През целия преход „Държавна сигурност“ е била Октопода в държавата“, заяви Атанасов и призна, че тайната служба на комунистическия режим е имала силни позиции дори и при правителството на Иван Костов.

На живо се включи и Нанка Колева, съпруга на убития прокурор Николай Колев, която поиска най-накрая, 9 години след убийството на съпруга й, да започне разследване по същество. 

Отговорни за убийството са Никола Филчев и Алексей Петров. Полицията знаеше всичко 3-4 дни след убийството, но й запушиха устата. „Съпругът ми разследваше престъпленията на тази група и Филчев посегна на живота му, категорична е Ненка Колева“. Според нея Никола Филчев наистина е параноиден шизофреник. Той е опасен за обществото, убедена е тя.

Атанасов обаче е на обратното мнение, а именно че цялостното поведение на бившия главен прокурор е много добре обмислено. „Той цели да превърне процеса във фарс. Прави се на невменяем. Няма никаква шизофрения“, убеден е Атанасов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 burg

    0 0 Отговор
    Всичките бивши ги е страх от Цбетанов, влезе им в дирите, рано или лъсно всичко ще бъде разплетено за Октопода и за оште много далавери . Арестували бандит,убиец,,крадец,наркотрафикант,незаконен търговец,наркопласьор, опозицията ( тя е в играта) реве да махнем Цветанов . Няма да мине много време всичко ще излезе на яве.