Last news in Fakti

3 Февруари, 2012 09:45 1 980 1

Алексей Петров пазил Първанов

  • октопод-
  • алексей петров-
  • пламен устинов-
  • георги първанов

Вярно е, че фирма на Алексей Петров се грижеше за сигурността на Георги Първанов. Първанов се охраняваше преди да стане президент, заяви пред ТВ7 Пламен Устинов, бивш приятел на Алексей Петров и сегашен свидетел по делото "Октопод". Същата фирма ("Атлас") се грижила за сигурността на Симеон Сакскобургготски преди да стане премиер, но в един момент бившият монарх решил да се обърне към услугите на фирма на Бойко Борисов.

Свидетелят е категоричен, че връзката между Петров и бившия главен прокурор Никола Филчев не е мит, визирайки срещи на басейна „Спартак“.

Връзката на Петров и със Сакскобургготски, и с Първанов и с Филчев вероятно не е прекъсвала, счита Устинов. Той е категоричен, че Никола Филчев и Петров са срещали редовно. Дори синът на бившия главен прокурор пък тренирал на басейна „Спартак“. 

Устинов не е виждал Първанов и Петров заедно. 

Устинов потвърди, че поръчката за убийството на Гриша Ганчев му е възложен на него и на още двама. „Никой не искаше да изпълни поръчката. Предполагам, че Алексей Петров е искал да вземе завода за китайски автомобили край Ловеч“, коментира бившият приятел на бившата барета. Той разказа, че предупредил Ганчев.

Вероятно соченият за мозък на „Октопода“ искал да отвлече някой, за да се принуди Гриша Ганчев да отстъпи бизнес. „По моята логика той е поръчал отвличането. Физическото изпълнение вероятно е извършено от "Наглите". Много е вероятно да са обучени“, разясни Пламен Устинов, който е и бивш служител на НСО.

Алексей Петров се самозабрави. Това му изяде главата. Усети, че му пари под краката, когато открадна докладите от Сергей Станишев и ги занесе на Бойко Борисов, каза още Пламен Устинов, който изказа хипотезата, че имало план Петров да влезе във властта, който бил преустановен.

„Дарението, което трябваше да направи Ангел Бончев, за да освободят жена му си беше чист рекет. Няма съмнение на кой е тази фондация ("Утре за всеки"). Това е извратено - да създадеш фондация и да изнудваш хората“, коментира още Пламен Устинов. 

Вчера самият Бончев заподозря връзка между „Октопод“ и „Наглите“, допълни също че парите от откупа му били използвани за политически кампании.

Според него е възможно командос обучен в друга държава да е помагал и съветвал хората на Алексей Петров за отвличанията. Той вероятно е бил обучен в Израел – държавата има опит в борбата с тероризма. Както сподели Киро Киров, докато е бил отвлечен и със завързани очи, човек му е казал, че е пътувал 2 хил. километра заради него.

Справка показа, че разстоянието между София и Тел Авив е 1600 километра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???????????

    0 0 Отговор
    http://siankata-borisov.com/57/traktor-s-pozharogasitel/