Last news in Fakti

31 Януари, 2012 09:17 1 398 3

Ще съдя Сугарев и той няма да избяга от решетките

  • алексей петров-
  • октопод
Ще съдя Сугарев и той няма да избяга от решетките - 1
Снимка: БГНЕС

В последните дни се води пропагандно мероприятие да получа медийна и гражданска присъда, преди съдът да си свърши работата. Не съм извършвал престъпление. Нито съм организирал, нито съм извършвал убийството на прокурор Николай Колев. Това заяви пред  Нова телевизия основният обвиняем по делото „Октопод” Алексей Петров. Той беше категоричен, че престоят му в ареста е бил заради обществен интерес.

По отношение на нападките към него от последните дни Петров заяви, че е време да бъде премахната професията лъжец и клеветник и да бъдат разтурени клеветнически групи, които се състоят от Сугарев, Атанасов и Босия.

„Г-н Сугарев се опита в съда да ме набеди, да ми припише престъпление, за което аз ще го съдя и той няма да избяга от решетките“, категоричен е бившата барета.

„Познавах убития прокурор Николай Колев и той малко преди да бъде убит, е бил на басейна „Спартак“ и е ползвал същите помещения, които ползвам аз“, заяви Алексей Петров.

"Атанас Атанасов се опитва да ме дистанцира от себе си и от СДС. Аз съм човек на СДС, назначен съм от правителството на Иван Костов и лично вътрешният министър тогава Емануил Йорданов ми е подписал заповедта“, каза още той.

„Свидетелите като Атанас Атанасов говорят по различен начин в съда и по телевизионните студиа“, допълни той. По думите на Петров сделката с Гад Зееви не е трябвало да се осъществи заради опасност за националната сигурност. „Като гражданин морално съм длъжен да съобщя, че лично информирах Атанас Атанасов като директор на НСС за тази опасност, потвърдена от икономическото направление в полицията, защо той подведе премиера Иван Костов да продаде „Балкан” на Гад Зееви“, попита Петров.

Не съм бил никога вербуван от НСС, моите контакти са съгласувани с Атанасов като директор на службата. Имах ключова позиция при евентуален терористичен акт, разкри Петров.

За познанството си с ексглавния прокурор Филчев соченият за глава на Октопода разказа, че то датира от зимата на 2004 година. „Бойко Борисов, докато той беше главен секретар на МВР, имаше сериозен проблем от личен характер и настояваше и ме молеше в присъствието на други хора да осъществя връзка с г-н Филчев и да разреша този проблем“, разказа Петров.

„Не мога да кажа в момента каква е причината. Ако иска, нека премиерът го каже. Впоследствие Борисов се убеди, че аз нямам необходимите контакти с Филчев“, допълни той. С Бойко Борисов сме имали отношения на приливи и отливи, но по този начин както той ги организира след ареста ми, не се е случвало. Срещали сме се случайно на публични места в ресторант „Златния телец“.

По повод твърденията за близки контакти с бившия президент Георги Първанов Алексей Петров заяви, че никога и по никакъв повод не е бил с държавния глава в Китай.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КК

    1 0 Отговор
    Време е да ядеш полоний!
  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    ti si za reshetkite a ne drugi naglo k...le.
  • 3 papagal

    0 0 Отговор
    muahaha sagata e OK ,taman 6te ima pove4ko serii pobnt-pod prikritie :D